niktspecjalny 13.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Wszyscy wiemy ,że starając się o kredyt hipoteczny potrzebna jest wycena przez rzeczoznawcę akceptowanego przez bank.Regułą jest ,że za wycenę płaci starający sie o kredyt(inwestor).Jest to dość wysoka kwota.Moje pytanie. Czy jest w Polsce jakiś bank który dokona tej wyceny na własny koszt??? pozdro.NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Przepraszam czy ktoś widział Anie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 13.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ad1. Millennium ad2. nie widziałem Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 sama zrobiłam kosztorys wzorując się na jakimś innym kosztorysie ze strony grupy psb. Mój kierownik przeczytał go, powiedział, że to realne i podpisał.....bank przyjął kosztorys bez mrugnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 sama zrobiłam kosztorys wzorując się na jakimś innym kosztorysie ze strony grupy psb. Mój kierownik przeczytał go, powiedział, że to realne i podpisał.....bank przyjął kosztorys bez mrugnięcia. ale jak sie do tego ma wycena przez rzeczoznawce?Kosztory i owszem klapuje ale banki żądaja tej pierniczonej wyceny i dlatego pytałem czy są takie które nie chca za to kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ja brałam kredyt w pko bp. Wystarczył ten kosztorys i wizyta pracownika banku na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.01.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 ja brałam kredyt w pko bp. Wystarczył ten kosztorys i wizyta pracownika banku na działce. i nic mu nie płaciłaś? może wliczyli to w koszty kredytu a Ty o tym nie wiedziałas? Co ja powiem Gosi? ona nie wie ,że tak może byc co by bank finansował wycene. dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 za wizytę pani z banku płacimy 100 zł. Ta sama kobieta jeździ przed wypłaceniem każdej transzy i kontroluje to co zostało zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Bank Millenium wyznacza swojego rzeczoznawcę. który wycenia za darmo. My składaliśmy wnioski do trzech banków równocześnie (na wszelki wypadek) - operat do Millenium zrobiono nam za friko, ale ponieważ inny bank też chciał operat, a kazał nam go zrobić we własnym zakresie, za własne pieniądze - poprosiliśmy tego samego rzeczoznawcę z Millenium, aby przygotował również wycenę dla innego banku - zgodził się za niewielkie pieniądze. Reasumując - albo poszukaj takiego banku, który robi wyceny nieodpłatnie, albo poproś w wybranym przez Ciebie banku listę współpracujących z nim rzeczznawców i próbuj dogadywać się co do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomolo 15.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 bank zachodni wbk s.a. ma wycene wliczona w prowizje( 2% ktora mozna negocjowac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.01.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 dziekuje w imieniu żony której otworzyliście troszku oczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 16.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 sama zrobiłam kosztorys wzorując się na jakimś innym kosztorysie ze strony grupy psb. Mój kierownik przeczytał go, powiedział, że to realne i podpisał.....bank przyjął kosztorys bez mrugnięcia. przeciez pomylilas wycene, o ktorej mowa, z kosztorysem, o ktorym nie jest mowa... czytaj uwazniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 09.02.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 A jakiego lepiej brać rzeczoznawcę, chodzi mi czy lepiej dla mnie (na wyższą wartość) wyceni ten z dużego miasta, czy ten z małego miasteczka blisko mojej działki, która znajduje się dość daleko od wielkomiejskiej aglomeracji. Są tutaj jakieś zasady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 15.02.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 eraf, rzeczoznawca nie opiera sie na dowolnych danych(co mu kto powie)I tego z miasta i tego ze wsi obowiazują pewne zasady.Będzie brał pod uwagę ceny które obowiązują na obszarze, na którym się budujesz, cenę działki podniesie każde wykonane przyłacze ew.bliska odległosć do przeprowadzenia takowego, itd.Ogólnie- nie martw się. Ceny teraz takie , ze cała ziemia budowlana poszła do góry.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 15.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 to ma być akurat wycena pod siedlisko, nietypówka, część pod zabudowę a część grunty rolne. Na razie mam dane z jednej wyceny, czekam na drugą (z innego źródła), na razie 4free bo robione przez banki, ew. jedną będę musiał zrobić sam. Po otrzymaniu tej drugiej wyceny zobaczę czy faktycznie wartość wyceny zależy od autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts