Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=385&IdKolekcji=20

zauważ, że w salonie masz dwie łazienki (może być mał komfortowo.... i gościom i domownikom :oops: )

a jeśli chodzi o południe.... ma być ciepło :D i słonecznie - w naszym klimacie słońce nie jest aż tak uciązliwe - zawsze można sobie parasole albo markizy zamontować :D

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Chyba też wybiorę ten projekt, co do zmian to powiększę o 50 cm część środkową i zewnętrzną - chcę powiększyć trochę pokoje.

Chyba też przesunę kominek ,żeby nie grzać ściany szczytowej.

Uważam, że projekt jest bardzo prosty i szybki w budowie.

• 3 months później...
Zdecydowanie wybraliśmy ten projekt domu (M19) ponieważ nie lubimy schodów oraz ze względu na dowolność ustawiania wnętrza (brak ścian wewnętrznych podpierających dach). Syn tworzy projekt ogólny w "3D Studio Max" co pozwoli bawić się kolorystyką i innymi szczegółami. Szukamy bratnich dusz, które również wybrały ten projekt. Na forum jakoś dziwnie dyskusja wygasła w kwietniu.

No właśnie! To jest bardzo ciekawy projekt. Max funkcjonalności na minimalnej powierzchni. Dyskutantem to ja nie jestem, bo nie za bardzo mam czas żeby się na forum udzielać. Ale bardzo chętnie poczytam co inni mają do powiedzenia na temat "Cichego zakątka". Dlatego podbijam temat i pozdrawiam wszystkich, którzy tu zajrzą i się wypowiedzą.

Sprawdzamy inne projekty ale ciągle wracamy do M19 jako prawie idealnie spełniającym nasze wymagania. Potrzebujemy domku dla dwojga z pokojem gościnnym, który wybudujemy blisko lasów w rejonie Kobylej Góry. Zaplanowaliśmy domek parterowy bez użytkowego poddasza, musimy natomiast przekalkulować ewentualną piwniczkę oraz gruntowy wymiennik ciepła (nie pompę cieplną). Duży garaż w M19 będzie bardziej przydatny jako warsztat w trakcie wykańczania domu i później lub możliwość rozszerzenia części mieszkalnej w razie potrzeby. Samochód zawsze trzymałem i naprawiałem z przyjemnością na ogrodzie więc słabo zdaję sobie sprawę z przydatności garażu. Sprawdzę oczywiście sugerowane przez Vafela projekty.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
Witam serdecznie!!! Nam również tzn mnie i żonie bardzo sie podoba ten projekt. Mamy juz działkę w poblizu lasu i szukamy projektu. Cichy zakatek bardzo sie nam podoba mozna powiedziec ze jest idealny. Super wygląda częściowo zadaszony taras. Postanowilimy go jednak troszeczke powiększyć tzn 1,5 w strone ogrodu aby zwiekszyć powierzchnię lazienki oraz sypialni. Jeśli ktoś posiada zdjęcia z realizacji tego projektu lub opinie rady to proszę o odpowiedz.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam !!!

Właśnie buduję ten domek "cichy zakątek" jeżeli jest ktoś kto buduje ten sam projekt i jest zainteresowany wymianą doświadczeń chętnie odpowiem na pytania..jestem na etapie wykończenia wnętrza posiadam również zdjęcia z poszczególnych etapów budowy ...

Pozdrawiam :D