Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton Komórkowy - szalejące ceny materiałów.

Recommended Posts

Ostatnio nie spotkałem materiału budowlanego który by staniał. Albo drożeje, albo ceny stoją w miejscu. Chyba że hurtownia skąś dorwała większy ładunek, albo dostała kilka procent rabatu więcej za zwiększony obrót w 2006 i chce ściągnąć więcej kupujących do siebie :) Każdy chwyt dozwolony :)

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!!!

Sam monitoruje ceny materiałow i moge powiedzec ze ytong 24 ma faktycznie staniec ok 3-4zl na m2 ale nie ma rozy bez kolców bo dotychczas byl sprzedawany w komplecie z klejem a teraz klej trzeba osobno dokupywac - jeden worek cos chyba ok 15-18 zl tak wiec nie z jeden strony to z drugiej. U mnie w słupsku za ytonga 24 z uchwytem i pioro wpust z raatem ok 61-62 zl /m2 ale kokosy za transport w moim przypadku jak biore 162m2 plus nadprozez i 75m2 11,5 to cena transportu to 2x1250 brutto. Szkoda ze Solbetu u mnie nie sprzedaja ale ten Słupsk to taka dzióra ze nie powinno mnie to dziwic. Dodam tylko ze zwykly beton z Osławy w Słupsk po rabacie 7.3 brutto sztuka 24 oczywiscie

Na Pomorzu zapowiadana podwyżka do cen około 8,30-8,50 sztuka dla 24/24/59 :evil:

Jakieś 2 tygodnie temu zamówiłem bk ( Prefabet Reda) 24x24x59 do murowania na klej ale bez pióra/wpustu za 7,20 brutto i sie cieszę, ze tak tanio bo już wtedy wszedzie przyjmowali zamowienia po 8-8,20.

Dostawę w dodatku mam na budowę kiedy będę chciał, a będę chciał dopiero marze/kwiecien 8)

Co za czasy :o

dzis zakupiłem BK solbet 24x24x59 po 6,40zł ale bez faktury (tzn z 7% vat..ale faktura idzie do kogos innego) miałem jeszcze oferte na bloczek z powodowa za 6,90zł ale z faktura i bez nie da rady.

Mam nadzieje ze zrobiłem dobrze ze wybrałem solbet bo chce murowac na klej a one sa podobno rowniejsze.

W sprawie cen BK....

Szukałem BK przez ostatnie dwa dni w hurtowniach po wschodniej stronie Warszawy i okolicach.

Dwie najtańsze oferty jakie znalazłem (opcja zakup teraz, odbiór bezpośrednio przed budową) za BK 24 cm:

7,35 Solbet - Replin k/Mińska Mazowieckiego, tel. 025-758-67-63

7,54 Faelbet - Euro-bud, Sulejówek, tel. 022-783-12-74

Większość hurtowni wstrzymała przyjmowanie zamówień i czeka na nowe dostawy twierdząc że w lutym będzie po 8,00 zł.

Pozdrowienia

Darek M.

bk 12x24x59- 3,15 zl

bk 24x24x59- 6,30 zl

bk 30x24x59- 8,34 zl

wszystko kupione tydzien temu!!!

Gratuluję ! Podaj jaki rejon Polski, jaki producent BK, czy na klej, czy biały czy szary :lol: itp.

Cena super ! Chyba, że podajesz netto :lol:

Ja 2-3 tygodnie temu zamówiłem po 7,20 brutto, biały, na klej, Prefabet Reda i w mojej okolicy (pomorskie-powiśle) to była super okazja i ledwo się załapałem.

bk 12x24x59- 3,15 zl

bk 24x24x59- 6,30 zl

bk 30x24x59- 8,34 zl

Gratuluję ! Podaj jaki rejon Polski, jaki producent BK, czy na klej, czy biały czy szary :lol: itp.

Ja 2-3 tygodnie temu zamówiłem po 7,20 brutto, biały, na klej, Prefabet Reda i w mojej okolicy (pomorskie-powiśle) to była super okazja i ledwo się załapałem.

wszystko solbet, bialy na klej. Prefabet Lubartów(woj. lubelskie) caly material na paletach, dostawa gratis(mini odleglosc) ceny brutto

bk 12x24x59- 3,15 zl

bk 24x24x59- 6,30 zl

bk 30x24x59- 8,34 zl

wszystko solbet, bialy na klej. Prefabet Lubartów(woj. lubelskie) caly material na paletach, dostawa gratis(mini odleglosc) ceny brutto

Szczęściarz !!! Dobre ceny !

bk 12x24x59- 3,15 zl

bk 24x24x59- 6,30 zl

bk 30x24x59- 8,34 zl

Szczęściarz !!! Dobre ceny !

do dzisiaj sadzilem ze strasznie przeplacilem, ale czytając Wasze posty to jestem w szoku :o

do dzisiaj sadzilem ze strasznie przeplacilem, ale czytając Wasze posty to jestem w szoku :o

Ja przestałem sledzić ceny jesienią. Z budową miałem czekać do wiosny więc nie było powodów aby się spieszyć. Z uwagi na to, że w I połowie stycznia była wiosna zrobiłem fundamenty i nadrobiłem zaległości w cenach różnych materiałów i :o :o :o :o gały wywaliłem. Na dodatek wszyscy straszą, że to nie koniec więc namierzyłem "okazję" na BK i śpię spokojniej.

Tak przy okazji, dowiadywałem się o pokrycia dachowe i ponoć od marca ceny cementowych Euronitów rosną, ogólnie dachówki większość w górę.

Jak zwykle nie wiadomo czy słusznie straszą, ale chyba będę musiał się do tego czasu zdecydować co biorę i zamówić na wiosnę. Co za czasy !!! :o