anula302 12.01.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Mam małe pytanko. Czy ktoś może mieszka w domu wybudowanym z cegły silikatowej i ocieplonym styropianem? Czy ma to w ogóle wpływ na tzw " oddychanie " ścian? Bo ja przyznam szczerze już sie pogóbiłam w tym wszystkim a to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 13.01.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witaj ja buduje dom z cegły silikatowej czyli z silki.Oczywiscie ze jest roznica miedzy ociepleniem styropanem a wełną,zastanow sie czy warto budowac z siliki zeby potem zakryc ja styropianem,silka ma wlasciwosci oddychajace ale straci je po ociepleniu styropianem......ale z drugiej strony budowanie z silki jet bardzo czyste,szybkie a przede wszystkim sciany sa tak rowne ze nie trzeba ich nawet tynkowac tylko od razu szpachla i to jest plus,szczerze......Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
focus123 30.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 cześć; ja obecnie mieszkam w budynku wybudowanym z silki, ocieplonym styropianem (budynek ma dwa lata) i zaobserwowałem jedną rzecz. Otóż zimą w domu jest przyjemnie ciepło, a latem, mimo dużych upałów, przyjemnie chłodno i wcale nie mam klimatyzacji.Teraz zamierzam budować dom i całkiem poważnie biorę pod uwagę te materiały. pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 30.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 IMHO udział ścian w wymianie wilgoci z otoczeniem jest tak mały że nie może byc brany pod uwagę przy ksztatowaniu mikroklimatu wnętrza. Tak więc oddzychanie ściany to mit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Jaszczurka a tynkowałaś już dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 01.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Jaszczurka a tynkowałaś już dom? własnie wczoraj zaczeli-tynkują jednak ,ale tylko dlatego ze duzo kabli po scianie idzie-kinkiety,i stwierdzilismy ze szpachla niestety nie ukryje nierównosci,zwłaszcza po zapaleniu oswietlenia sciennego ale ten tynk jest minimalny serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 18.10.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedz na moje pytanie. Ale ja oczywiscie zapomiałam ze na forum muratora to juz mam swój login i dopiero dzis przy ponownej rejestracji sie "dowiedziałam". A odpowiedz na moje pytanko była jak najbardziej mi teraz potrzebna, bo własnie jestesmy z małzonkiem przed podjeciem ostatecznej decyzji styropian czy wełna? I chyba niestety bedzie styropian. dlaczego? tańszy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts