olo69 26.05.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 WITAM WSZYSTKICH Niestety nie możemy przeforsować zmiany w warunkach zabudowy dlatego nie możemy postawić Seweryny .Jeżeli ktoś potrzebuje mam do sprzedania oryginalny projekt Seweryny nieużywany nowiutki za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubapola 21.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam Sewerynowiczow,dolaczam do was z budowa , jestem na etapie podniesienia dachu i teraz nie wiem czy 20 cm czy wiecej. z tego co piszecie na forum podniesienie o wiecej niz 20 skutkuje za malym dachem . czy ktos moglby przeslac mi kilka fotek got seweryn lub w budowie dziekuje i pozdrawiam z nad morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubapola 21.07.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Oczywiscie zapomnialam podac maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubapola 21.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 To super cena, nam z kolei wycenili okna na kwote 21000, kolor zloty dab obustronnie w kolorze, i w bardzo ladnym profilu, cena obejmuje dol + jedno dadatkowe okno w pomieszczeniu gospodarczym i gore bez veluxow i bez okraglych okienek. Dzwi wejsciowe aluminiowe przeszklone 2 pary w cenie 12 tys a brame normstahl 6800. Zastanawiamy sie czy z tego skorzystac Prosze o podanie namiarow na firme od okien bo nie mam pojecia jak zaczac z poszukiwaniem wykonawcy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kopsina 28.08.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Bardzo proszę o przesłanie zdjęć poddasza, widzę że jako jedyni dodaliście okna - to tak jak ja bym chciała zrobić jestem bardzo ciekawa jak to wyszło, czy mogę prosić o zdjątka na [email protected]Z gory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kopsina 28.08.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jeszcze jedno lepiej widać kolor dachówki http://img210.imageshack.us/img210/9539/img6884wj0.jpg Bardzo proszę o przesłanie zdjęć poddasza, widzę że jako jedyni dodaliście okna - to tak jak ja bym chciała zrobić jestem bardzo ciekawa jak to wyszło, czy mogę prosić o zdjątka na [email protected] Z gory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Seweryna 30.08.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam, rozpoczynamy budowę Seweryny w Bydgoszczy. Bardzo proszę o wsparcie doświadczonych w tej dziedzinie. Nasz pierwszy problem -ile kosztuje wybudowanie Seweryny. Nie chodzi o etap surowy-zamkniety, to nam architekt wycenił na 272 tys. Tylko jak Dalej???? Z góry wielkie dzięki za kontakt. mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Seweryna 30.08.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam, rozpoczynamy budowę Seweryny w Bydgoszczy. Bardzo proszę o wsparcie doświadczonych w tej dziedzinie. Nasz pierwszy problem -ile kosztuje wybudowanie Seweryny. Nie chodzi o etap surowy-zamkniety, to nam architekt wycenił na 272 tys. Tylko jak Dalej????Z góry wielkie dzięki za kontakt. mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 10.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 WITAM WSZYSTKICHNiestety nie możemy przeforsować zmiany w warunkach zabudowy dlatego nie możemy postawić Seweryny .Jeżeli ktoś potrzebuje mam do sprzedania oryginalny projekt Seweryny nieużywany nowiutki za rozsądną cenę. PROJEKT SPRZEDANY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmka 18.12.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Olo, bardzo mi przykro:( chyba nie umiałabym sie zdecydowac na inny projekt. udało nam się dokończyć dach tuz przed mrozami. obecnie jestesmy na etapie wyboru okien, nie łatwa sprawa ale montaż na wiosnę. jak się nauczę wkleiać tu zdjecia, to sie pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmoni 05.01.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ma ktoś może zdjęcia z wnętrza domu Seweryna? Bardzo prosze o pokazanie jesli ktos cos ma. Chciałabym zobaczyc jak to wszystko mniej więcej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pezur 02.06.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Nadzień dzisiejszy ,mieszkamy750000 , dom jest bardzo drogi w budowie ma mnóstwo niewykorzystanych zakamarków , które trzeba docieplić ale jak ktoś ma zasobny portfel to dom jest bardzo efektowny pod warunkiem , że będzie wykonany zgodnie z planem na zewnątrz!! Piszę w kontekście pożal się boże przeróbek z których wychodzą poczwary wizualnie niedozaakceptowania, pozdrawiam i życzę powadzenia Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Bartus 26.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam! Na forum jestem po raz pierwszy chciała bym zapytać czy ktoś nie mógłby wysłać nam na [email protected] bo jesteśmy bardzo zainteresowani seweryną tylko nie jestem pewna dlatego chciała bym zobaczyć może jakieś zdjęcia z zewnątrz i wewnątrz jak by ktoś dał radę była bym wdzięczna. Z góry Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcioteam 26.08.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki Aniu Dachówka to dokładnie Klassik czerwona angoba. Hej jesteśmy bardzo zainteresowani budową tego domu ale zastanawiają nas dokładne koszty budowy w stanie surowym bez robocizny , moglibyście podać orientacyjny koszt takiej budowy ? Bardzo nam na tym zależy gdyż nie możemy znaleźć nic mniejszego a co choć trochę było by podobne do tego projektu Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blond_japonka 29.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Zdecydowałam sie na budowę Seweryny możne ktoś by mi podesłał fotki na maila .....Interesują mnie pomieszczenia dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 29.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Na forum jest wątek dotyczący tego projektu niestety ponad rok temu temat zamarł i nie ma chętnych aby go reaktywować. Zatem postanowiłem zacząć temat od poczatku. Ja zamierzam od wiosny 2012 r. Zaczynam na pewno, bo mam już umówione ekipy. Obecnie wspólnie z projektantem nanosimy zmiany wedle uwag, moich żony, projektanta, ewentualnie uwag na forum jeżli przypadną mi do gustu . Dom bezie budowany z Porothermu, ściana trójwarstwowa, od zewnątrz cegła elewacyjna oczywiscie, ocieplenie (chyba styropian). Obecnie szukam dobrych okien i ekipy która je zamontuje. Zamiany jakie będą u mnie to poszerzenie i wydłużenie garażu (widziałem kilka gotowych seweryn - miejsca tam nie ma zadużo np. na rowery czy inne gadżety), ściana kolankowa do góry ale z umiarem uzależniam to od mozliwości wysunięcia więźby dachowej tak aby dom nie stracil proporcji, (to rozwiazanie zalecają mi w zasadzie wszyscy którzy ten dom wybudowali a tego nie uczynili), rozważam jeszcze obniżenie nieco poziomu garażu tak aby nad nim wygospodarować jak najwięcej przestrzeni, na koniec komin idzie do centralnej części salonu na środkową ścianę. To zgrubsza tyle zmian. W zasadzie to nie wiem ile mnie to będzie kosztowało, wiem jedno nie mało. A dalej zobaczymy. Trochę już orientowałem się w cenach. Murarz za postawienie od ławy fundamentowej do ścianek dzialowych na poddaszu bez ocieplenia i cegły elewacyjnej życzy sobie 30.000 zł. Dekarz za cały dach więźba, pełne deskowanie, papowanie, dachówka karpiówka, orynnowanie wstawienie okien dachowych i inne prace blacharskie ok. 40.000 zł. Co do materiałów to się nie wypowiadam bo będę zamawiał na jesieni (lub zimą) to zobaczymy. A jak inni co bydują, lub zamierzają budować SEWERYNĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 02.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Naprawdę nikt nie buduje tego domu i nie ma nic do powiedzenia na ten temat !!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 06.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ok!!! Skoro nikt nie chce podzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami (i problemami) na temat tego projektu to nie!! Ja nie będę z tego forum bloga robił.. Przecież jak się przeglada sieć to wiele osób buduje lub budowało ten projekt i nikt nie ma nic do powiedzenia???? PAS!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 25.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Zdecydowałam sie na budowę Seweryny możne ktoś by mi podesłał fotki na maila ..... Interesują mnie pomieszczenia dzięki wielkie Ja mogę wysłaś ale w przyszłym roku, jak zacznę budowę A zacznę na pewno w kwietniu 2012r. jak pogoda pozwoli oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana 1719509028 28.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam, bardzo mi się spodobał projekt Seweryn, jednak chciałabym go zobaczyć w realu. Czy byłaby możliwość oglądnięcia domu. Jestem z okolic z Rzeszowa.Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts