UJO 23.02.2007 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A czy długo się czeka na takie pozwolenie, i przede wszystkim jakie papiery oprócz projektu oczywiście trzeba dołączyć do wniosku o pozwolenie na budowę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 23.02.2007 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 No i kolejne pytanie( nie wiem czy ja taka tępa czy tak poprostu jest) przeczytałam gdzieś na forum że ten projekt do pozwolenia na budowę nie musi być taki szczegółowy. czy w związku z tym mozna wykonać projekt powiedzmy ogólny( przypominam ze to tylko mała przebudowa) złożyć wraz z wnioskiem o pozwolenie, a szczegóły w projekcie w tak zwanym między czasie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 23.02.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Wydaje mi się, że nie masz racji. Do pozwolenia na budowę potrzebne są 4 egzemplarze projektu budowlanego wraz z opiniami, uzgodnieniami, pozwoleniami i innymi dokumentami wymaganymi przepisami szczególnymi oraz zaświadczeniem, o którym mowa w art. 12 ust. 7, potwierdzającym wpis projektanta na listę członków właściwej izby samorządu zawodowego, aktualnym na dzień opracowania projektu. Podaje jeszcze linka:http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/0/F854AD2EFC8701CEC1256B5A003BEF7E?OpenDocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=n&Cat=tt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 25.02.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bardzo dziękje za linka, wyjaśił mi prawie wszystko. Nie ma to tamto projekt musi być i już a wiesz może jak długo czeka sie na wydanie takiego pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 25.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Teoretycznie 30 dni w praktyce różnie. Gorzej bywa z architektem - na projekt inwidualny ze wszystkimi uzgodnieniami czeka się i 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 25.02.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 dzieki mam nadzieje,że te 30 dni to będzie max bo czekanie zaczyna mnie już troche irytować . A z architektem może nie będzie tak źle bo to już emeryt więc ma troche wiecej czasu ( to takie moje przypuszczenia i chce wierzyc że słuszne) tylko muszę dostac w końcu od geodety mape do celów projektowyh bo bez tego to ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 25.02.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 a czy ktoś może polcić jakś firme z Łodzi bądz okoic bliskich, która sprzedaje bramy garażowe. To jedna z niewielu rzeczy jaka ozna zrobic bez pozwolenia a narzedzia jakie gdzies trzeba trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 26.02.2007 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No i nastał kolejn dzień trzeba by zabrać się do pracy - ale jakoś sie mi nie chce- i co tu zrobić Do Sad Rippera- jak u Ciebie posuwaja sie prace związane z modernizacją chałupki- jeszcze na etapie papierologi czy może juz dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 26.03.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Minął miesiąc i wreszcie mam mapkę, więc może cos wreszcie się zacznie ruszać, bo mam ambitny plan na koniec wakacji sie wprowadzićdo naszej " posiadłości" niestety co i rusz trafiam na jakieś przeszkody - teraz wyszedł problem z adresem administracyjnym, który jest mi potrzebny do zakładu energetycznego, a prad by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 16.04.2007 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 no i wreszcie coś zaczyna się ruszać, a musi jak najszybciej bo pod koniec sierpnia okaże się że jestesmy bezdomni!!! inwentaryzacja budynku zrobiona, instalacje wewnętrzne prawie gotowe, prad ku mojemu zaskoczeniu udało nam sie załatwić w 3 dni i to nie zapłaciliśmy ani złotówki, oczyszczalnia przydomowa będzie za trzy tygodnie bo na szczęscie nie trzeba pozwolenia wystarczy tylko zgłoszenie, jeszcze tylko przyłącze wodociągowe i będzie ok ale niestety na reszte musimy czekać na pozwolenie- a i ile to potrwa tego nikt nie jest wstanie przewidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 23.05.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 no nareszcie moge się pochwalić postepami oczyszczalnia przydomowa stoi projekt jest jutro składam do gminy wniosek o pozwolenie - mam nadzieje że słuchy które mnie dochodzą że akurat w gminie Aleksandrów łódzki czeka się tylko około 3 tygodni to prawda Ja tak wogóle to muszę chyba teraz poszukac kogos kto założy mi i poprowadzi dziennik budowy ??? Mam pytanie czy można ubiegać się o dofinansowanie przydomowej oczyszczalni ścieków jak tak do gdzie należy się zgłosić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 15.11.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 wróciłam po półrocznej przerwie spowodowanej oboiązkami macieżyńskimi a tym samym odłą czeniem od netu w chłupce zdecydowane postępy,chociaż i tak wszystko idzie jak krew znosa. Jak będę miała mozliwość topowklejam prę zdjęć,żeby się oczyiście pochwalić. Przy dobrych wiatrach moze za jakieś dwa tygodnie będzie sie można wrowadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 18.11.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Wklejaj. Zdjęcia to jest to cygsytki lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts