krzysztofh 15.01.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A kapciora może być? mają ludziska problem... Raczej nie. Kapciora to może być określenie na wiatrołap. W końcu gdzie trzymacie kapcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.01.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A kapciora może być? mają ludziska problem... Raczej nie. Kapciora to może być określenie na wiatrołap. W końcu gdzie trzymacie kapcie? To może BOSOLANDIA GDYBYM MIAŁA TYLKO TAKIE PROBLEMY TO BYM BYŁA NAJSZCZĘŚLIWSZĄ OSOBĄ NA ŚWIECIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 15.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A dlaczegop uważacie, że ona ma tylko takie problemy?! Proponuję: TELEWIZORNIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 15.01.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Mam FORUM U mnie ta nazwa by pasowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 U mnie swojsko nazywamy izbą, bo jest to duży pokój z aneksem kuchennym, więc jak za dawnych czasów wszyscy bywamy rodzinnie w jednym pomieszczeniu czyli izbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 16.01.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Izba? Super! krótkie, treściwe i z patriotycznym rodowodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 16.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Super, wiatrołap-sień taras -przyzba sypialnia dzieci-komnaty pacholąt łazienka-wychodek Jeszcze troche i zmieni sie nazewnictwo w prawie budowlanym, zgodnie z nową linią "politycznom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 I to mi się podoba. Tak swojsko brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 16.01.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Izba? Super! krótkie, treściwe i z patriotycznym rodowodem... u mojej Babci mówiło się pańska izba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 16.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Gratuluję pomysłu na temat ja proponuje po prostu"duża izba" chciałeś krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reyou 17.01.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Pokój dzienny... no ale to by nie można było wieczorami siedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 17.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 U mnie bawialnia odpada - bo jest inne pomieszczenie, które jest bawialnią (czyli z angielska family room ), jadalnia to tez nie jest - bo jest oddzielnie, więc u mnie będzie to salon - bo wlaśnie taką funkcję pełni:) i ma moim zdaniem odpowiednie rozmiary i nie jest połączony z kuchnią Salon brzmi doskonale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.01.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Super, wiatrołap-sień taras -przyzba sypialnia dzieci-komnaty pacholąt łazienka-wychodek Jeszcze troche i zmieni sie nazewnictwo w prawie budowlanym, zgodnie z nową linią "politycznom" O przepraszam! U mnie jest SIEŃ!!! Wiatrołap strasznie łamie język,a poza tym jeśli już, to jest to wiatrokłap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 19.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Fajne mamy nazewnictwo. U nas zawsze był duży pokój. I chyba tak już zostanie, bo moje 22 metry jakoś mi do salonu chyba już nie awansują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 19.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a my z racji tego że na dole mamy tylko jeden pokój vel salon, tudzież dzienny poza kuchnia i jadalnią...........to poprostu jest to pokój krótko i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 19.01.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a wszystko to z braku pokoi bo powinny być osobno i bawialnia i salon i jadalnia i pokój gościnny i pokój do rekreacji i medytacji i gabinet i salonik medialny i jeszcze kilka a najczęściej mamy jeden do wszystkiego a u moich rodziców mówiło sie duźy pokój a u mnie w domu salon a teraz jest bawialnią mojej córki która pozwala nam czasem w nim poprzebywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 19.01.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A u nas jest "dół" Nie mamy żadnych drzwi na dolnym poziomie oprócz kibelka i garderoby, płynna przestrzeń - i mówimy po prostu "na dole". Trochę to mylące, bo na prawdziwym dole jest garaż z przyległościami, które dla odmiany ochrzciliśmy szczegółowo, żeby się nie myliły. Na razie wszędzie jest ten sam przeprowadzkowy bałagan, ale z zacięciem używamy określeń garaż, pralnia, ciemnia i warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puer 21.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Profesor mojego męża (dziwnie to brzmi , promotor, chyba będzie lepiej) - gość po 70-ce (m.in. filolog polski), mów:i living room. .... Kofi! Nooo..., ale żeby tak nazywać pokój, trzeba być profesorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 22.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mam od czasu do czasu klientow, ktorzy okreslaja to z pańska lywyngrum , chociaz kiedys jeden gosc okreslil to miejsce swojsko bawialnia PS bawialnia to jednak nie zawsze wlasciwe okreslenie , czasem jest to nudziarnia Jak ktoś nie jest profesorem to może w takim razie mówić lywyngrum, no a dla mojego dziecka to (niestety) jest zdecydowanie bawialnia. I miej tu człowieku wielkopańskie aspiracje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Nic na to nie poradzę, że salon dla mnie brzmi nazbyt pretensjonalne...tylko jak inaczej? Pokój dzienny? - za długie....Może macie jakieś pomysły? Chętnie wyrzuciłąbym ze swojego słownika "salon" No nie wiem ja mam pokój 22m2 to wg. projektu nazywa się salon i tak zostało. Moim zdaniem żeby nazwać salonem to pokój musiałby mieć jeszcze raz tyle m2. Z resztą goście którzy przychodzą do nas z wizytą to walą do jadalni i tak zostało wszyscy lubią tam przesiadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts