arko.kowalski 11.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jestem właścicielem traktorka produkcji bardzo bliskowschodniej, o nazwie Motobłok 1, taka jednoosiowa, cholernie głośna ale i mocna maszynka. Mazsyna jest super, ale po kilku latak eksploatacji trzeba wymienić uszczelniacze osi napędowej.Ponieważ te które są obecnie założone nie są oryginalne tylko dorabiane, nie wiem na jakie powinienem je wymienić. Może ktoś z forumowiczów ma instrukcję obsługi tego ustrojstwa i mógłby mi pomóc. Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jestem właścicielem traktorka produkcji bardzo bliskowschodniej, o nazwie Motobłok 1, taka jednoosiowa, cholernie głośna ale i mocna maszynka. Mazsyna jest super, ale po kilku latak eksploatacji trzeba wymienić uszczelniacze osi napędowej.Ponieważ te które są obecnie założone nie są oryginalne tylko dorabiane, nie wiem na jakie powinienem je wymienić. Może ktoś z forumowiczów ma instrukcję obsługi tego ustrojstwa i mógłby mi pomóc. Będę bardzo wdzięczny. To jest potrzebny katalog części zamiennych a nie instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko.kowalski 19.01.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dziękuję za podpowiedż. Pożyczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 19.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dziękuję za podpowiedż. Pożyczysz? Wpisz w Google Motobłok tam mają do sprzedania ciągniczki, Może któryś właściciel ciągniczka ma taki katalog lub instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter69 28.09.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam posiadam podobny sprzęt (również produkcji bliskowschodniej). Tak jak kolega napisał dobre mocne i głośne. po wymianie silnika na nowy (dalekowschodni ) odpala pięknie i pracuje cichutko. Jedyne co znalazłem w necie na rosyjskich stronach to instrukcja obsługi. Tak jak pisał jeden z poprzedników nie ma tam nic o częściach zamiennych. nie mniej jednak jeżeli chcesz mogę Ci je przesłać (3pliki w pdf, 2 instrukcje skany). Zapytaj w Agro-Mireksie (diamentowa), Passerotti (al. spółdzielczości pracy) czy nie sprowadzą czegoś na specjalne zamówienie (kiedyś sprowadzili pierścienie uszczelniające do wyrzutnika pneumatycznego w prasie). Teraz mój problem: posiadam działkę 60arów z czego ~50 to trawa, męczę tę trawę kosiarką samobieżną firmy Partner 6,5KM szer. koszenia 53cm. Zanim skończę to muszę zaczynać znów od początku itd. (szczególnie wiosną). Poszukuję w Polsce kogoś kto ma do sprzedania kosiarkę listwową lub rotacyjną jak przedstawione na tej stronie: http://motoblok.kiev.ua/motobloki_navesnoe_oborudovanie.html Jeżeli ktoś z szanownych użytkowników forum posiadałby interesujące mnie na ten temat informacje, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vodo 12.01.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam.Temat może nieco spóźniony ale chciałbym zasięgnąć opinii o ciągniczkach ze wschodu(ukrainy dokładniej).Chodzi mi o tzw.MOTOBLOKI(ciągnik jednoosiowy),czy ktoś to posiada i użytkuje (a nie stoi w garażu bo coś tam).Może ktoś wie czy do Polski ktoś to sprowadza czy tylko zostaje import z zagranicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts