walker 11.01.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam!Obecnie oczekuję z niecierpliwością na pozwolenie.Dowiedziałem się, że do Starostwa wpłynęło jedno odwołanie(upierdliwy sąsiad)mimo,że wszystko jest zgodnie z prawem.Kilka dni później pani urzędniczka poinformowała mnie, że decyzja jest dla mnie pozytywna,tylko muszą wysłać pocztą.Powiedziała również,że od tej decyzji sąsiad,znając go,będzie się odwoływał.Dlatego pytam.Czy jeśli urząd wyda pozwolenie to czy można się jeszcze odwoływać od jego decyzji??Czy może to spowodować cofnięcie pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.01.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 http://dom.gazeta.pl/prawo/1,65547,2592497.html Myślę. że ten artykuł powinien nieco Ci rozjaśnić. Sąsiad jako niezadowolony z wydanej Tobie decyzji ma takie samo prawo do odwołanie się od niej jak i Typozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 11.01.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tak, jeśli sąsiad został uznany przez Starostę uznany za stronę, tzn. gdy ma interes prawny. dzieje się tak z reguły wtedy, gdy strefa oddziaływania projektowanego budynku wykracza poza granice nieruchomości, na której ma on być budowany.Sąsiad może również wystąpić sam o uznanie go za stronę, ale decyzja w tej sprawie również zależy od organu administracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 11.01.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Tak jak powyzej, czyli sąsiad nie musi z Tobą graniczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 11.01.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Głównie to chodzi o to że dom ma stanąć z jednej strony 1.5m od granicy (wąska działka o szer.15.5m),stąd protest sąsiada,który twierdzi że go to ograniczy w przyszłości a to nieprawda bo jego działka (równie wąska) ma 100m dł.(jak moja). Gdybym nawet chciał to nie mogę przesunąć domu ani do przodu ani do tyłu, bo z przodu leci na ukos linia, zaś a od połowy do konca działki, bardzo blisko granicy są zabudowania drugiego sąsiada (niektóre prawie w miedzy) Protestujący sąsiad ma działkę niezabudowaną i bez linii,czyli ma większe pole manewru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 11.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Teraz rozumiem, że jest stroną od samego początku (ze względu na odległość od granicy). A jak będzie w organie II instancji? Trudno przewidzieć, to wynika z akt sprawy i argumentacji przedstawionej przez sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 11.01.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Głównie to chodzi o to że dom ma stanąć z jednej strony 1.5m od granicy (wąska działka o szer.15.5m),stąd protest sąsiada,który twierdzi że go to ograniczy w przyszłości a to nieprawda bo jego działka (równie wąska) ma 100m dł.(jak moja). Gdybym nawet chciał to nie mogę przesunąć domu ani do przodu ani do tyłu, bo z przodu leci na ukos linia, zaś a od połowy do konca działki, bardzo blisko granicy są zabudowania drugiego sąsiada (niektóre prawie w miedzy) Protestujący sąsiad ma działkę niezabudowaną i bez linii,czyli ma większe pole manewru... Ty masz 15 m, sasiad 15 m razem 30 m. A długość 100 m? Jeżel tak to scalcie i będziecie mieli dwie działki o wymiarach 30m x 50 m. A może trzy działki 22 x 33m, 22 x 33 m, 30 x 33 m i drogę wewnętrzną 8 m x 66 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 12.01.2007 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Jestem tego świadom ale...nie ma z kim gadać... PS.Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 27.01.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts