slawop 13.01.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam wszystkich Forumowiczów:-) Chciałbym zasięgnąc opinii, bardziej doświadczonych w kwestii finansowej osób. Otóż marzy mi się wybudowanie małego (do 100m) domku. Niestety nie należę do osób super zarabiających Ale do rzeczy: Czy dysponując kapitałem ok 100 tyś i zarobkami ledwo przekraczającymi 2 tyś brutto na 3 osobową rodzinę, mam jakiekolwiek realne szanse na własny dom? Bardzo bym był wdzięczny za rzeczowe opinie i podpowiedzi! Gorąco pozdrawiam wszystkich: sl@wop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 13.01.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przykro mi, ale szanse masz prawie zerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.01.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 2 tys brutto, to by mi nie starczylo na zycie, ale widzialem na tym forum ludzi ktorzy twierdza. ze maja maja podobne dochody i buduja (samemu i przy pomocy rodziny) pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam wszystkich Forumowiczów:-) Chciałbym zasięgnąc opinii, bardziej doświadczonych w kwestii finansowej osób. Otóż marzy mi się wybudowanie małego (do 100m) domku. Niestety nie należę do osób super zarabiających Ale do rzeczy: Czy dysponując kapitałem ok 100 tyś i zarobkami ledwo przekraczającymi 2 tyś brutto na 3 osobową rodzinę, mam jakiekolwiek realne szanse na własny dom? Bardzo bym był wdzięczny za rzeczowe opinie i podpowiedzi! Gorąco pozdrawiam wszystkich: sl@wop Teraz tym bardziej nie masz żadnej szansy..Zarobki stoją a materiały drożeja.Lepiej wiedziec to teraz i miec to z głowy.Pocieszanie Cie typu: eee da se rade ,nie odbierajcie mu nadziei,niech próbuje mają sie nijak do twoich 100 tyś.Nie gniewaj sie ale tak jest bolesna prawda.Mówie to dlatego bo sam mam dylemat czy w obecnym czasie (patrząc na rynek budowlany) budujac 147 m chatke z poddaszem uzyt. 250000 wystarczy.Mam papiery ,media i ogrodzenie z fundamentem.Wszyscy mówili mi ,że to troszku za mało nio chyba ,że bez wykonczenia poddasza. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 13.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 WitamJeśli posiadasz działke , najlepiej uzbrojoną to można sie zastanawiać czy nie probować zaczynać budowy .Dowiedzieć sie w banku jaką masz zdolność kredytową i mniej więcej policzyć na co cię bedzie stać . Nie trzeba od razu wybudowac całego domku pod klucz . Wystarczy jedna kondygnacja Jesli nie masz działki to juz bedzie problem bo ceny idą cały czas mocno w górę i moze sie okazać ze znaczna częsc z tych 100 tys pojdzie na zakup działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts