babajaga 13.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 W kontekście panienek Simona- uzdrowiciela , zastanowiło mnie dlaczego tak ważna jest przynależność do grupy.I to za wszelką cenę,czasem nawet swojego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 13.01.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ...i do jakich wnioskow doszlas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mówisz o Piotrze czy Dawidzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 13.01.2007 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kiedyś było takie powiedzenie że dla towarzystwa Cygan dał się powiesić . Wydawało mi się że to przeszłość. Mądre, wykształcone panienki idą do łóżka z przypadkowym facetem żeby nie zostać wykluczoną z grona tych co są cool. Paranoja , one są chyba mądre inaczej. A wracając do tematu. Przynależność do grupy daje poczucie ..bezpieczeństwa? Jeśli wybieramy jakąś grupę , to znaczy że chcemy być tacy jak oni . E ...chyba głupi temat na sobotni wieczór Pozdrawiam wszystkich siedzących przed monitorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mądre, wykształcone panienki idą do łóżka z przypadkowym facetem żeby nie zostać wykluczoną z grona tych co są cool. Paranoja , one są chyba mądre inaczej. dokładnie nawet najbardziej namiętne ruszanie d..ą nie powinno zwalniać od ruszania głową.. przyglądam się tym popapranym stworom i nie mogę z siebie nawet krzty współczucia wykrzesać co do dyktowania przez innych, jak ma wygladać moje postępowanie jak jutro wszyscy zaczną skakać z dachu, bo stanie się to modne, to ja też muszę ? PS: nie wiem, czy w obecnej sytuacji nie podniosą się oskarzenia o rasizm niektórzy nie-biali mogą mieć teraz nie lada kłopot z łatwym zamoczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 13.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przynależność do grupy daje poczucie ..bezpieczeństwa? Jeśli wybieramy jakąś grupę , to znaczy że chcemy być tacy jak oni . hm... nie znam sie na tym... ale... to bardzo ciekawy temat... grupa... laczy... niekoniecznie w nasladownictwie, ale napewno w pewnych podobienstwach... czy daje poczucie bezpieczenstwa... moze ale nie musi... to zalezy od relacji w grupie... wiec... dlaczego grupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.01.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 chęć przynależności do grupy zaczyna się już w przedszkolu. Mieć takie same zabawki i być lubianym. W szkole - moda / markowe ciuchy, gołe pępki z kolczykiem, podobne fryzury/. Nikt nie chce odtrącenia przez grupę Ciężko jest wychowywać dzieci wskazująć inną drogę niż tylko bycie takim samym i do tego "popularnym". Ale może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 13.01.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kiedyś było takie powiedzenie że dla towarzystwa Cygan dał się powiesić . Wydawało mi się że to przeszłość. Mądre, wykształcone panienki idą do łóżka z przypadkowym facetem żeby nie zostać wykluczoną z grona tych co są cool. Paranoja , one są chyba mądre inaczej. Przepraszam, a skąd ta pewność, że one szły z nim do łóżka z uwagi na chęć przynależności do grupy?? Jakiej grupy? Nic nie wiecie o motywacji tych dziewczyn, łatwo oceniać siedząc przed telewizorem. Inna sprawa - skąd przekonanie, że macie prawo oceniać? Być może niektóre przespały się z Simonem Molem z ciekawości, może niektóre sie zakochały, być może wyglądało to jeszcze inaczej, moze po prostu lubiły seks, straszne przestępstwo. Przeraża mnie wszechobecna w polskim społeczeństwie łatwość ferowania wyroków moralnych - i to wobec ofiar tej sytuacji! Nawet jeżeli te kobiety wykazały się lekkomyślnością i brakiem wyobraźni, NIC, absolutnie nic nie usprawiedliwia tego co zrobił Simon Mol. Trudno stawiać w jednym rzędzie lekkomyślność dziewczyny, która uprawia seks bez zabezpieczenia z postawą osoby, która świadomie zaraża tę dziewczynę potencjalnie śmiertelną chorobą. I w tym tkwi źródło problemu. Życzę więcej empatii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 13.01.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A mnie tam Babcia wpajała: "Pamiętaj wnusiu - nigdy nie mieszaj sie z tłumem i myśl samodzielnie własną główką" I to mi sie do dzisiaj sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.01.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przynależność do grupy zaspokaja potrzeby emocjonalne które ma każdy z nas. Lubimy być rozumiani, bezpieczni, lubiani. A to zapewnia nam grupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 13.01.2007 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przynależność do grupy zaspokaja potrzeby emocjonalne które ma każdy z nas. Lubimy być rozumiani, bezpieczni, lubiani. A to zapewnia nam grupa. Takie same potrzeby zaspokaja rodzina więc dlaczego nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kiedyś było takie powiedzenie że dla towarzystwa Cygan dał się powiesić . Wydawało mi się że to przeszłość. Mądre, wykształcone panienki idą do łóżka z przypadkowym facetem żeby nie zostać wykluczoną z grona tych co są cool. Paranoja , one są chyba mądre inaczej. A wracając do tematu. Przynależność do grupy daje poczucie ..bezpieczeństwa? Jeśli wybieramy jakąś grupę , to znaczy że chcemy być tacy jak oni . E ...chyba głupi temat na sobotni wieczór Pozdrawiam wszystkich siedzących przed monitorem 1. Kiedyś było takie powiedzenie że dla towarzystwa Cygan dał się powiesić . Jeżeli o mnie chodzi to słusznie by zrobił bo jak można słuchać i nie byc słuchanym. 2.A wracając do tematu. Przynależność do grupy daje poczucie ..bezpieczeństwa? Jeśli wybieramy jakąś grupę , to znaczy że chcemy być tacy jak oni . nio pewno ,że daje to tak jak wataha...bezpieczny w grupie i z nią odważny.Jeżeli wybieramy grupe to znaczy ,że chcemy wiedzieć więcej niż oni. 3.E ...chyba głupi temat na sobotni wieczór Pozdrawiam wszystkich siedzących przed monitorem E ...chyba głupi temat na sobotni wieczór jasne ,że głupi ..bo powinno być:Pozdrawiam wszystkie grupy siedzące przed monitorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 13.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kurcze myslalem , ze to watek o forumowym wlazidupstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kurcze myslalem , ze to watek o forumowym wlazidupstwie. oj, to nawet ciekawsze niż problem asfalta. Rozwiń temat proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Kurcze myslalem , ze to watek o forumowym wlazidupstwie. Wiesz ,że ja zawsze zielony na te nowosci a rozwiniecie sprawi ,że bede radosny w ta wietrznął sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 13.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 niejaki Maslow ulozyl piramide potrzeb ludzkich i potrzeba przynaleznosci do grupy, potrzeba akceptacji jest blisko podstawy - zaraz za filzjologią i potrzeba poczucia bezpieczenstwa. ale jaki zwiazek to ma z motywacja tych biednych pan no bo chyba nie chodzi o ten makabryczny - przynaleznosc do grupy nosicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 13.01.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A co konia obchodzi jak furmam powozi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A co konia obchodzi jak furmam powozi... oooo, tu się nie zgodzę. Konia bardzo obchodzi jak furman powozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 13.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A co konia obchodzi jak furmam powozi... oooo, tu się nie zgodzę. Konia bardzo obchodzi jak furman powozi to, odnośnie grupy...dygresyja mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 13.01.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Jeadla tych pań wg rzeczpospolitej seks z tym PANEM to był przejaw walki z rasizmem, czytaj politycznej poprawności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts