mirek029 03.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam od nowego roku dołączamy do milośników Seweryny wiec miło się czyta o różnych uwagach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek029 03.12.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witamy Od wiosny 2007 zaczynamy budowac Seweryne i miło poczytać o waszych doświadczeniach. Zastanawiamy sie nad podniesieniem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midnight 08.12.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich,i ja chciałabym dołaczyć do grona wielbicieli Seweryny. Chętnie zobaczyłabym ją w realu.pozdrawiamEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegortom 21.12.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam! Od paru dni zastanawiamy sie nad wyborem projektu Seweryny, to będzie nasz drugi projekt, poprzedni który kupiliśmy jakiś miesiąc temu to projekt Szykowny. Im bliżej zebrania wszystkich dokumentów do pozwolenia, coraz bardziej sie wachamy czy nie wybudować Seweryny. Projekt architektonicznie jest super, lecz chyba za dużo marnotrastwa na dole, tz. duże pomieszczenie gospodarcze oraz hall, stosunkowo mały salon i brak ciekawego miejsca na telewizor + kino domowe. Zrezygnowalibyśmy z gabinetu i kominka na tarasie. A zatem czy ktoś już modernizował projekt podobnie jak my planujemy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dextel1 02.01.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam wszystkich na wiosne zaczynamy budowe seweryny z archipelagu, jezeli jest ktos z podkarpacia ktory juz cos takiego ma lub juz zadzialał w tym roku i jest w trakcie chetnie bysmy zechcieli ogladnac to na zywo gg1099400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skid 13.01.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam, Mam pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z archipelagiem i czy może ktoś budował dom wg tego projektu???? PILNE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skid 13.01.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witam jeszcze razuprzejmie prosze o odp na ten temat czy ktos budowal SEWERYNE z pracowni ARCHIPELAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 witam jeszcze raz uprzejmie prosze o odp na ten temat czy ktos budowal SEWERYNE z pracowni ARCHIPELAG opcja szukaj: Willie buduje i album ma.... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43350 był jeszcze jeden wątek w projektach .... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39587&highlight=seweryna+archipelag#top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igamarcin 18.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 witamy wszystkich "seweryniarzy" w zeszlym roku kupilismy projekt Sewerynki i po zebraniu wszystkich dokumentów i załatwieniu wszelkich zmian i formalnosci dostalismy pozwolenie i za ok miesiac moze poltora ruszamy (to bedzie jeszcze zalezalo od laskawej Pani Pogody ) Chcielibysmy prosic o porady i wszelkie informacje i oczywiscie jak najwiecej zdjec. jesli jest moze ktos z okolic szczecina kto wybudowal sewerynke to bardzo prosimy o kontakt. straaaaaaaaasznie nie mozemy doczekac sie az sie zacznie nareszcie nasza budowa a jeszcze bardziej kiedy sie skonczy jesli mozna to prosimy o informacje jak dlugo budowaliscie swoje sewerynki i ile kosztowala inwestycja. Imka - suuuuuuuuuuuuuuper lazienka. domek zima tez wyglad extra Willie - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dextel1 19.02.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Iga&Marcin czym macie zamiar kryc dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igamarcin 19.02.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 mamy zamiar pokryc dach podwojna esowka cementowa z brassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igamarcin 26.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jesli mozecie to poprosimy o duuuuuuuuuzo fotek seweryny nasza dopiero zacznie sie budowac wiec chcemy pocieszyc oko dzieki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek029 29.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Odnośnie marnotrastwa na doleTo my przesuneliśmy ściane od lazienki i sypialni, to spowodowalo zmniejszenie pomieszczenia gospodarczego, zrezygnowalismy ze spizarni i tam i w gabinecie zrobimy kuchnie tam gdzie kuchnia jadalnia polaczoną z salonemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek029 07.04.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich od marca zaczeliśmy prace i jak narazie idzie wszystko super. Mamy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 10.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 WiatmMy też mamy fundamenty no prawie bo jeszcze piwnica się murujeMamy troszkę spadek na działce i ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie.Najbardziej denerwuje mnie ten wzrost cen materiałówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaz 16.04.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Odnośnie marnotrastwa na dole To my przesuneliśmy ściane od lazienki i sypialni, to spowodowalo zmniejszenie pomieszczenia gospodarczego, zrezygnowalismy ze spizarni i tam i w gabinecie zrobimy kuchnie tam gdzie kuchnia jadalnia polaczoną z salonem Pozdrawiam Witam.Mirek napisz o ile przesunąłeś ścianę kosztem pom.gospodarczego.Ja jestem na etapie adaptacji SEWERYNKI ,więc będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.Mam nadzieję ruszyć z budową w czerwcu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek029 03.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 O 90 cm przestawilismy ścianke od pomieszczenia gospodarczego czym powiekszylismy sypialnie garderobe i lazienke.Chcialem powiedziec ze po obejzeniu paru projektow na żywo moja zona odkryla bląd: zabudowa dachu na tarasie ma spadek 26 stopni a nie 32 i wszyscy dotąd robią za wysoko co widac na żywo. Sprawdzilem i w projekcie jest blad. To tak dla wszystkich zainteresowanych. Bo jakos dziwnie to wygląda.My narazie zalalismy plyte i czekamy po 10 maja ruszamy ze ścianami.A czy wy podnosicie dach? czy zostajecie przy oryginalnej wysokosci?Pozdrawiam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaz 06.05.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Dzięki za odpowiedż.Na ten dach nie zwróciłam uwagi.Może dlatego,że nie widziałam SEWERYNY na żywo.Ale gratuluję spostrzegawczości.Pogadam o tym z architektem.Dach podniosę tylko o ok. 25cm.Chcę żeby SEWERYNA zachowała proporcje.Dom jest dla nas duży i nie zależy mi na zwiększeniu powierzchni użytk. na piętrze.Zastanawiam się jeszcze nad zamianą kuchni z gabinetem.No i oczywiście muszę coś zrobić z sypialnią ,garderobą i łazienką na dole.Na razie nie wiem jak to "ugryżć".Może zrobię dużą łazienkę,a garderobę wygospodaruję z pomieszczenia gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek029 07.06.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam strop w naszej Sewerynce zalanyWiec czekamy teraz az troche podeschnie i działamy z dachemUwazam ze pomysł z garderobą w pomieszczeniu gospodarczym jest dobry bo tam duzo miejsca. My po przesunięciu sciany od pomieszczenia gospodarczego zyskalismy miejsce na garderobe i napewno nam wystarczy. Jesli chodzi o dach to tylko 10 cm podnosimy bo jednak 30 cm to jak dla nas zmienia troche bryłe i po obejżeniu na żywo takiej i takiej stwierdzilismy ze najladniej wygląda jak jest taka jak w projekcie. I oczywiscie zwracam uwage na bład w projekcie i zadaszenie nad tarasem bo nie wiem jak innym ale nam sie podoba zdecydowanie tak jak na zdieciu a w projekcie jest raz tak raz tak tzn kąt 32 st. a wysokosc odpowiednia. I Cieśla nie patrzy na wysokosc tylko jedzie kąt i wychodzi baaaardzo wielkie zadaszenie:)Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sydney 05.07.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam, dopiero zaczynamy budowę a już mamy 100 pytań. Czy możecie się podzielić wiedzą z czego budowaliście? Każdy mowi co innego i każdy ma swoje za i przeciw - całkiem już się w tym wszystkim zagubiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts