marzenar28 23.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Seweryna z Archipelagu - czy ktoś ją może buduje teraz albo już zbudował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.07.2006 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39587&highlight=seweryna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenar28 25.07.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Willie dziękuję Ci bardzo za odpowiedz. Obejrzałam już Twoje fotki z budowy. Najchętniej to chciałabym zobaczyć go na żywo nie koniecznie musi być Twój:)ale jeśli byś mi kiedyś pozwoli zerknąć byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam gorąco....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 04.08.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Cześć My budujemy pod Lublinem Zmian będzie i to sporo podnosimy o 50 cm przenosimy komin brama garażowa prawdopodobnie z boku przesuwamy trochę taras i likwidujemy zadaszenie likwidujemy schody i robimy je w pomieszczeniu gospodarczym ( w ten sposób mamy tymczasowe mieszkanko z osobnym wejsciem z dworu) Willie i Imka wspaniale wyszły wasze domki gratulacje mam nadzieję że mogę liczyć na wasze wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 07.08.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Willie i Imka wspaniale wyszły wasze domki gratulacje mam nadzieję że mogę liczyć na wasze wsparcie Agira - witaj wśród fanów Seweryny Dzięki za ciepłe słowa Zmiany u Was rzeczywiście duże, bardzo duże!!! A w razie problemów - śmiało pytaj, musimy się wzajemnie wspierać A na jakim jesteście etapie, czy już budujecie (pierwsza łopata już wbita? ), czy dopiero planujecie/zbieracie Ważne Dokumenty? Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 07.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A na jakim jesteście etapie, czy już budujecie (pierwsza łopata już wbita? ), czy dopiero planujecie/zbieracie Ważne Dokumenty? Pozdrawiam i życzę powodzenia Jak narazie zbieramy dokumenty. Brakuje nam jeszcze planów do przyłącza wody Architekt już nanosi nasze zmiany na planie W tym roku napewno chcemy ogrodzić działkę i jak się uda wylać fundamenty no i posadzić jakieś drzewka Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 17.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Imka mam pytanie odnośnie pomieszczenia nad garażem.Planujemy zrobić tam pokój telewizyjny i nie wiem czy będzie wystarczająco duże po podniesieniu o 50 cm. Ile zyskało u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 23.08.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Imka mam pytanie odnośnie pomieszczenia nad garażem. Planujemy zrobić tam pokój telewizyjny i nie wiem czy będzie wystarczająco duże po podniesieniu o 50 cm. Ile zyskało u ciebie? Hm, my właśnie podnieśliśmy ściankę o ok. 50 cm. Nad garażem, a dokładnie nad połową garażu, bo zrobiliśmy zgodnie z projektem - strop w garażu jest tylko w połowie pomieszczenia, a w drugiej połowie jest wysokość garażu aż do dachu, czyli małe wole oczko oświetla właśnie garaż - uff, mam nadzieję, że się nie pogubisz w tym opisie , no więc nad tą połową garażu mamy łazienkę - możesz ją obejrzeć w albumie - nasza łazienka (chociaż wysokości pomieszczenia aż tak dobrze nie widać). Wyszła nam łazienka duża, jeśli chodzi o powierzchnię podłogi, ale z bardzo połamanym sufitem, do tego miejscami "nisko zawieszonym". Jak popatrzysz na zdjęcie ze ścianką przygotowaną do zawieszenia kibelków, to właśnie za tą ścianą jest już garaż - czyli wysokość w tym miejscu spokojnie pozwala na chodzenie, a jeśli planujesz zrobić tam pokój tv, to właściwie potrzebujesz tylko "miejsca na dochodzenie do miejsc bardziej leżących" A ten słup przed wanną, to niestety, fragment więźby, którego nijak nie dało się wyeliminować Nie podam Ci dokładnie wymiarów łazienki, bo ciągle zapominam zmierzyć, jak jestem na budowie, ale może z tego zdjęcia uda Ci się coś zobaczyć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara prusinowska 24.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jesteśmy w przededniu rozpoczęcia budowy Seweryny. Marzy nam sie zobaczyć jak wyglada "na żywo" czy ktoś może nam w tym pomóc? Jesteśmy z Kalisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 25.08.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Jesteśmy w przededniu rozpoczęcia budowy Seweryny. Marzy nam sie zobaczyć jak wyglada "na żywo" czy ktoś może nam w tym pomóc? Jesteśmy z Kalisza Witaj w klubie! Z przyjemnością spełnimy Wasze marzenia Mamy pod Toruniem "żywą" Sewerynę, jeżeli macie ochotę na małą wycieczkę, to serdecznie zapraszam. Jeśli sie zdecydujecie, dajcie znać na priv, umówimy się konkretnie. Pozdrawiam, Imka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 25.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam ! Prowadzę Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK w Głogowie ( http://www.e-skarbnik.pl ) i chętnie przyjmę zlecenie na rozliczenie kosztów budowy (w tym podział na poszczególne etapy) wraz z rozliczeniem zwrotu różnicy podatku VAT. Obecnie buduję własny dom i koszty podzieliłem w układzie rodzajowym oraz wg. miejsc powstawania nastepująco: I. Układ rodzajowy kosztów: - materiały, - energia (en. elektr., woda), - usługi sprzętowe i transportowe, - usługi budowlane, - pozostałe usługi, - wynagrodzenia, - koszty finansowe (np. odsetki od kredytu, prowizje bankowe), - pozostałe koszty II. Koszty wg. miejsc powstawania: A. Koszty przygotowania budowy oraz przyłączy, B. Koszty budowy fundamentów, C. Koszty ścian konstrukcyjnych i działowych wraz z kominami, D. Koszty stropu, E. Koszty dachu, F. Koszty instalacji G. koszty wykończenia Oczywiscie podział kosztów może być dostosowany do indywidualnych potrzeb. Jacek Zahorski Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK 67-200 Głogów ul. Parafialna 11 tel: 605-668-060, http://www.e-skarbnik.pl e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 03.09.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam wszystkich. Właśnie po kilku miesiącach dyskusji nad niezliczoną ilością projektów zakupiliśmy ten najwspanialszy-SEWERYNĘ (niestety to tylko projekt). Gdy architekt, usłyszał zapytania w sprawie licznych przeróbek odesłał nas na forum.Jest to niewątpliwie cenna lektura. Będziemy stawiali domek w Markach koło Warszawy. Rozpoczęcie planujemy wiosną 2007, jeśli do tego czasu uporamy się z formalnościami. Nie ukrywam że liczę na cenne rady doświadczonych inwestorów a zwłaszcza Willego który jak się okazuje ma swój domek całkiem blisko. Już pojawia się pierwsze moje zapytanie: Czy ktoś z Was (zwłaszcza z okolic Warszawy) ma może ekipę która będzie wolna na wiosnę a jest godna polecenia? pozdrawiam Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justik 05.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam! Właśnie kupiliśmy działkę i jesteśmy na etapie wybierania projektu. No i na 99% to Seweryna, ale oczywiście mamy tysiąc wątpliwości i dylematów. Jesteśmy z Górnego Śląska i chętnie obejrzelibyśmy to cudo. Jeżeli macie namiary na jakąś Sewerynę w naszym regionie dajcie znać, jeżeli nie macie pewnie - do kogoś z Was wkrótce zawitamy . Pozdrowienia Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justik 05.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam! Właśnie kupiliśmy działkę i jesteśmy na etapie wybierania projektu. No i na 99% to Seweryna, ale oczywiście mamy tysiąc wątpliwości i dylematów. Jesteśmy z Górnego Śląska i chętnie obejrzelibyśmy to cudo. Jeżeli macie namiary na jakąś Sewerynę w naszym regionie dajcie znać, jeżeli nie macie pewnie - do kogoś z Was wkrótce zawitamy . Pozdrowienia Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMat 06.09.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jesteśmy w przededniu rozpoczęcia budowy Seweryny. Marzy nam sie zobaczyć jak wyglada "na żywo" czy ktoś może nam w tym pomóc? Jesteśmy z Kalisza Witamy...My swoją mamy pod Poznaniem,jeśli to dla was będzie wygodniej, to zapraszamy... pozdrawiamAnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 12.09.2006 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam wszystkich. Właśnie po kilku miesiącach dyskusji nad niezliczoną ilością projektów zakupiliśmy ten najwspanialszy-SEWERYNĘ (niestety to tylko projekt). Gdy architekt, usłyszał zapytania w sprawie licznych przeróbek odesłał nas na forum.Jest to niewątpliwie cenna lektura. Będziemy stawiali domek w Markach koło Warszawy. Rozpoczęcie planujemy wiosną 2007, jeśli do tego czasu uporamy się z formalnościami. Nie ukrywam że liczę na cenne rady doświadczonych inwestorów a zwłaszcza Willego który jak się okazuje ma swój domek całkiem blisko. Już pojawia się pierwsze moje zapytanie: Czy ktoś z Was (zwłaszcza z okolic Warszawy) ma może ekipę która będzie wolna na wiosnę a jest godna polecenia? pozdrawiam Ania. hej hej! walcie jak w DYM uprzedzam tylko że mogę być nieco......WYKAŃCZAJĄCY czyli innymi słowami - cięzko się ze mną umówić..... aleMarki to nie dość że DWA KROKI to jeszcze Po IMIENIU czekam na kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 13.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Mam pytanie odnośnie fundamentów -jakie robiliście czy wylewane czy z bloczków i jeśli wylewane to ile poszło wam m3 betonu-jak to wyszło cenowo w waszym rejonie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 22.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam A u nas strop zalany We wtorek wchodzi ekipa od dachu , dachówka tez wybrana - w poniedziałek zamawiam: miedziana angoba z Koramica. Ile płaciliscie za sztuke i z jakiej firmy dachóweczki?? A fundament mamy wylewany i z bloczków ale ilosci ni pamietam Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 01.10.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam wszystkich. Właśnie po kilku miesiącach dyskusji nad niezliczoną ilością projektów zakupiliśmy ten najwspanialszy-SEWERYNĘ (niestety to tylko projekt). Gdy architekt, usłyszał zapytania w sprawie licznych przeróbek odesłał nas na forum.Jest to niewątpliwie cenna lektura. Będziemy stawiali domek w Markach koło Warszawy. Rozpoczęcie planujemy wiosną 2007, jeśli do tego czasu uporamy się z formalnościami. Nie ukrywam że liczę na cenne rady doświadczonych inwestorów a zwłaszcza Willego który jak się okazuje ma swój domek całkiem blisko. Już pojawia się pierwsze moje zapytanie: Czy ktoś z Was (zwłaszcza z okolic Warszawy) ma może ekipę która będzie wolna na wiosnę a jest godna polecenia? pozdrawiam Ania. hej hej! walcie jak w DYM uprzedzam tylko że mogę być nieco......WYKAŃCZAJĄCY czyli innymi słowami - cięzko się ze mną umówić..... aleMarki to nie dość że DWA KROKI to jeszcze Po IMIENIU czekam na kontakt Cześć! Dzięki za odpowiedż! Nadal szukamy ekipy i PIN-a. Mamy wprawdzie 2 ale nie są z polecenia więc jesteśmy pełni obaw.Jeśli masz do polecenia ale nie na forum daj znać a skontaktujemy się inaczej. No i najważniejsze.Znależliśmy Waszą Sewerynę.Jest przepiękna!!!!!!! Nasza będzie inna ale mam nadzieję że równie ładna.Chcieliśmy sprawdzić czy podniesienie o 30 cm nie psuje bryły.No i nie psuje, co nas bardzo cieszy bo też w projekcie podnieśliśmy. Pozdrawiam Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pezur 13.11.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, właśnie zadaszamy naszą Sewerynę ,chętnie wymienimy się uwagami i podyskutujemy na temat tego projektu.Mówię w liczbie mnogiej ponieważ wszystkie decyzje dotyczące zmian i zakupów materiałów[jeżeli choddzi o estetykę] podejmuję z żoną a jest naprawdę w tym dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts