Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszystko, co chcecie wiedzieć o działaniu naszego forum...

jea

Czy Administracja ma nas w d...pie?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Administracja ma nas w d...pie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a skad Ci przyszło do głowy ze ktoś płaci moderatorom?? lub ze są zatrudnienii?

Aaaaa... Nie sa zatrudnienii ? Nikt im nie płaci ? No tak...

No i JoShi nie chce być już moderatorem. Szkoda....

To może ja? To tak dla rozluźnienia spiętej sytuacji.Mam pytanie .Skoro moderatorzy nie zarabiaja i robia to charytatywnie,społecznie to po co redakcji taki moderator bez motywacji? Bez urazy dla Edzi ale gdyby mieli z tego jakieś profity może to forum miałoby inny klimat.Zainteresowanie w/w-ymi samo podniosłoby poprzeczke.

Może sie powtarzam...ja czasopismo "Murator kupuje".szkoda mi redakcji jest siakoś takoś bezradna....nie odpowiada i jeszcze nie chce nic wzamian. :(

No i JoShi nie chce być już moderatorem. Szkoda....

Teraz juz nie bo:

1. Skoro maksiu nie mogl sie dogadac z gora, to mi sie to na pewno nie uda

2. Mam za duzo obowiazkow obecnie.

A skoro juz o tym mowa, to czym wobec tego to forum rozni sie od amatorskiego?

Ciekawi mnie więc, która to jednostka zażyczyła sobie globalnych zmian na forum i po co?

O ile mnie pamięć nie myli, większość użytkowników była zszokowana nowym wyglądem forum i co za tym idzie, przeciwna tym zmianom. Teraz okazuje się, że były bardzo kosztowne...

Nie koniecznie musiała to być jednostka. Mógł to być nasz dział marketingu, mogła to być redakcja muratora, lub ktokolwiek inny, który przedstawił bardziej racjonalne argumenty za tym, żeby zmienić grafikę niż "bo mi się taki wystrój właśnie bardziej podoba". Co masz na myśli mówiąc "większość użytkowników"? Obecnie jest ich prawie 40000, z czego większość to ponad 20000 :) Może to i czepianie się :), ale tak na poważnie, to jak wejdziemy do tego wątku z ankietą, to się okaże, że ostanie wpisy raczej pochlebnie odnoszą sie do nowej grafiki. To nic, że osiemdziesiąt pare procent uważa, że ta grafika sie nie podoba - w większości przypadków dane te pochodziły z okresu, kiedy była jeszcze pierwsza wersja tej grafiki - obecnie jest druga, poprawiona.

Nie prawda.. Moderacja, usuwanie spamów i przerzucanie postów do odpowiednich działów to na takim ruchliwym forum praca prawie na etat. Prawdę mówiąc wolałabym płacić pewną kwotę za dostęp a za to korzystać z forum bardziej przyjaznego dla uzytkownikow.

Wydaje mi się, że te osoby, które znają się na wszystkim, to nie znają sie na niczym. Jakoś osobiście nie potrafię sobie wyobrazić dobrego programisty-informatyka, któremu by zależało, aby 95% jego czasu pracy opierało się na moderacji jakiegokolwiek forum. Dobry programista w godzinach pracy pragnie rozwijać się w swoim zawodzie, pragnie poznawać nowe technologie, a nie przesuwać posty z jednego wątku do drugiego. Nie wiem, jak jest z innymi zawodami, ale wydaje mi się, że z zawodem "programista" jest właśnie tak.

Pozdrawiam.

ale tak na poważnie, to jak wejdziemy do tego wątku z ankietą, to się okaże, że ostanie wpisy raczej pochlebnie odnoszą sie do nowej grafiki. To nic, że osiemdziesiąt pare procent uważa, że ta grafika sie nie podoba - w większości przypadków dane te pochodziły z okresu, kiedy była jeszcze pierwsza wersja tej grafiki - obecnie jest druga, poprawiona.

Tak, masz rację. Jednak zapominasz, że wątku w którym ludzie proszą o możliwość wyboru wersji nie da się obejrzeć, bo redakcja te wątki po prostu wykasowała...

Wydaje mi się, że te osoby, które znają się na wszystkim, to nie znają sie na niczym.

A mi się wydaje, że nie trzeba się znac na wszyskitm, żeby w ramach wynagrodzenia administrować forum, czyli pilnowac porządku i okazjonalnie wrzucać mody. I do tego nie potrzeba naprawdę superwykwalifikowanego programisty.

Piekny wylot dziś nastapił. Ktoś grzebał w kodach, ale mu nie wyszło:

Warning: mysql_connect(): Too many connections in /var/www/httpd/www.muratordom.pl/www/forum/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/httpd/www.muratordom.pl/www/forum/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/httpd/www.muratordom.pl/www/forum/db/mysql4.php on line 331

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

W zwiazku z tym , ze zyjemy w demokracji i ze Joshi domaga sie i zada zmian , to i ja mam zyczenia . Otoz chcialbym , aby jak otworze forum z rana , zeby jakis slodziutki glos mowil do mnie :

Luc , jak sie ciesze ze nas odwiedziles . Jak ty fantastycznie dzis wygladasz . Wydales chyba majatek na wizazyste .

A po kilkunastu minutach , maszyna ma mowic :

Luc , siedzisz juz tak dlugo , odpocznij sobie , zimniutenkie piwko czeka w lodowce ...

To co , da rade chyba zaimplantowac takie fajne mody ?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
Tak mi sie wydaje , ze to forum budowlane chyba jest :-?

no coś Ty ...naprawdę tak se myślałeś ?

Tak , bo z wielu tysiecy zalogowanych tutaj forumowiczow , tylko niewielka czesc interesuje sie tematami pozabudowlanymi.

Przygniatajaca wiekszosc zupelnie nie interesuje sie jakimis modami i na pewno nie podziela takich opinii :

Prawdę mówiąc wolałabym płacić pewną kwotę za dostęp a za to korzystać z forum bardziej przyjaznego dla uzytkownikow.

• 2 weeks później...
U mnie tak jest od paru dni.

Nawet musiałam poprosić Moderatora o posprzątanie, gdyż ten sam post wkleił mi się (a jak dłuuugo to trwało ;)) kilka razy pod rząd :o

U MNIE TO SAMO :evil:

REDAKCJA MA NAS CHYBA W .....!!!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...