kret 12.01.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Przyszedł czas na zamontowanie alarmu w moim domku. Kabel już mam poprowadzone - kładłem sam razem z "inteligentną elektryką". Rozglądam się po różnych ofertach i jestem trochę w kropce - duży wybór. Wstepnie zdecydowałem się na: - centrala Satel Integra 128 - potrzebuję dużo wejść i wyjść bo mam kontaktrony w oknach, chcę czujki PIR i zbicia szyb, chcę wyjścia przekaźnikowe do mojej elektryki 24V no a Satel chyba jest OK ? - ekspandery wejść CA64E - na razie 2 szt - ekspander wyjść przekaźnikowych CA64O-R - bedę mógł nim "podawać" na dowolne styki "swoje" napięcie +24V ?? - klawiatury LCD - 2*Integra KLCD - nie wiem co daje czytnik zbliżeniowy kart ? -a jest taka opcja - Obudowa do centrali AWO256 i do ekspanderów AWO205 - jakiś akumulator 12V 18Ah - czujki ruchu - tutaj mam poważny problem bo jest duuuży wybór - może Paradox Digigard 55 ? - czujki zbicia szyb - tu też nie jestem pewnien - GLASSTREK465 ?? - no i jakieś sygnalizatory zewn i wewn - tu chyba nie ma większego znaczenia jakie - moduł powiadamiania GSM np. MGSM n2.0 domek ma 160m2, parter i poddasze, chcę zrobić oddzielnie parter, poddasze, całość, garaż - kilka stref. proszę bardziej doświadczonych forumowiczów - wiem że są "spece" od alarmów o weryfikacje moich wyborów, doradźcie inne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/69392-pomoc-w-doborze-element%C3%B3w-systemu-alarmowego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Przyszedł czas na zamontowanie alarmu w moim domku. Kabel już mam poprowadzone - kładłem sam razem z "inteligentną elektryką". Rozglądam się po różnych ofertach i jestem trochę w kropce - duży wybór. Wstepnie zdecydowałem się na: - centrala Satel Integra 128 - potrzebuję dużo wejść i wyjść bo mam kontaktrony w oknach, chcę czujki PIR i zbicia szyb, chcę wyjścia przekaźnikowe do mojej elektryki 24V no a Satel chyba jest OK ? - ekspandery wejść CA64E - na razie 2 szt - ekspander wyjść przekaźnikowych CA64O-R - bedę mógł nim "podawać" na dowolne styki "swoje" napięcie +24V ?? - klawiatury LCD - 2*Integra KLCD - nie wiem co daje czytnik zbliżeniowy kart ? -a jest taka opcja - Obudowa do centrali AWO256 i do ekspanderów AWO205 - jakiś akumulator 12V 18Ah - czujki ruchu - tutaj mam poważny problem bo jest duuuży wybór - może Paradox Digigard 55 ? - czujki zbicia szyb - tu też nie jestem pewnien - GLASSTREK465 ?? - no i jakieś sygnalizatory zewn i wewn - tu chyba nie ma większego znaczenia jakie - moduł powiadamiania GSM np. MGSM n2.0 domek ma 160m2, parter i poddasze, chcę zrobić oddzielnie parter, poddasze, całość, garaż - kilka stref. proszę bardziej doświadczonych forumowiczów - wiem że są "spece" od alarmów o weryfikacje moich wyborów, doradźcie inne itp. Na forum jest już wątek na temat systemów alarmowych: Instalacja alarmowa raz jeszcze Zamiast zakładać nowy wątek, proponuję tam umieścić swoje zapytanie. Przynajmniej zapytania i odpowiedzi będą w jednym miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/69392-pomoc-w-doborze-element%C3%B3w-systemu-alarmowego/#findComment-1544937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 13.01.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 już przeniosłem pytanie - dawno nie zaglądałem na forum i nie zauważyłem tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/69392-pomoc-w-doborze-element%C3%B3w-systemu-alarmowego/#findComment-1545448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts