kuczman 09.02.2007 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Nie wiem jak przegapilem ten temat i wpisalem sie na ogolnie elektrycznym... Tez probuje sie przygotowac do inteligentnej instalacji w EIB systemie, uzywajac produktow firmy ABB. Macie z nimi jakies doswiadczenie? http://www02.abb.com/GLOBAL/PLABB/PLABB043.NSF/viewunid/7AACBB8CC0F366F6C1256C5200345E2A/$file/EIB+w+domach+jednorodzinnych.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 28.10.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Mam zamontowany system Xcomfort ( http://www.xcomfort.pl ) w swoim domku i działa bez zarzutu. Na razie zastosowałem same proste aplikacje typu zapalanie świateł ogrodowych na pilota, zamonowałem również przycisk do zapalania lampki nocnej przy łóżku mojego synka (użyłem do tego przycisku bezprzewodowego oraz adapter do gniazdka). witam u nas tez bedzie Xcomfort, jestesmy na etapie projektu instalacji napisz prosze kilka zdan jak u Ciebie sprawuje sie ten system? czym sterujesz bezprzewodowo? a co masz podpiete "klasycznie"? jak sprawuje sie home manager? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 29.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 # Sterowanie oświetleniem (przełączne i ściemniane) # Integrację z systemem alarmowym # Sterowanie ogrzewaniem i klimatyzacją # Sterowanie roletami # Sterowane markizą w zależności od warunków pogodowych, pory dnia http://systemy.smartech.pl/?id=1330&s=1&p735=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
H. Kolman 01.09.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Sam jestem użytkownikiem inteligentnego domu i właścicielem systemu Fibaro, z którego jestem bardzo zadowolony. Dla mnie najważniejszą sprawą była jak najmniej inwazyjna w strukturę domy instalacja - nie chciałem kuć ścian w dopiero co zbudowanym domu. System jest bezprzewodowy, więc nie było takiej potrzeby. Całością sterujemy za pomocą oprogramowania instalowanego w laptopie lub telefonie komórkowym. Z technologią Z-Wave wykorzystaną w systemie Fibaro współpracuje większość urządzeń dostępnych w sklepach RTV, co ułatwia znacznie instalację i obsługę. Moją ulubioną funkcją systemu jest możliwość mierzenia zużycia gazu i wody - co pozytywnie wpływa na oszczędność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumapunku 05.10.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 H. Kolman, ile Ci zapłacili za ten komentarz?patrząc w google to na dziesiątkach forum piszesz to samo, tylko kopiuj-wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 05.10.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Moją ulubioną funkcją systemu jest możliwość mierzenia zużycia gazu i wody Psychopata albo księgowy - co pozytywnie wpływa na oszczędność. Kąpiesz się raz w miesiącu? Ale do tego nie potrzeba fibaro. A tak przy okazji mój dom jest inteligentny, bo sam wszystko robi. nie potrzebuje laptopa ani mnie aby prawidłowo działać. H. Kolman, ile Ci zapłacili za ten komentarz? patrząc w google to na dziesiątkach forum piszesz to samo, tylko kopiuj-wklej. Problem bedzie jak jego inteligentny dom sam zacznie udzielać się na forum. Ciekawe czy na pisze, że jego PAN jest inteligentny. Edytowane 5 Października 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts