Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam jeszcze pytanko do tych szczesliwcow ktorzy juz wybudowali seweryne, jakie zastosowali ogrzewanie w salonie, czy podlogowe z grzejnikami podlogowymi, czy tylko grzejniki, ?

Chetnie obejrzalabym juz wybudowana seweryne w mojej okolicy.

[email protected]

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy moze ktos z Was budowal piwnice? Jesli tak to poprosilbym o fotografie na [email protected], jak to wyszło i czy nie zaburza to ogolnego wygladu domu?Czy polecacie je budowac czy raczej nie.Podniesliscie swoje seweryny a jesli tak to o ile? Bo z tego co juz widzialem i czytałem to raczej podniose ale jakies 30 cm.Licze na Waszą pomoc.z gory dziekuje.

• 4 weeks później...

Witam!!!Budowę planujemy na jesieni.Planujemy obniżyć strop garażu i zwiększyć ściankę kolankową. Nie widzieliśmy jeszcze Seweryny na żywo i bardzo jesteśmy ciekawi jak takie zmiany wpłyną na ogólny wygląd domu.Bardzo proszę o zdjęcia lub ewentualnie o kontakt żeby móc podjechać i obejrzeć dom na żywo :)

Ciekawi też jesteśmy ceny stanu surowego na dzień dzisiejszy.

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

mój email [email protected]

pozdrawiam

witam,

bardzo chciałabym zobaczyc seweryne na zywo, zanim kupie projekt, czy jest tu ktos z radomia lub okolic? ja jestem ze zwolenia i byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktos z okolicy wyraził zgodę na obejrzenie, no i oczywista dał namiary gdzie mozna podjechać:)

• 3 weeks później...
Mam pytanie do budowniczych "Seweryny". Jak na dzień dzisiejszy kształtują wam się ceny budowy stanu surowego otwartego Seweryny.Podpisałem umowę z wykonawcą w lutym tego roku na 300 tyś., on załatwia materiał, wszystko robi sam. Pełne deskowanie i papa, bez dachówki.Budowę rozpoczął w połowie lipca, na dzień dzisiejszy zalewa stropy. Nie było mnie dłuższy czas, nie pilnowałem go , ale widzę że jest solidny. Zastanawiają mnie tylko te ceny materiałów, które na dzień dzisiejszy są "troszkę" niższe.

Mam pytanie do budowniczych "Seweryny". Jak na dzień dzisiejszy kształtują wam się ceny budowy stanu surowego otwartego Seweryny.Podpisałem umowę z wykonawcą w lutym tego roku na 300 tyś., on załatwia materiał, wszystko robi sam. Pełne deskowanie i papa, bez dachówki.Budowę rozpoczął w połowie lipca, na dzień dzisiejszy zalewa stropy. Nie było mnie dłuższy czas, nie pilnowałem go , ale widzę że jest solidny. Zastanawiają mnie tylko te ceny mate riałów, które na dzień dzisiejszy są "troszkę" niższe.
witam swoja seweryne stan surowy zamknelem kwota 150 tys stosujac ytong 40 cm .oraz pelne deskowanie.z papa.

To super cena, nam z kolei wycenili okna na kwote 21000, kolor zloty dab obustronnie w kolorze, i w bardzo ladnym profilu, cena obejmuje dol + jedno dadatkowe okno w pomieszczeniu gospodarczym i gore bez veluxow i bez okraglych okienek. Dzwi wejsciowe aluminiowe przeszklone 2 pary w cenie 12 tys a brame normstahl 6800. Zastanawiamy sie czy z tego skorzystac

Dobra cena dzwi .Bardzo ciezko znalezc drzwi do tego projektu za taka cene.Ceny zaczynaja sie od 10 tys net.Pod Makowem maz znalazlem producenta ktory zrobi te dzwi z przeszklonym lukiem i bocznymi wstawkami za 5-6 tys szt.jestem na etapie okien okraglych z pcv w 60 jesto to nie wykonalne zaproponowano mni profil 80 za 2tys szt bardzo drogo

Jesli chodzi o okragle okienka z pcv to rzeczywiscie jest z tym problem i tylko wchodza w gre 80 a do tego jesli mialyby sie otwierac to beda mialy poprzeczke, ale ja nie dalam za wygrana i podzwonilam po Polsce i udalo mi sie znalezc wlasnie w Trojmiescie 80 otwierane na zawiasie na dole za cene 1050zl w zlotym debie, fajne tez znalazlam obrotowe podobnie jak velux ale tylko w drewnie ale cena juz spora bo 2 tys za sztuke. A dzwi wejsciowe musimy tez zrobic z lukiem fajnie bedzie sie komponowalo, wlasnie wyslam zapytanie czy z tego powodu cena sporo wzrosnie. Dam znac co oni na to.

witam,

zakupilismy dzis projekt, nie wszystkie nasze pomysły na zmiany przeszły, ale i tak rezygnujemy z gabinetu i tam robimy kuchnie, w kuchni - jadalnie, a salon zostaje tak jak był, widzielismy na zywo dwie seweryny i te salony nie są za duże i jest problem, gdzie ma byc tv, bo tam przeciez duzo okien. spizarnia jest zdecydowanie za mała dla nas, wiec narazie myslimy, gdzie by ja zrobic, moze ktos ma jakies fajne rozwiazanie? to samo z łazienka, jak to zrobic, zeby była z wejsciem z korytarza?

na górze nie robimy pokoju tak gdzie wole oko, tylko zostawiamy taki wieszy hol.

byłabym bardzo wdzieczna za podzielenie sie z nami swoimi doswiadczeniami i pomysłami.

pozdrawiam serdecznie wszystkich Sewerynomaniaków :D

witam wszystkich sympatyków "seweryny" mam małe pytanie czy ktoś z was ogrzewa to mieszkanie gazem i jaki jest koszt całego sezonu grzewczego? i jeszcze jedno jakie macie lub planujecie schody wewnętrzne betonowe czy drewniane? za odpowiedz dziękuję

• 3 weeks później...

Bardzo dobre pytanie i też jestem ciekaw doświadczeń innych dotyczących kosztów ogrzewania.

W tym roku planuję wykończyć Sewerynę i mam już wykonane instalacje w tym ogrzewanie gazowe (ziemny) piecem kondensacyjnym. Na dole jest podłogówka, a na górze grzejniki Purmo przewymiarowane, aby czynnik podawać o niższej temperaturze (piec ma wyższą sprawność). Do tego dodatkowo 2 razy w tygodniu głównie w sezonie grzewczym kominek z płaszczem wodnym. Wentylacja mechaniczna - rekuperator.

Docieplenie ścian 14 cm styropian i docieplenie poddasza 20 cm wełna.

Okna w zimę przy dużych wiatrach lub mrozach dodatkowo chronione roletami.

Ciekaw jestem ile mnie wyjdzie ogrzewanie gazem ziemnym w ciągu roku + ogrzewanie wody.

Proszę o wasze doświadczenia i kwoty rocznego zużycia gazu w danej konfiguracji Seweryny.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

:o Witam wszystkich Sewerynowiczów. Wstępnie jestem zdecydowany na zakup projektu Seweryna.

Jeżeli już jest ktoś po wybudowaniu Seweryny to proszę o przybliżoną cenę bo podobno Seweryna jest droga w budowie i trudna pod względem wykonania, szczególnie dachu. Jak Wam poszło? Pozdrawiam