kruszka 12.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No właśnie, kafluję łazienkę kaflami Paradyża Dafne, które są b.grube ok 1 cm, ściany kaflujemy jedynie do wysokości ok 1.5m, ponad planujemy oczywiście pomalowane ściany.Problem w tym, że te kafle strasznie odstają, prawie tworzą siś półki, wygląda to nieciekawie. Wydaje mi się ze najlepiej jak kafle licują się ze scianą. Tynk jest już położony (gipsowy). Co robić? Jak to wykończyć? Czy ktoś miał podobny problem? Liczę na was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 pogodzic się z takim wykończeniem albo połozyc tynk gipsowy rotoband lub goldband Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 12.01.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 A co to za tynki? Jaki dają efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 12.01.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 A moze zastosujesz listwe drewniana i powstanie ci taka poleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek11 13.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 No właśnie, kafluję łazienkę kaflami Paradyża Dafne, które są b.grube ok 1 cm, ściany kaflujemy jedynie do wysokości ok 1.5m, ponad planujemy oczywiście pomalowane ściany.Problem w tym, że te kafle strasznie odstają, prawie tworzą siś półki, wygląda to nieciekawie. Wydaje mi się ze najlepiej jak kafle licują się ze scianą. Tynk jest już położony (gipsowy). Co robić? Jak to wykończyć? Czy ktoś miał podobny problem? Liczę na was!! sprawdź czy ta seria ma wałki wykończeniowe. Jeśli tak to masz problem z głowy. Kładziesz je poziomo a pasek na wałku który nie jest glazurowany pokrywasz silikonem sanitarnym w kolorze fugi lub takim jak ci pasuje jak znajdę chwilę to postaram się wkleić zdjęcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 13.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ktoś niedawno pisał o profilach aluminiowych w tym przypadku (w Castoramie ostatnio widziałam takowe), jeśli masz nowoczesną łazienkę i nie pasują Ci inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 13.01.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 u nas we wszystkich lazienkach plytki sa zlicowane i to niezaleznie na jakiej wysokosci - te kladzione na 2 m tez na sciany polozone sa plyty k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 13.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 reziemu chyba chodzi o to że można go grubo położyć ponad płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 płytki zazwyczaj maja ok 5-7 mm grubosci w wariancie optymistycznym max grubość kleju to ok 4-7 mm co łacznie daje ok 12 mm różnicy pomiedzu płytkami a ściana przy większych grubościach można dac płyte 12,5 zieloną ,naklejanie płyty zwykłej 9 mm w łazienkach nie jest dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 13.01.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ,naklejanie płyty zwykłej 9 mm w łazienkach nie jest dobrym rozwiązaniem w malych lazienkach i z kiepska wentylacja pewnie tak ale u nas sa w miare duze i do tego mamy wentylacje mechaniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 13.01.2007 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Już myślałam o wałkach i ćwierćwałkach, ale niestety raz że nie ma ich w mojej kolekcji, dwa kafle kładziemy poziomo, więc nawet gdyby były dostępne wałki to ich długość nie pokrywałaby się z dł płytki. Myślałam o listwach chromowanych, nawet sama rozpoczęłam ten temat, ale kafle są już przyklejone i wg moich fachmenów włożenie listew nie wchodzi teraz w grę. Może faktycznie ta płyta gipsowa....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 14.01.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 My mieliśmy ten sam problem no niestety trzeba było na głownej ścianie dokładac gipsu, żeby zrównać z płytką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 14.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Ja wziełabym trochę gipsu i wyrównała go pod kontem 45 st do ściany. Można go pomalować tak jak ścianę powyżej. Tak mam nad cokolikami w przedpokoju i jest ok. Wałków plastikowych nie trawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts