Imka 19.01.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ha, musiałabym przy okazji zmierzyć, a tak na szybko - ok. 1,7m, z tym, ze niektóre moglibyśmy jeszcze o jakieś 15 cm obniżyć (nie więcej, bo ścianka), a niektóre nie - bo koszowe od tego "wykuszu" (u Was w kuchni, u nas w jadalni) nie pozwalają... A jak zakończyły się rozterki w odcinku pt. Wole Oko? Pokażesz jakieś fotki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.01.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Słychać? To ja się biję w piersi fotki już się brałem i niestety się okazało że po ostatniej zmianie dysków wsiąkły mi wszystkie (!) zdjęcia zmontazu okien Na szczęście mam dyżurny backup u Teścia, ale to dopiero w weekend.... na pewno wrzucę jak tylko będę mógł. Co do Wolego - czekamy na wycenę opcji montażu dokładnie tak jak u Was - czyli 4 odrebne części balkonu zamiast 3 - oryginalnie miał być jeden wielki kawał balkonu do samej góry z otwieranym łukiem - ale stwierdziliśmy że jak musimy go de facto sprowadzić do normalnych kształtów to dlaczego dodatkowo płacić za jeden wielki kawał ościerzy.....ale coś długo liczą...... gorzej że czekamy też na efekt naszej reklamacji w/s drzwi wejściowych i balkonu w sypialni i jakoś sięprzeciąga....... a najgorzej to mnie te mrozy denerwują ale poza powyższymi to humor mam KWITNĄCY czego i Wam zyczę, zwłaszcza na weekend ps - kiedy planujecie przeprowadzkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 22.01.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Wreszcie się udalo - nowe fotki w albumie - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 22.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Witam. Willie, Wreszcie sie doczekaliśmy SUPER masz okieneczka!!!! A tak z ciekawości drewniane czy pcv?? Ale widzę ze pomimo zimna Panowie dzielnie po dachu spacerują . Imka ja tez myślałem o podniesieniu dachu, ale niestety w warunkach zabudowy u nas na działce max. wysokośc budynku to 8m, a Seweryna ma chyba 8,2...m......... no cóż.........chyba nikt nie będzie tego mierzył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 22.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 No naprawdę!!! Miło popatrzeć "jak się wykańczacie" Piękny dom... Nie mogę powstrzymać ciekawości - czy macie wszystkie okna w jednym kolorze? Ależ cieszy oko taki widok - dachóweczka na dachu (i znowu spytam - jaki to kolor?) okna w oknach... Naprawdę, piękny dom... I jaki podobny do projektu... A skoro drzwi wejściowe już za Wami, to zapytam - jakiej szerokości i w jakim układzie zrobiliście (układ doświetleń - boczne, górne)? My jeszcze nie zdecydowaliśmy, ostatnio zwęziliśmy trochę wejście, a na razie są solidnie zabite deskami, a my wchodzimy przez kotłownię... Mnie też te mrozy denerwują - ileż razy można jeździć, żeby podtrzymywać ciepło domowego ogniska? Np. cztery razy dziennie Nie udało się nam podłączyć gazu i ogrzewamy kominkiem... Przeprowadzka... Taaak, jest takie słowo, ostatnio wymawiane "z pewną taką nieśmiałością" Słowo, które naturę ma "horyzontalną" - im bardziej wydaje nam się, że się do niego zbliżamy..... Pierwsze plany to święta (jakiś taki magiczny termin), te, które właśnie minęły Następne święta, to Wielkanoc, ale jak patrzę na to, co jest jeszcze do zrobienia, to myślę sobie, że ten świąteczny Wielki Dzień wypadnie pewnie latem Pozdrawiam gorąco wszystkich Sewerynowiczów i oby do lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 22.01.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Witam. ... ja tez myślałem o podniesieniu dachu, ale niestety w warunkach zabudowy u nas na działce max. wysokośc budynku to 8m, a Seweryna ma chyba 8,2...m......... no cóż.........chyba nikt nie będzie tego mierzył. Pozdrawiam Odradzam, zdecydowanie odradzam podwyższenia!! A jak Wasz domek? Na jakim jest etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 23.01.2006 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 - czy macie wszystkie okna w jednym kolorze? Ależ cieszy oko taki widok - dachóweczka na dachu (i znowu spytam - jaki to kolor?) okna w oknach... Naprawdę, piękny dom... I jaki podobny do projektu... A skoro drzwi wejściowe już za Wami, to zapytam - jakiej szerokości i w jakim układzie zrobiliście (układ doświetleń - boczne, górne)? Pozdrawiam gorąco wszystkich Sewerynowiczów i oby do lata... Aby do lata! Okna wszystkie w jednym kolorze, drewniane, sosna jasny brąz (się to niby nazywa ) a dachówki kolor miedziany Drzwi mamy z naświetlami bocznymi, górne nie weszło (trochę potem żałowaliśmy, ale były pewne względy techniczne) - wyszły szeroko bo jak w projekcie - jak poszerzylismy skrzydło do 110 to naświetla mają 58......i generalnie KUPA SZKŁA.... pozdrawiam skulony w oczekiwaniu na -45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 23.01.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No no, to niezłe wejście się szykuje , pozwolisz, że podrążę temat: czy naświetla są w całości, czy są dzielone - na ile części? Odwzajemniam się fotkami zimowego domku - ciekawe, ile jeszcze śniegu wytrzyma ten dach? Przy takiej zimie na poddaszu będzie można zapaść w sen zimowy - warstwa śniegu dość skutecznie zasłania okna połaciowe - ani wyjrzeć, ani otworzyć.... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 23.01.2006 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Naświetla dzielone na 4 kawałki szprosami konstrukcyjnymi..... wyszukam jakąś fotkę i podeślę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 23.01.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Super, dzięki, czekam na fotkę... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shakindudi 26.01.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam wszystkich fanów domku SEWERYNA ale i nie tylko I oczywiście Willie(ego) , którego domek miałem okazje oglądać będąc w Warszawie, ale niestety nie mogliśmy się osobiście spotkać i poznać. W dniu dzisiejszym odebrałem od architekta projekt z naniesionymi poprawkami. W naszym przypadku seweryna uległa małym zmianą z zewnątrz i dużym zmianą wewnątrz. Wejście z oczkami pozostało, wole oko jest troszkę bardziej rozłożyste w związku z tym, że do pokrycia dachu użyć chcemy dachówki Wienerberger von Muller "Holenderki" z system klinów, zniknęło też małe oczko z garażu, reszta podobnie jak w orgnialnym projekcie. Zmiany wewnątrz są duze. Moja PP jak Willie nazywa żonę :) chciała aby Living Room był ok. 45 metrów i taki udało nam się zrobić. Kuchnie mamy od frontu, Gabinet w miejscu Kuchni. Do łazienki jest wejście z Holu, a w miejscu sypialni i łazienki, zrobliśmy pralnie z suszarnią. W miejscu WC jest spiżarnia przy kuchni itd. itd. dużo by pisać. Na górze mamy 3 sypialnie + łazienka. Nasza sypialnia to pomieszczenie z Wolim Oczkiem i przestrzeń łazienki z orginalnego projektu - udało nam się w ten sposób wygospodarować 24 m2 użytkowej w sypialni , łazieneczkę mamy w innym miejscu. Teraz trzeba będzie poszukać ekipy i po pozwoleniu na budowę zabrać się ostro za robotę pozdrawiam wszystkich a taka na marginesie może stworzymy listę osób (nicków), które budują sewerynę i są na tym forum ? Zawsze można się wymienić informacjami i poradami, zdjęciami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 27.01.2006 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Hej! Niezłe zmiany Ta sypialnia z Wolim Okiem to super fajny pomysł powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipek 16.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Cześć Willi, Mam nadzieję że nie masz mi za złe ale nie czekałem na Ciebie i pojechałem sobie w zeszłym tygodniu na Białołękę obejrzeć Twoją Sewerynę... Drzwi do garażu - Duuuuża klasa! Respect!! Napisz co to za kolor i kto jest producentem. Mam nadzieję że moja Seweryna będzie równie piękna jak Twoja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.02.2006 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Cześć Hipek, dzięki za dobre słowo brama to Wiśniewski złoty dąb, szerokie panele...... my się nieco zdziwiliśmy finalnie bo myśleliśmy że bedzie jaśniejsza ale to po części dlatego że też myślelismy że stoplarka okienna bedzie nieco ciemniejsza strasznie zabawna ta budowa pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklunia 24.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 jeśli ktoś z Państwa buduje w okolicach Warszawy dom "Seweryna" [bądź ma juz wybudowany], bardzo proszę piszcie. Rozpoczynam budowę w tym roku i chętnie zobaczyłabym jak to wygłada 'na żywo'. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 04.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam,jak wszyscy tu obecni wybralem na swoj wymarzony dom projekt SEWERYNA.Mam jednak pytanie odnosnie poddasza, czy bez podnoszenia sciany kolankowej pomieszczenia na poddaszu sa wystarczajaco duze i wysokie jako pelnowartosciowe pokoje czy lazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 04.07.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hej! gratuluję projektu ja podniosłem 30 cm - wydawało mi sie że to max zeby dom nie stracil proporcji (i nadal tak mi sie wydaje) i generalnie jestem zadowolony.... ciężko odpowiedzieć na takie pytanie bo kazdy ma inne preferencje- akurat nasza rodzina jest raczej srednio-niskiego wzrostu więc nie narzekamy ale jak pomyslę że sufit by zszedl o 30 cm.....to chyba dało by sie odczuć - pamietaj ze dach jest bardzo płaski więc w pomieszczeniach dominuje skos...... mogę tylko zaoferowac pokaz jesli bedziecie przejazdem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 04.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam Widzę, ze grono miłośników Seweryny sie ciągle powiększa. Ja jestem na etapie fundamentów. A budowę przeciągnełą nam otydzień ekipa archeologów rozkopująca wykopy pod fundament. A wykopali kilka garnków i miseczek sprzed 5 tys. lat Sharky ja nie podnosze ścianki kolankowej ale tylko dlatego ze mam takie warunki zabudowy. Niedaleko Lublina stoi prawie wykonczona Seweryna bez podniesionej scianki kolankowej i jak dla mnie ( 183cm) to troszke nisko na poddaszu . Jak chcesz to moge Ci wysłac zdjęcia tego poddasza. Willie pokaz swoje wykonczone przypory a w szczegolnosci "kanty". A jako ciekawostka to w okolicach Lublina stoją dwie Seweryny,a dwie następne są w budowie ( wtym jedna nasza) . pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 05.07.2006 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czajni-K gratuluje startu wrzuce przypory do albumu w wolnej chwili - kosztowały nas i wykonawcę kupę nerwów......na dzis to nawet znam juz 2 szkoly wykończenia kantów To Lublin został oficjalnie Krajowym Centrum Seweryńskim - gratulacje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 05.07.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam Sharky ja nie podnosze ścianki kolankowej ale tylko dlatego ze mam takie warunki zabudowy. Niedaleko Lublina stoi prawie wykonczona Seweryna bez podniesionej scianki kolankowej i jak dla mnie ( 183cm) to troszke nisko na poddaszu . Jak chcesz to moge Ci wysłac zdjęcia tego poddasza. Willie pokaz swoje wykonczone przypory a w szczegolnosci "kanty". A jako ciekawostka to w okolicach Lublina stoją dwie Seweryny,a dwie następne są w budowie ( wtym jedna nasza) . pozdrawiam Piotrek Ja niestety tez nie moge podniesc scianki kolankowej. U mnie warunki zabudowy ograniczaja wysokosc budynku do 8m. Na dodatek chcemy rozciagnac dom o ok 1m co jeszcze bardziej splaszczy nam dach. Bardzo chetnie obejrze fotki z poddasza, jesli mozesz wyslac to ja poprosze Na priva wysylam ci moj adres e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts