pluszku 24.04.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A czy to są okna obrotowe czy uchylno-obrotowe? a jeśli choodzi o to okno łazienkowe to mam rozumieć, ze ono jest drewniane, wewnątrz pokryte białum plastikiem a z zewnątrz...?? sorry z a dociekliwość ale czasem wolę łopatologię niz niewiedzę Z zewnatrz oba okna sa grafitowo-czarne, chyba tylko takie sa w ogole dostepne na rynku - np. brazowych nigdy nie widzialem. Okna sa uchylno-obrotowe tj. oś krecenia znajduje sie gdzies w połowie. Z tego co słyszałem - to okno do łazienki jest takie samo jak zwykłe, tylko dodatkowo pokryte jakims plastikiem (pianka poliuretanowa czy cos w tym stylu) ze wzgledu na wilgoc. Przy oknach dachowych istotne takze jest z czego masz pokrycie dachu. Inne sa kołnierze do okien dla dachówki, inne do blachy czy gontów bitumicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzieki ogromniaste. Myślę, że temat połaciówek już wyczerpałam i nie bedę nikogo więcej zamęczała pytaniami, chociaż........ O tym, że kołnierze się różnicują w zależności od pokrycia dachu - wiem, ale dzięki za przypomnienie. a z twojego opisu wynika że są to okna obrotowe, bo uchylno obrotowe podnosi sie do góry i dopiero można nim krecić, no ale mniejsza z tym.. Muszę w końcu w tym tygodniu sprecyzować kwestię dachu ze wszystkimi dodatkami i zając się czymś nowym, pewnie oknami i drzwiami. W końcu zrobiło sie troche cieplej i ruszyły jakieś prace fundamentowe, aż boję sie pojechać na działkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 24.04.2008 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzieki ogromniaste. Myślę, że temat połaciówek już wyczerpałam i nie bedę nikogo więcej zamęczała pytaniami, chociaż........ O tym, że kołnierze się różnicują w zależności od pokrycia dachu - wiem, ale dzięki za przypomnienie. a z twojego opisu wynika że są to okna obrotowe, bo uchylno obrotowe podnosi sie do góry i dopiero można nim krecić, no ale mniejsza z tym.. Muszę w końcu w tym tygodniu sprecyzować kwestię dachu ze wszystkimi dodatkami i zając się czymś nowym, pewnie oknami i drzwiami. W końcu zrobiło sie troche cieplej i ruszyły jakieś prace fundamentowe, aż boję sie pojechać na działkę..... Napisze jak laik. U góry jest uchwyt za ktory ciagne na dół by otworzyc. Zakup okien byl w ferworze, wiec w sumie nazewnictwa nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.04.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Zakup okien byl w ferworze, wiec w sumie nazewnictwa nie pamietam. Obawiam się, że u mnie to wszystko bedzie w ferworze i nie do końca przemyslane a potem bedę rzucac cholerkami O widzisz i jeszcze jedno pytanko mi się nasuwa: Masz jakiś wyłaz na dach czy będzie to ławka kominiarska albo coś innego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Bedzie i wyłaz kominiarski i ława kominiarska. Przystawianie drabimy do domu by wejsc na dach jest mał funkcjonalnym rozwiazaniem.Sczegolnie na tak stromy dach jak ma Iskierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 06.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam!!!Ja co do okien bardzo mi się podobają i chyba również zdecyduje sie na złoty dąb mam pytanie co do kosztów, czy pamietasz ile wyszło za wszystkie okna??a i dlaczego pomniejszyłeś drzwi wejściowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 06.05.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam!!! Ja co do okien bardzo mi się podobają i chyba również zdecyduje sie na złoty dąb mam pytanie co do kosztów, czy pamietasz ile wyszło za wszystkie okna??a i dlaczego pomniejszyłeś drzwi wejściowe?? O drzwiach napisalem 1/3 strony wyzej w poscie z : Czw, 24 Kwiecień 2008 09:53 . Przy oknach troche zaszalelismy finansowo. Drogi profil (Schuco) oraz kolor obustronny dały cena z montazem prawie 12.000 zl, wiem ze niektorym starczało tylko 8000 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 08.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Pluszku - czy w te 11m betonu na strop wliczone są schody (bo balkonu to chyba nie posiadasz)?I jeszcze jedno -niesmiało nadmieniam, że nie ma czegoś takiego jak sadzonki żywopłotu. Są rośliny z których sadzi się żywopłot.Wiec jaki gatunek zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 08.05.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Pluszku - czy w te 11m betonu na strop wliczone są schody (bo balkonu to chyba nie posiadasz)? I jeszcze jedno -niesmiało nadmieniam, że nie ma czegoś takiego jak sadzonki żywopłotu. Są rośliny z których sadzi się żywopłot.Wiec jaki gatunek zamówiłeś? 11 m3 betonu bez balkonu i bez schodow w sumie to najpierw przyjechala gruszka 9 m3 i zabraklo, potem jeszcze przyjechala gruszka 4 m3 na dolewke, z ktorej to co zostało to poszlo na murek oporowy tarasu a zywoplot to jakis ligustr zimnozielonolistny czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefaa 18.05.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Bedzie i wyłaz kominiarski i ława kominiarska. Przystawianie drabimy do domu by wejsc na dach jest mał funkcjonalnym rozwiazaniem. Sczegolnie na tak stromy dach jak ma Iskierka. Witam. Mam pytanie o właz kominiarski i ławę kominiarska. Gdzie ją montujecie? Bo nie widzę na zdjęciach waszej iskierki. Widać tylko nad daszkiem wejściowym przy kominie wentylacyjnym? czy o to chodzi? bo jak tak to po co przy wentylacyjnym a nie dymnym? mam nadzieję że się mylę. Więc mam pytanie gdzie umieszczacie wyłaz kominiarski do komina dymnego i ławe kominiarską abymożna tam wejśc z budynku? Jutro zaczynaja nam zakładać więźbe dachową a jak narazie to wcale o tym nie myśleliśmy . Nie dobrze! proszę o odpowiedz ok, pozdrawiam Józef iskierka2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 18.05.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam. Mam pytanie o właz kominiarski i ławę kominiarska. Gdzie ją montujecie? Bo nie widzę na zdjęciach waszej iskierki. Widać tylko nad daszkiem wejściowym przy kominie wentylacyjnym? czy o to chodzi? bo jak tak to po co przy wentylacyjnym a nie dymnym? mam nadzieję że się mylę. Więc mam pytanie gdzie umieszczacie wyłaz kominiarski do komina dymnego i ławe kominiarską abymożna tam wejśc z budynku? Jutro zaczynaja nam zakładać więźbe dachową a jak narazie to wcale o tym nie myśleliśmy . Nie dobrze! proszę o odpowiedz ok, pozdrawiam Józef iskierka2008 Sprawa komina jest u mnie dosyc drazliwa. Wykonawca od stanu surowego nie dokonczyl go. Ciagle zwodzi, ze przyjdzie i trwa to od stycznia do maja. Argumenty zawsze ma jakies i powoli sprawa staje na ostrzu noza (moze za pozno?). Wyłaz dachowy i ława kominiarska beda oczywiscie przy kominie dymowym a nie ma tego na zdjeciach bo jeszcze nie jest zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 19.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 O jakże się cieszę, że to józefaa zadał(a) to drażliwe pytanie... .....a przy okazji ja uzyskałam odpowiedź. Pozdrawiam. Jak tam żywopłot - zieleni się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 19.05.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 O jakże się cieszę, że to józefaa zadał(a) to drażliwe pytanie... .....a przy okazji ja uzyskałam odpowiedź. Pozdrawiam. Jak tam żywopłot - zieleni się??? W sumie żywopłot zszedl na drugi plan. Na pierwszym planie jest trawa. Ponad 300 m2 własnorecznie skopanej dzialki z utylizacja gliny, dwa tygodnie codziennego grabienia i rownania dzielki, wybierania chwastow i kamieni, potem wysianie 10 kg trawy, codzienne podlewane od 0,5 m3 do 1,2 m3 wody i ........ na razie wzrosły osty i takie głupie roslinki ktore przebiły sie przez 10 cm nadsypanej ziemie. Trawa jeszcze nie wzeszła Na szczescie na razie mineło 6 dni od siewu wiec trudno oczekiwac by juz cos bylo widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 21.05.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 trzymam kciuki za trawnik, a co do najbardziej "skopanej Iskierki" to hmmm my np sami ocieplamy poddasze(nie znalexlismy nikogo rozsądnego) , więc za chwilę się może okazac że mamy najbardziej "skopana Południową " )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.05.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 trzymam kciuki za trawnik, a co do najbardziej "skopanej Iskierki" to hmmm my np sami ocieplamy poddasze(nie znalexlismy nikogo rozsądnego) , więc za chwilę się może okazac że mamy najbardziej "skopana Południową " )))) Mi to tam ta wysokosc nie przeszkadza. Całe dotychczasowe zycie spedziłem na poddaszu, ktore do wysokich nie nalezało wiec nie odczuwam efektu "przytłaczania przez sufit". Moze kiedys ewentualnie w przyszlosci gdyby przyszlo do sprzedazy domu, to trzeba go bedzie "podrasowac" demontujac plyty gk i robiąc ponownie sufit 15 cm wyzej. Ale na razie to ja tam chce sie wprowadzic a nie sprzedawac. Moze na starosc, gdy bieganie po schodach bedzie meczace to pomysle o jakiejs malutkiej parterowce 65 m2 w fajnej lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Własnie wróciłem ze szpitala gdzie uczestniczyłem w narodzinach małej Polki, która zapełni drugi z dzieciecych pokoi na poddaszu. Hurrrraaa!!! Niech żyje Zuza urodzona 4 czerwca 2008 roku o godzinie 2:20 Pluszku - gratuluje!!! Dla Ciebie i przede wszystkim dla Twojej żonki i córci ps. nasza córcia także ma dziś urodziny, ale "młodsza" o parę godzin i starsza o 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 04.06.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 No to dziś pluszku poszaleje . Dołączam swoje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.06.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Pluszku dzis odpoczywa. Nieprzespana noc i nerwy kosztowały wiele sił. Ale humor dopisuje i nawet do panow budowlancow sie uśmiechnąłem Jak wspomniałem - był to porod rodzinny, pierwszy zobaczyłem główke Zdjecia juz w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 04.06.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Gratulacje ogromniaste. A malutka śliczna, hmmm az poczułam ten zapach noworodka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 04.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wielkie gratulacje! Serce rośnie, jak patrzy się na takie małe śliczności. Pozdrowienia dla Żony, Szczęśliwego Tatusia i Maleńkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts