caleb 15.05.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Witam,Mam pytanie dla zorientowanych: czy zaczynając budowę jesienią br.mogę się załapać na ulgę budowlaną i jeżeli tak to jaką?Moja sytuacja wygląda tak,że od 2001 roku oszczędzm w kasie mieszkaniowej, więc jeżeli dobrze interpretuję,to ulga odsetkowa jest nie dla mnie. Nurtuje mnie więc pytanie czy skoro zacząłem oszcędzać wcześniej w KM to nabyłem prawa do starej ulgi i będę mógł z niej zkorzystaćdo końca 2004, czy tez w ogóle temat ulgi budowlanej starej i nowej mnie w takiej sytuacji nie dotyczy i mam temat z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 29.05.2003 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 no to jak ...nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 29.05.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Wg mnie nie ma takiej możliwości. Z podobną interpretacją spotkałem się w Rzeczopospolitej w artykule bodajże pani Lewandowskiej z 2001 roku ale najlepiej zwróć się do swego US w trybie art. 14 Ordynacji Podatkowej o wykładnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 29.05.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Oszczędzanie w Kasie nie oznacza rozpoczęcia inwestycji. Kto oszczędzał i już budował, mógł się jeszcze załapać na ulgę budowlaną. Ale wtedy wpadał w inne problemy rozliczeniowe (słynne błędy w PIT-D). Nie ma lekko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 30.05.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Jedyna możliwość to duuuuuuuuża rodzina z mieszkaniami. Faktury bierzesz na wszystkich, oni rozliczają to w ramach ulgi remontowej i dzielicie się zwrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 05.06.2003 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts