Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jednak na południu Wrocławia.....

adamlock

Recommended Posts

Witam serdecznie uczestników forum :D :D :D

jestem w sytuacji jak większość tu początkujących - starałem się przejrzec wszystko ale jest tego zdecydowanie zbyt wiele..., a dodatkowo sytuacja z działkami zmienia się baaaardzo dynamicznie - okazje, nowe miejsca, ceny wszysko sie dewaluuje.

Od dłuższego czasu poszukujemy wspólnie z żoną działki na południu Wrocławia - upatrzyliśmy sobie szczególnie Tyniec Mały jak oraz Żerniki Małe (nawet do Racławic ostatnio zajrzeliśmy ;-). Jak zapewne wielu z Was podczas poszukiwań zdarzyły się również sytuacje gdzie kręciliście nosem, a po miesiącu okazało sie że była to jednak okazja ale bezpowrotnie mineła.... :(

Postanowiliśmy się troche jednak zdyscyplinować, mniej kręcic nosem i szybciej podejmować decyzje - ale po dzisijszym objeździe tych terenów troszkę nam zapały opadły - posiadacze gruntów wzieli na wstrzymanie przynajmniej do marca....

Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was wie cos może na temat działek w rozsądnej cenie w tych rejonach? Być może ktoś z Was zbiera grupę chetnych do podzielenia większego obszaru gruntu budowlanego na mniejsze działki? Być może będziemy mieli okazje odwdzięczyć się już jako sąsiedzi :-))

Cześć. Ostatnio przeglądałam ogłoszenia w internecie, żeby zorientować się w cenach działek. Nie jestem pewna ale chyba w autogiełdzie dolnośląskiej, albo na gratce znalazłam, że ktoś sprzedaje działkę w Radwanicach. Niestety ceny tu są wysokie chyba 200 tyś za 1000 metrów. Ale działki na pewno nie potanieją, więc jeśli masz kasę to lepiej kupić coś teraz niż czekać. My kupiliśmy działkę w Radwanicach i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Wprawdzie dwa lata temu i były zupełnie inne ceny, ale wtedy też wydawało nam się, że drogo. W międzyczasie zrobili nam nową asfaltową drogę z podjazdem, gzie w przyszłości będzie brama wjazdowa so naszego domku. W Radwanicach jest super zuzbrojeniem, bo jest kanalizacja i gaz ( reszta wiadomo). Od naszej działki mamy 8 km do Galerii Dominikańskiej. Pozdrawiam i życze powodzenia.

Cześć. Ostatnio przeglądałam ogłoszenia w internecie, żeby zorientować się w cenach działek. Nie jestem pewna ale chyba w autogiełdzie dolnośląskiej, albo na gratce znalazłam, że ktoś sprzedaje działkę w Radwanicach. Niestety ceny tu są wysokie chyba 200 tyś za 1000 metrów. Ale działki na pewno nie potanieją, więc jeśli masz kasę to lepiej kupić coś teraz niż czekać. My kupiliśmy działkę w Radwanicach i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Wprawdzie dwa lata temu i były zupełnie inne ceny, ale wtedy też wydawało nam się, że drogo. W międzyczasie zrobili nam nową asfaltową drogę z podjazdem, gzie w przyszłości będzie brama wjazdowa so naszego domku. W Radwanicach jest super zuzbrojeniem, bo jest kanalizacja i gaz ( reszta wiadomo). Od naszej działki mamy 8 km do Galerii Dominikańskiej. Pozdrawiam i życze powodzenia.

Hej,

dzięki za informacje. Gdybys coś wiedziała o konkretnej działce w tym miejscu to prosze daj znać :-) W połowie zeszłego roku Biestrzyków i Radwanice objechaliśmy z żoną i po którejś rozmowie z jednym z rolników dałem sobie spokój - powiedział że pieniądze nie są mu potrzebne.... :o

Witam.No ceny na południu trochę wariują , ale taniej to już nie będzie.Chyba że dalej i bez komunikacji podmiejskiej.Pół roku temu znajomy pytał się o dziłakę w Żernikach Wrocławskich to sprzedający krzyknął mu 250zł za metr.Zrezygnował , ale z tego co wiem to i tak została sprzedana.Swoją drogą mogę polecić Ci miejscowość w której mieszkam. Z działkami niestety też nieciekawie. Gmina jeżeli sprzedaje grunt to po ok 100-130 za metr, a działek jak na lekarstwo .U developerów 120-200 zł to norma.Aha i jeszcze warto szukać miejsca które znajduje sie do torów kolejowych jadąc w strone Siechnic.Tu podczas powodzi 1997 było sucho bo zaczyna się lekkie wzniesienie które rozciąga się na całę południe Wrocławia (te niezalewowe :D ) .Pozdrawiam i życzę efektywnych poszukiwań.

To co znalazłem w necie:

http://www.locumnet.pl/nieruchomosci-sprzedaz/dzialki-budowlane--swieta-katarzyna/dzialka-budowlana-swieta-katarzyna-1100005857.html

Mieszkam obok :)

http://www.autogielda.pl/nieruchomosci/nieruchomosci_dzialki,dzialki_budowlane,24418562.html?miejscowosc=%A6wi%EAta+Katarzyna&tbi=on&tbg=on&tbw=on

A tu już nie mam pojęcia gdzie to jest.

Dzięki Pablo, wczoraj byliśmy z żoną własnie w Świętej Katarzynie :-) Miejscowość i dojazd prezentują się całkiem nieźle - jutro obdzwonimy miejsca które podesłałeś :-)

Pozdrawiam

Za bardzo już ucieka od "mojego" południa ;-) Interesujący jest hektar ziemi o którym wspominałaś - czy zabudowa zagrodowa uprawnia do budowanie domu nie będac rolnikiem?

Pzdr - Adam

I jak adamlock dzwoniłęś odnośnie tych działek ?

Hej Pablo01,

niestety juz nieaktualne od dłuższego czasu jeśłi chodzi o działkę w Świętej Katarzynie - na zdjęciach działka (+media) nieźle sie zapowiadała :-(. Jeśli chodzi o to drugie ogłoszenie z AG to okazało się że sa to Ozorzyce. Szukamy dalej, ale już coś powoli namierzamy... ;-)

Pzdr