Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam!

Od paru dni zastanawiamy sie nad wyborem projektu Seweryny, to będzie nasz drugi projekt, poprzedni który kupiliśmy jakiś miesiąc temu to projekt Szykowny. Im bliżej zebrania wszystkich dokumentów do pozwolenia, coraz bardziej sie wachamy czy nie wybudować Seweryny. Projekt architektonicznie jest super, lecz chyba za dużo marnotrastwa na dole, tz. duże pomieszczenie gospodarcze oraz hall, stosunkowo mały salon i brak ciekawego miejsca na telewizor + kino domowe. Zrezygnowalibyśmy z gabinetu i kominka na tarasie. A zatem czy ktoś już modernizował projekt podobnie jak my planujemy?

pozdrawiam :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
witam jeszcze raz

uprzejmie prosze o odp na ten temat czy ktos budowal SEWERYNE z pracowni ARCHIPELAG

opcja szukaj:

:)

Willie buduje i album ma....

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43350

był jeszcze jeden wątek w projektach .... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39587&highlight=seweryna+archipelag#top

• 1 month później...

witamy wszystkich "seweryniarzy" :D :D :D

w zeszlym roku kupilismy projekt Sewerynki i po zebraniu wszystkich dokumentów i załatwieniu wszelkich zmian i formalnosci dostalismy pozwolenie i za ok miesiac moze poltora ruszamy (to bedzie jeszcze zalezalo od laskawej Pani Pogody :D :D :D )

Chcielibysmy prosic o porady i wszelkie informacje i oczywiscie jak najwiecej zdjec. jesli jest moze ktos z okolic szczecina kto wybudowal sewerynke to bardzo prosimy o kontakt.

straaaaaaaaasznie nie mozemy doczekac sie az sie zacznie nareszcie nasza budowa a jeszcze bardziej kiedy sie skonczy ;-)

jesli mozna to prosimy o informacje jak dlugo budowaliscie swoje sewerynki i ile kosztowala inwestycja.

Imka - suuuuuuuuuuuuuuper lazienka. domek zima tez wyglad extra ;-)

Willie - rewelacja ;-)

• 1 month później...

Odnośnie marnotrastwa na dole

To my przesuneliśmy ściane od lazienki i sypialni, to spowodowalo zmniejszenie pomieszczenia gospodarczego, zrezygnowalismy ze spizarni i tam i w gabinecie zrobimy kuchnie tam gdzie kuchnia jadalnia polaczoną z salonem

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Odnośnie marnotrastwa na dole

To my przesuneliśmy ściane od lazienki i sypialni, to spowodowalo zmniejszenie pomieszczenia gospodarczego, zrezygnowalismy ze spizarni i tam i w gabinecie zrobimy kuchnie tam gdzie kuchnia jadalnia polaczoną z salonem

Pozdrawiam

Witam.Mirek napisz o ile przesunąłeś ścianę kosztem pom.gospodarczego.Ja jestem na etapie adaptacji SEWERYNKI ,więc będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.Mam nadzieję ruszyć z budową w czerwcu.Pozdrawiam :lol:

• 3 weeks później...

O 90 cm przestawilismy ścianke od pomieszczenia gospodarczego czym powiekszylismy sypialnie garderobe i lazienke.

Chcialem powiedziec ze po obejzeniu paru projektow na żywo moja zona odkryla bląd: zabudowa dachu na tarasie ma spadek 26 stopni a nie 32 i wszyscy dotąd robią za wysoko co widac na żywo. Sprawdzilem i w projekcie jest blad. To tak dla wszystkich zainteresowanych. Bo jakos dziwnie to wygląda.

My narazie zalalismy plyte i czekamy po 10 maja ruszamy ze ścianami.

A czy wy podnosicie dach? czy zostajecie przy oryginalnej wysokosci?

Pozdrawiam .

...

Dzięki za odpowiedż.Na ten dach nie zwróciłam uwagi.Może dlatego,że nie widziałam SEWERYNY na żywo.Ale gratuluję spostrzegawczości.Pogadam o tym z architektem.Dach podniosę tylko o ok. 25cm.Chcę żeby SEWERYNA zachowała proporcje.Dom jest dla nas duży i nie zależy mi na zwiększeniu powierzchni użytk. na piętrze.Zastanawiam się jeszcze nad zamianą kuchni z gabinetem.No i oczywiście muszę coś zrobić z sypialnią ,garderobą i łazienką na dole.Na razie nie wiem jak to "ugryżć".Może zrobię dużą łazienkę,a garderobę wygospodaruję z pomieszczenia gospodarczego. :wink:

• 1 month później...

Witam strop w naszej Sewerynce zalany

Wiec czekamy teraz az troche podeschnie i działamy z dachem

Uwazam ze pomysł z garderobą w pomieszczeniu gospodarczym jest dobry bo tam duzo miejsca. My po przesunięciu sciany od pomieszczenia gospodarczego zyskalismy miejsce na garderobe i napewno nam wystarczy. Jesli chodzi o dach to tylko 10 cm podnosimy bo jednak 30 cm to jak dla nas zmienia troche bryłe i po obejżeniu na żywo takiej i takiej stwierdzilismy ze najladniej wygląda jak jest taka jak w projekcie. I oczywiscie zwracam uwage na bład w projekcie i zadaszenie nad tarasem bo nie wiem jak innym ale nam sie podoba zdecydowanie tak jak na zdieciu a w projekcie jest raz tak raz tak tzn kąt 32 st. a wysokosc odpowiednia. I Cieśla nie patrzy na wysokosc tylko jedzie kąt i wychodzi baaaardzo wielkie zadaszenie:)

Pozdrawiam

...

• 4 weeks później...