vanderbobo 13.01.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 muszę kupić styropian na elewację i tu pytanie, czy ważny jest producent? ceny wahają się od 125zł do 155zł. na co zwrócić uwagę? a moze warto wziąść tańszy ale zamiast 12cm kupić 14cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.01.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 marka producenta ma niestety znaczeniezazwyczaj więksi z dużą marką nie bawią sie w regranulaty i zaniżanie parametrów styropanu po zmianie oznaczeń wielu producentów poprostu sprzedaje chłam bo klientowui trudno jest określić wytrzymałosc na ściskanie kiedysj jezeli ma byś FS15 ( 1 5kg/m3) to tyle ma lub wahania sa niewielkie widziałem nawet styro oznaczony jako eps 100 z waga 13kg/m3, producent był tak bezczelny ze nawet paczki były mniejsze o około 10 % od wielkości deklarowanej na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.01.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Bierz markowy, nie warto kupować z małych "garażowych" zakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Vanderbobo, dziś akurat miałam rozmowę na ten temat z moim tatą, który zajmuje się budowlanką. Bardzo ostrzegał mnie przed styropianami od producenta z Torunia, bo podobno jest bardzo miękki. Z wiadomych względów nie chcę podawać nazwy producenta - mogę wysłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 13.01.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 wyślij mi proszę żebym nie trafił na minę, czyli reasumując jak kupię coś markowego to będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 13.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 styropian ma znaczenie i to spore już na poziomie jego montażu. Kiedyś kupiłem trochę tańszy styropian, mniej znanego producenta (znanej firmy "na wczoraj" nie było) i cisza..., po jakimś czasie na nowe domki znów miałem kupować i wykonawca od razu zastrzegł żeby nie kupować tego ostatniego chłamu, teraz tylko znane firmy, ostatnio Genderka, Styropol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.01.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 miałem porównanie Termoorganiki z innym styropianem FS20 na podłogi, ten niemarkowy był wyraźnie bardziej miękki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo29 14.01.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 porównaj sobie takrozłóż palce jak najszerzej i wciśnij je w kostkę styropianu na składzie budowlanym . oczywiście porównuj tej samej klasy. który twardszy ten lepszy. ja osobiście polecam styrop. z Prefabet Lubartów - Termoorganika się chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 14.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Kupiłem Termoorganikę frezowaną 12cm, krzywy jak ... , nie powiem co . No ale może chociaż gęstość była odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.01.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Podstawowe róznice - nie trzyma wagi.- nie jest dostatecznie szytwny- odkształca się po ułożeniu - sezonowanie kosztuje- dokładnośc cięcia wymiaró, kątów i płaskości płyty Bardzo uważać z taniochą, nie bierzę się ta cena z powietrza, tylko gdzieś człowieka "tną". Bierz tylko markowy - zwłaszcza na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 14.01.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Czy firma-produkująca styropian, która posiada certyfikat ISO, a sprzedaje znacznie taniej niż inni znani producenci styropianu (towar jest I gat.) może być wiarygodna?Czy certyfikat ma jakieś znaczenie? Mi wydaje się że tak.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Czy firma-produkująca styropian, która posiada certyfikat ISO, a sprzedaje znacznie taniej niż inni znani producenci styropianu (towar jest I gat.) może być wiarygodna? Czy certyfikat ma jakieś znaczenie? Mi wydaje się że tak. ??? Wszystko zależy od ludzi. Są firmy co bez certyfikatu też dobrze produkują, bo są uczciwi... Nie ma reguły. W budowlance - nie wierz nikomu . Nie ma roboty, której nie da się zepsuć. Jak u Stalina - wierzyć tak, kontrolować jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Nie wiem czemu tak się czaicie z nazwami firmy.Mamy magbud, Termoorganikę, swispoor, astrotherm, styropol, styropex, knauf.Trzeba pisać jasno i wyraźnie który jest miękki a który nie.Przecie to wymiana doświadczeń Sam niedługo kupuję i chętnie poczytam doświadczenia innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 W sumie chyba Jabko ma rację. Tata mówił mi o firmie Prostyr z Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.01.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 swisspor rekamuje się na swojej stronie jako "nie stosujący regranulatu" Magbud (ma mój szwagor) i na moje oko jest miękki. Nie naocznie słyszałem że knauf jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 26.11.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 witam, mam w całym domku elektryczne maty grzewcze: ekstra sprawa, przeżyłam już jedną, dość srogą zimę i jestem zadowolona i z ciepła i z rachunków za prąd, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 28.11.2010 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 a co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 29.11.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 no tak rzeczywiście, coś mi się pozajączkowało, wydawało mi się, że w głównym dzienniku widziałam zdjęcie, na którym kładziono maty, stąd moje trzy grosze w komentarzach, pewno weszłam nie w te co trzeba, przepraszam, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 29.11.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Mój szwagier pracuje w hurtowni budowlanej i powiedział mi,abym kupił styropian w zimę bo różnica w styro jest ogromna.Ten sprzedawany w zimę ma o wiele lepszą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts