agi 15.05.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Jak załatwialiście prąd i wodę na czas budowy? Sytuacja dotyczy pożyczenia od sąsiada. Jak rozliczaliście się z ekipą budowlaną? Obawiam się że jeśli napiszę w umowie że jest to nasza sprawa. ekipa nie będzie oszczędzała mediów. Ale jak wyliczyć ile do stanu surowego potrzeba wody i pradu. Oczywiście można założyć że liczniki nabiją kwotę rzeczywistą. Tylko kto ma ją płacić. Jesli ja, to czy właśnie budowlańcy będą oszczędzali. A jeśli oni. To przecież tak naprawdę ja. I aby zabezpieczyć się przed nadużyciem w umowie muszę podać ile to może kosztować. Napiszcie jak rozwiązaliście ten problem. Pilne!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 15.05.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Zwykle za media płaci inwestor - taka jego dola.Przy budowie domu wody zużyto tyle, ile moja rodzina zużywa w ciągu trzech miesięcy - nie tak wiele.Natomiast prądu poszło dużo - głównie na ogrzewanie.W umowie można zastrzedz, aby gotowanie i grzanie odbywało się z butli gazowej.Sporo prądu może zużyć nocne oświetlenie budowy (przeciw złodziejom).ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts