Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przynależność do grupy

babajaga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to żal mi ich potwornie.

dlaczego?

Bo zostały zarażone śmiertelną chorobą.

NIe w wyniku gwałtu , ale własnego wyboru.... Podjęły decyzję - ponoszą konsekwencje ....Nikt ich nie ogłuszył, nie otumanił, niczego nie dolał do drinka.

I fakt, że kolega byl czarny nie ma tu żadnego znaczenia.Mógł byc biały, zielony lub różowy.

Każdy jest kowalem własnego losu...a może to część "selekcji naturalnej" ?

NIe w wyniku gwałtu , ale własnego wyboru.... Podjęły decyzję - ponoszą konsekwencje ....?

Nefer ,

kiedy jedziesz autem ze znajomym kierowcą, to chyba nie badasz mu moczu na narkotyki. Raczej zakładasz że Twoi znajomi mają minimum przyzwotości, prawda?

Mateusz odpowiedział :):) Raczej cięzko mi wyobrazić sobie, że te dziewczyny były w "normalnym" związku z tym panem. Co o nim wiedziały ? Tyle co w w wierszach pisał ? Sorki- rzeczywiście nie jestem ekspertem w tej dziedzinie - nie chadzałam do wyrka na pierwszej/drugie/trzeciej randce. Z tego co widać to kolega zaliczła panienki w sporych ilościach - więc chyba nie mówimy tu o "normalnym związku" w przypadku każdej z nich ? Coś mi ułamki wychodzą :)

Raz w życiu popełniłam błąd i kolega kolegi podwoził mnie do domu. Szkoda, że w trakcie wciągnął amfę. Jechaliśmy mocnym BMW. To cud, że jeszcze tu sobie spokojnie siedzę i piszę na forum. Pierwszy i raczej ostatni raz ) w życiu pokonałam most Grota z prędkością ponad 230 km/h.

Ale wtedy miałam 19 lat....i wiem, że ponosi się konsekwencje swoich czynów...

Wtedy też mogła nastąpić selekcja naturalna. ALe czy ja twierdzę, że byłam poprawna politycznie? Nie wsiadłam nigdy więcej z nim do samochodu - ani z żadnym innym kierowcą, którego sposób jazdy nie jest mi znany (poza taxi).

A czy wsiadasz z nieznajomym karkiem do tuningowanej bety ? 8)

A skąd wiesz po jakim czasie one wsiadały do tej bryki i skąd porównanie Simona Mola do nieznajomego karku? Z tego co wiadomo, nie była to przypadkowy seks z nieznajomym, ten koleś uwodził te dziewczyny a one - pewnie każda z różnych pobudek - szły z nim do łóżka. Fakt - były bardzo lekkomyślne godząc się na seks bez zabezpieczeń ale to tylko podważa tezę o ich k.urestwie - wydaje mi się, że na taką lekkomyslność prędzej zgodzi się kobieta zakochana i zaangażowana uczuciowo niż traktująca seks jak sport.

Fakt - były bardzo lekkomyślne godząc się na seks bez zabezpieczeń ale to tylko podważa tezę o ich k.urestwie - wydaje mi się, że na taką lekkomyslność prędzej zgodzi się kobieta zakochana i zaangażowana uczuciowo niż traktująca seks jak sport.

Skąd ta teza ? Kiedy zdążyły się zakochać/zaangażować jak on sobie je dość często wymieniał ? Mnie sie wydaje, że żeby się zakochać fajnie kogoś bliżej poznać ...Oczywiście mogły wszytkie po kolei paść ofiara miłości od pierwszego wejrzenia...... jak to nastolatki :):)

Mateusz odpowiedział :):) Raczej cięzko mi wyobrazić sobie, że te dziewczyny były w "normalnym" związku z tym panem. Co o nim wiedziały ? Tyle co w w wierszach pisał ? Sorki- rzeczywiście nie jestem ekspertem w tej dziedzinie - nie chadzałam do wyrka na pierwszej/drugie/trzeciej randce. Z tego co widać to kolega zaliczła panienki w sporych ilościach - więc chyba nie mówimy tu o "normalnym związku" w przypadku każdej z nich ? Coś mi ułamki wychodzą :)

Ułamki mówisz... :D

Fakt, że w miarę jak doniesienia rosły do kilkudziesięciu potencjalnych ofiar, co raz trudniej uwierzyć w zaślepienie typu "jestem tą jedyną!" :), bo to prawie niemożliwe, żeby się w drzwach nie mijały :wink: .

Ale "prawie", to prawie... Facet musiał być zawodowcem w robieniu wody z mózgu (casusy oszustów matrymonialnych są świetnie opisane - specjaliści od wyłączania logiki, przez emocje).

Najbardziej jednak chodzi mi o to, że powszechnie przypisujemy wyższe kwalifikacje moralne osobom:

- wykształconym

- znanym nam

- publicznym (lub znanym w naszym środowisku)

Świadomego sku.wysyństwa od takich osób się nie spodziewamy.

A w sprawie HIV u Afrykańczyka - nieświadomości też nie założymy, bo "przecież światły człowiek - na pewno sprawdził". Nawet pewniejsze, że sprawdził niż np. lokalny playboy.

Więc dla opisanych ofiar Mola, to znajomy księgowy w wartburgu MÓGŁ być (np. taki po zażyciu legalnego leku bez przeczytania ulotki).

Który walnął w drzewo...

I tak 19 razy wysoki sądzie...

:roll: :roll: :roll:

cholipka strasznie dużo dopisaliście - przeczytam za chwilę :D

Bez względu na to, czy były głupie, czy decyzję podejmowały świadomie czy nie, i z jakich pobudek zachowały się tak, a nie inaczej, to żal mi ich potwornie.

Strasznie wysoką cenę zapłaciły za chwilę słabości.

:(

opall - podpisuję sie pod tym obiema rekami... !!!

A tu tymczasem mamy 2 wątki na temat czy to qrwy czy nie qrwy i czy dobrze im tak !! :evil:

Monogamia jest pożądana, wskazana i 100 innych argumentów za...

ALE nie przez całe życie tacy jesteśmy monogamiczni. Owszem - są i tacy, którzy są. Jednak tych, którzy mieli > niż 1 partnera mamy statystyczną większość. No i co?!! :evil: Wszystcy tacy święci, tacy świadomi, zawsze z prezerwatywą nadzianą jak należy, albo dwiema na wypadek gdyby któraś pękła ?!!? tak?????

Ja nie za dobra jestem w tych cytatach - ale zdaje się, że to tak szło "...niech pierwszy rzuci kamieniem kto bez grzechu".

Brrr ...

Znowu nikt nie zastanawia się szerzej co kierowało tym PSYCHOLEM, który świadomie zarażał kobiety, które okazywały mu w końcu jakąś czułość. Co trzeba miec w głowie, żeby posunąć sie do tego co zrobił ten facet?! Znacznie łatwiej jest opluć ofiary, które i tak już ponoszą karę niewspółmierną do winy :evil:

Znowu nikt nie zastanawia się szerzej co kierowało tym PSYCHOLEM, który świadomie zarażał kobiety, które okazywały mu w końcu jakąś czułość. Co trzeba miec w głowie, żeby posunąć sie do tego co zrobił ten facet?!

Aggi, oszczędź psycholi. :)

Moim zdaniem to socjopata. Zdrów na umyśle, acz skrajnie zdemoralizowany. Jak już pisałam uważam, że to regularny morderca. I tu wracamy do problemu grupy. Suki.syn uznał, że go normy społeczne nie obowiązują.

Jak już pisałam uważam, że to regularny morderca.

jeszcze chyba nie ...

Ale juz teraz ma postawione powazne zarzuty ... I IMHO - teraz powinien dostac z 15lat, a w chwili smierci pierwszej ofiary nowy proces i zmiana na dozywocie ....

ale w sumie tu nie ma nad czym dyskutowac, bo raczej odczucia wszystkich sa podobne ...

Bez względu na to, czy były głupie, czy decyzję podejmowały świadomie czy nie, i z jakich pobudek zachowały się tak, a nie inaczej, to żal mi ich potwornie.

Strasznie wysoką cenę zapłaciły za chwilę słabości.

:(

opall - podpisuję sie pod tym obiema rekami... !!!

A tu tymczasem mamy 2 wątki na temat czy to qrwy czy nie qrwy i czy dobrze im tak !! :evil:

Monogamia jest pożądana, wskazana i 100 innych argumentów za...

Podpisuję się za opall i Agii także oboma rękami....

a porównanie przygodnego seksu, czy seksu po wieczorku poetyckim, czy seksu dla mody zrobienia tego z murzynem (czy jakąkolwiek obecnie modą) do jazdy samochodem to zadziwiające porównanie..... owszem zawsze można zawsze napisać bedę uprawiał seks z kim popadnie bo przecież i tak mnie coś zabije albo ktoś igłą ukłuje albo kierowca fifę walnie....

no ale przecież wybór należy do nas, można wybrać monogamię, można wybrać nie palę papierosów.... i itd to jest wolność każdego z nas..

można wybrać palę papierosy bo i tak na coś trzeba umrzeć, albo uprawiam seks nawet jesli wiem że to ryzyko, może użyję prezerwatywy nawet jeśli wiem że to nie chroni w 100%....

oczywiście ten PAN powienien być surowo ukarany (brawo za wysoką karę dla Samsona), ale nawet jeśli kara będzie wysoka nie zmieni to faktu że te panie dokonały konkretnego wyboru i poniosą jego konsekwencje, my także dokonujemy wyborów ale zbyt często myślimy że to co złe spotka innych a nie mnie.....

NIe w wyniku gwałtu , ale własnego wyboru.... Podjęły decyzję - ponoszą konsekwencje ....Nikt ich nie ogłuszył, nie otumanił, niczego nie dolał do drinka.

I fakt, że kolega byl czarny nie ma tu żadnego znaczenia.Mógł byc biały, zielony lub różowy.

Każdy jest kowalem własnego losu...a może to część "selekcji naturalnej" ?

To o czym mowi to zwyczajne ludzkie wspolczucie .

Przykro Jej , ze dziewczyny zostaly zarazone i nie ocenia ich .

Wszyscy popelniamy bledy.

To takie zwyczajne i ludzkie jest , rozumiesz?

Jak już pisałam uważam, że to regularny morderca.

jeszcze chyba nie ...

Ale juz teraz ma postawione powazne zarzuty ... I IMHO - teraz powinien dostac z 15lat, a w chwili smierci pierwszej ofiary nowy proces i zmiana na dozywocie ....

ale w sumie tu nie ma nad czym dyskutowac, bo raczej odczucia wszystkich sa podobne ...

Opisywano niedawno historię dziewczyny, którą dwóch gnojków wrzuciło do studni i ukamienowało. Przeżyła cudem, bo jakaś belka osłoniła jej głowę. Zapewne zmienia to kwalifikację prawną na "zaledwie" usiłowanie zabójstwa, ale nie zmienia faktu, że moralnie to niczym nie różnią się oni od morderców działających z premedytacją.

HIV zabija długo, a nawet jeśli ograniczy się do nosicielstwa - wiąże się właściwie ze śmiercią społeczną. Do tego w tym przypadku dotyczy dużej grupy osób. Nie jestem zwolenniczką surowych kar, ale nie widzę też powodu by posługiwać się efemizmami.

ale...

co nas obchodzi dlaczego te panie dokonały takiego wyboru ? Widocznie miały swoje powody, każda inne zapewne.

mnie obchodzi najbardziej dlaczego ten gość zorganizował erotyczną młockarnie na skalę przemysłową w celu szerzenia smiertelnego wirusa i z całą premedytacją poszedł na ilość..

a to czy on jest czarny, czy zielony, a one głupie czy mądre, naiwne czy jeszcze jakieś inne - nie ma w tej sprawie najmniejszego znaczena.