elais 05.06.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A ewentualnie gdzie można kupić ten Jadidi, bo w Lublinie nigdzie nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 05.06.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja kupiłam w Rzeszowie w Danexie ale nie wiem czy jeszcze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.07.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 wybieramy gresy...- chcemy podłogą rozjaśnić wnętrze i w związku z tym padło na białawo- kremowe płytki... jak to się praktykuje? ma ktoś biały, kremowy, pastelowy ale bardzo jasny kolor czegoś takiego u siebie?? i jak efekty?? chodzi mi przedewszystkim o czystość, bo wygląd to sprawa indywidualna...ale wg. mnie wygląda przyjaźnie, jasno i pasuje....ale boję się że kazdy okruszek, ziarnko piachu..etc. będzie odrazu diabelnie widać...., nie mam zdjęcia ale na stronie http://www.grespol.pl otwórzcie w PRODUKTACH ten 11 kwadracik licząc od góry z podanymi gresami i tam ten prawie białawy, z bliska ma delikatne paćki ale b. bardzo delikatne nr. produktu: CZQ 6001, a inny wybor to taka gładka lekko kremowa- ale i tak wpadająca w biel..-ale nie ma tego nr. w palecie produktów, PROSZĘ O PORADY jak to jest z tym jasnym gresem polerowanym i jego sprzątaniem- czystością....??_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 20.07.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Jasne płytki nie są uciążliwe w utrzymaniu w czystości jeśli mają dość gładką powierzchnię (ale nie pełny "wysoki połysk" !) oraz jakieś maziaje i "niby" zabrudzenia na powierzchni. Ja obecnie w warunkach ekstremalnych (wprowadzenie w trakcie wykończenia wnęrz i rozkopanym ogrodzie) testuję płytki gresowe Tibet Blanco Ceramika Pamesa (Hiszpania) tzw. półpole i sprawdzają się super ! Nawet naprawdę wielkiego brudu praktycznie nie widać ! Większe plamy z błota ścieram na razie byle jak mopem. Oczywiście plytki brudza się , ale jakoś dość równo. Po gruntownym szorowaniu po zakończeniu oraz wygnaniu "fahofcuf" na pewno odzyskają pierwotny kolor, bo jakieś coraz ciemniejsze się robią , ale nie nadal "straszą". Proponuję, abyś wypożyczyła po jednej płytce i zrobiła "test" brudu, mażąc płytki różnymi świństwami i myjąc po pewnym czasie. Natomiast co do płytek "no name' mam trochę obaw. Budujemy dom bardzo oszczędnościowo, (szczególnie od pewnego momentu), ale unikamy stosowania słabych lub nieznanych materiałow w miejscach, gdzie jest niemożliwe lub trudno je wymienić. Tak więc materiały konstrukcyjne i własnie plytki ceramiczne mamy dość dobre (za rozsądna cenę), a badziew zostawiamy do ścislych wykończeń łatwych do wymiany po odzyskaniu płynności finansowej. Łatwiej jest wymienić tanie drzwi lub meble niż skuwać płytki lub walić ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 21.07.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 jezeli chodzi o impregnacje to ja polecam ultrament (jakos tak sie pisze, metalowa odkrecana puszeczka) odradzam delfiny i inne produkty atlasu. Na moim polerze ten impregnat sie nie sprawdził. Po całonocnym leżakowaniu na płytce zostały plamy po kawie, herbacie i soku porzeczkowym Teraz będe testować odplamiacz HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.05.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 A ktoś z was użytkuje gres chiński Marco Polo? Co o nim sądzicie? Elais, czy kupiłaś w końcu ten gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 17.05.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 A czy ktoś użytkuje Futunę firmy Ceramstic (też Chiński). W Nomi można go kupić za 75 zł/m2 a w salonach płytkarskich dochodzi nawet do 110-115 zł/m2 (więc nie taki tani). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirbag 12.07.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam, proszę o poradę gdzie w pobliżu Warszawy można nabyć dobry gres polerowany za rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts