Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Superoferta z Krakowa - 9m2 za jedyne ...

Gość

Recommended Posts

Chetnie je wymienie na psa (o ile kojarzycie ten skecz) :wink:

Nie kojarzę. :(

Czy możesz opowiedzieć, żebym nie czuła się wykluczona społecznie?

Oj to dosc dlugi skecz z Pokora w roli glownej. Dzwoni facet w sprawie ogloszenia, ktore brzmi : "zamienie dom z garazem i ogrodkiem na Starym Zoliborzu na psa" :lol: To jest dosc dlugi dialog nie podejme sie jego streszczenia. (W kazdym razie w ogloszeniu byl blad, naprawde brzmialo odwrotnie :wink: )

To muszę gdziesik namierzyć w oryginale. :) Dzięx i tak.

Ale przypomniał mi się anons:

"Zamienię 4-pokojowe mieszkanie z wygodami w Warszawie na... śpiwór w Nowym Jorku."

Albo takie : warto zobaczyć ten LUKSUS :)

:):) Dlatego się będę budowac :)

Po zakupie swojego domu mialem oczywiscie taka mysl, ze znacznie przeplacilem (fakt nie byla to okazja zycia, ale to co innego). Po kilku dniach obejrzalem program na tvn (nieruchomosci czy jakos tak). Pan, ktory chcial kupic mieszkanie w bloku wlasnie ogladal i komentowal. Mieszkanie w Wa-wie, Mokotow (droga dzielnica), osiedle monitorowane, mieszkanie zrobione "na gotowo" (co prawda w stylu, ktory do mnie nie przemawia), ok. 80 m2. Na koncu podsumowanie i refleksja:

"Mieszkanie b. ladne, ale bede musial jeszcze ponegocjowal z developerem, poniewaz... 1.000.000 PLN to troche za duzo".

BANKA za mieszkanie 80 m2!!! W du.ach ludziom sie poprzewracalo, ze sa zainteresowani mieszkaniami za taka cene...

I wlasnie wtedy zejszlo ze mnie, odpuscilo. Nawet jesli przeplacilem, to i tak zaplacilem mniej za sredni dom z duzym placem w Warszawie niz mieszkanie 80 m2!

Widze że wielu zaskoczyło mieszkanie 9m2. :D :D :D :D :D :D

A JA SIE NIE ŚMIEJĘ!!!!!!! :wink: 8) :D

Niedługo niewielu bedzie stać na zakup mieszkania w centrum dużego miasta. Ceny mieszkań będą w dysproporcji do zarobków i nie tak wielu bedzie miało zdolość kredytową... - no i trzeba bedzie wynajmowac. To jest na Krowodrzy, zaraz jest petla tramwajowa - można migusiem dojechac do centrum więc dobry punkt - lokalizacja lokalizacja i jeszcze raz lokalizacja.

Pewno się jeszcze bardziej zaskoczycie jak wam powiem ze np w Paryżu jest sporo takich "apartamentów" które wynajmuja sie jak świeże bułeczki. Nawet duże firmy wolą miec w rezerwie takie mieszkanko przez cały rok na okragło dla pracownika który przyjeżdza do centrali z terenu niz płacic mu za hotel. A moja kolezanka z wynajmu takich 9 metrowych apartamentów w Paryżu właśnie kupiła sobie domek w Prowansji. Ciekawe co?

Pewno się jeszcze bardziej zaskoczycie jak wam powiem ze np w Paryżu jest sporo takich "apartamentów" które wynajmuja sie jak świeże bułeczki. Nawet duże firmy wolą miec w rezerwie takie mieszkanko przez cały rok na okragło dla pracownika który przyjeżdza do centrali z terenu niz płacic mu za hotel. A moja kolezanka z wynajmu takich 9 metrowych apartamentów w Paryżu właśnie kupiła sobie domek w Prowansji. Ciekawe co?

Jasne, jasne , dla FIRMY to wygodne. Bo taki człowiek mieszka tam dzień-dwa. Ale nie do MIESZKANIA tak naprawdę :)

Jasne, jasne , dla FIRMY to wygodne. Bo taki człowiek mieszka tam dzień-dwa. Ale nie do MIESZKANIA tak naprawdę :)

To ona tak naprawdę hotel prowadzi, nie apartamenty wynajmuje ;)

To ona tak naprawdę hotel prowadzi, nie apartamenty wynajmuje ;)

:wink: :D

Kilka lat temu widziałem dokument o Japonii. I np w Tokyo to dojeżdzajcy pracownicy korzystali w tygodniu pracy z takich, ...no jakby to określić... kapsuł! "Powierzchnia mieszkalna" to było ze 2m2 w ktore sie zamykali na noc gdyż było to coś w rodzaju przedziału sypialnego w wagonie na 6 stanowisk. Na szczeście u nas jest mniejsze zaludnienie na m2 wiec chyba taka oszczednosc powierzchni nam nie grozi.

A może pamietacie, w ktorymś numerze Muratora lub jego konkurencji (ŁD) był opisany dom w Japonii na dzialce szerokości bodaj kilka metrow ( tak do dziesięciu) - był ciut rozbudowany w zwyż :-)

A na 9 metrach to 4 Japonczykw sie zmiesci ze swoimi matami :o = i jesze troche miejsca zostanie.

Znow mi wywalilo polskie czycionki. Mam niemiecka klawiature. Help.