Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy stać mnie na DOM?

slawop

Recommended Posts

Witam wszystkich Forumowiczów:-)

Chciałbym zasięgnąc opinii, bardziej doświadczonych w kwestii finansowej osób.

Otóż marzy mi się wybudowanie małego (do 100m) domku. Niestety nie należę do osób super zarabiających :-(

Ale do rzeczy:

Czy dysponując kapitałem ok 100 tyś i zarobkami ledwo przekraczającymi 2 tyś brutto na 3 osobową rodzinę, mam jakiekolwiek realne szanse na własny dom?

Bardzo bym był wdzięczny za rzeczowe opinie i podpowiedzi!

Gorąco pozdrawiam wszystkich:

sl@wop

Witam wszystkich Forumowiczów:-)

Chciałbym zasięgnąc opinii, bardziej doświadczonych w kwestii finansowej osób.

Otóż marzy mi się wybudowanie małego (do 100m) domku. Niestety nie należę do osób super zarabiających :-(

Ale do rzeczy:

Czy dysponując kapitałem ok 100 tyś i zarobkami ledwo przekraczającymi 2 tyś brutto na 3 osobową rodzinę, mam jakiekolwiek realne szanse na własny dom?

Bardzo bym był wdzięczny za rzeczowe opinie i podpowiedzi!

Gorąco pozdrawiam wszystkich:

sl@wop

Teraz tym bardziej nie masz żadnej szansy..Zarobki stoją a materiały drożeja.Lepiej wiedziec to teraz i miec to z głowy.Pocieszanie Cie typu: eee da se rade ,nie odbierajcie mu nadziei,niech próbuje mają sie nijak do twoich 100 tyś.Nie gniewaj sie ale tak jest bolesna prawda.Mówie to dlatego bo sam mam dylemat czy w obecnym czasie (patrząc na rynek budowlany) budujac 147 m chatke z poddaszem uzyt. 250000 wystarczy.Mam papiery ,media i ogrodzenie z fundamentem.Wszyscy mówili mi ,że to troszku za mało nio chyba ,że bez wykonczenia poddasza.

pozdro. :wink:

Witam

Jeśli posiadasz działke , najlepiej uzbrojoną to można sie zastanawiać czy nie probować zaczynać budowy .Dowiedzieć sie w banku jaką masz zdolność kredytową i mniej więcej policzyć na co cię bedzie stać . Nie trzeba od razu wybudowac całego domku pod klucz . Wystarczy jedna kondygnacja

Jesli nie masz działki to juz bedzie problem bo ceny idą cały czas mocno w górę i moze sie okazać ze znaczna częsc z tych 100 tys pojdzie na zakup działki.