Dariusz ST 07.11.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 nie tak do końca leżymy , do zimy jesteśmy już gotowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Darek nie to ze sie wtracam.... ale jak podlaczysz kominek??? masz bardzo nisko przewod kominowy- dziura....i nie wiem czemu 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 25.11.2007 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mam teraz podłączoną kozę i hula na całego , dlaczego nisko , wychodzi poza połać dachu, mogło by być wyżej ale palę teraz na maxa i jest ok . Do pozwolenia na budowe dla inst. gazowej potrzebowałem opinii kominiarskiej i zaprosiłem sobie kominiarza – nie miał uwag. Zanim pierwszy raz puściłem dymek zastanawiałem się czy będzie ok z lekką obawą , ale po odpaleniu kozy jestem spokojny Komin jest podwójny ( wewnątrz i na zewnątrz + kanał wentylacyjny od wewnątrz ). Nie jest to żaden wkład systemowy tylko pełna cegła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 witaj Dariuszu,budujesz się niedaleko, ale do Twojego dziennika trafiłam przypadkiem. O ile dobrze pamiętam swego czasu używałeś innego avatara. Twoj okolica ma w nazwie Urocze. Owszem jest tam pięknie, ale dodatek Urocze w nazwie miejscowości najcześciej pochodzi od uroczyska, czyli terenu ogólnie mówiąc podmokłego. Zazdroszczę, że budujących Irmę jest więcej i możecie dzielić się doświadczeniami. My naszego Zenka ciągniemy solo. Należysz do nielicznych forumowiczów z naszego rejonu, którzy mają gaz. Ja dopiero teraz zabrałam się za projekt przyłącza. Dlatego mam pytanie: czy ekipę od gazu miałeś tutejszą? Czy jesteś z nich na tyle zadowolony, żeby podzielić się namiarem na priva? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 29.12.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Witaj Zgadza się Henryków Urocze to w zasadzie wielkie wiosenno /jesienne jezioro . Miałem odrobinę szczęścia i moja działka jest nieco wyżej niż większość w Henrykowie/ Złotokłosie i ja nie mam jeziora . Na początku chciałem kupić inna działkę ale właściciel skutecznie mi to wybił z głowy ceną , przez jakiś czas było mi szkoda aż do wiosny kiedy na tej działce zobaczyłem ładny nowy dom i piękne nowe ogrodzenie niestety wszystko w wodzie (prawdziwe jezioro ) . Ale do rzeczy ……. Gaz Pierwotnie wystąpiłem do gazowni i dostałem pisemko odmowne z propozycją własnego udziału w budowie gazociągu ( 16 000 pln) . Udało się nam z sąsiadami porozumieć i dla 4 działek podciągnęli nam gaz prawie gratis . Projekt przyłącza robiła zona mojego kolegi, za komplet dok (+ geodeta) zapłaciłem coś ok. 1200 pln , do tego opinia kominiarska 100 pln i papierki do starostwa , pozwolenie na budowę dostałem w dwa tygodnie bez żadnych problemów. Samego przyłącza jeszcze nie robiłem mam tylko gaz dociągnięty do działki , ale będę raczej korzystał z firmy która dociągnęła gaz do działki na zlecenie gazowni ( firma pan Pawła Freytaga http://www.freytag.com.pl/kont.htm ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 dzięki za odpowiedź. Ja muszę zrobić tylko przyłącze od domu do granicy ogrodzenia. Gaz w ulicy jest od dawna. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 26.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 wyprzedziłes nas ja wlaśnie porównuje wełny na ocieplenie dachu, powinnismy ruszyć za dwa tygodnie pozdr inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 24.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 NOOOooooo Daro! rewelacja! Podpatrzyłam właśnie postępy i Wasz domek wygląda ślicznie! Bardzo zgrabniusi Elektryka robi niezłe wrażenie Czekamy na więcej! pozdr! MazaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Niebieska rurka od wody PE 32 czy 40? U mnie hydraulik zgodnie z projektem dał PE 32, ale panowie z monopolistycznej firmy "E" stwierdzili, że "woda tylko czterdziestką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 04.04.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Muszę sprawdzić , dam znać . Faktycznie zgadzam sie że trzymaja monopol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.04.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 widzę, że zajrzałeś do forum. Podesłałam kontakt, ale do tynków gipsowych. Cementowo-wapienne robili u Zuber. Zapytaj. pozdrawiam,marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 08.04.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jednak wodę mam PE 40 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 20.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Bałagan przy tynkowaniu to jedno, ale efekty aż miło się ogląda Jednak ściany z tynkiem od razu inaczej wyglądają pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.05.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 dzięki za podpowiedź w sprawie ocieplania. Tynki najwyraźniej gipsowe. Dobrze Ci, masz okna i od razu obrobią glify. To białe i długie na jednym ze zdjęć - listwy przyokienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 05.05.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 http://images23.fotosik.pl/121/6509888a3aa11a07med.jpg na tym ? - narożniki z siatką . 2 osoby - bawiliśmy się 2 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.05.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Chodziło mi raczej o: http://images29.fotosik.pl/196/01b61ac300890eb5med.jpg Ale chyba te rzeczy na przy workach z gipsem należą do hydraulików. My dajemy sobie cały miesiąc na ocieplenie. Mąż uparcie nie chce wypożyczać rusztowania i szykuje jakieś dziwne konstrukcje (raczej dla Spidermana). Fakt, że na ściankach wspinaczkowych raz-dwa jest na górze, ale tym razem przesadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 05.05.2008 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 zgadza się , to rurki pcv bez rusztowania to tak sobie , wysokie masz ściany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.05.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Wysokości mam różne - od 2,98 przez 3,68 po 4,36 m. PS. Po robocie hydraulików i wylewkach poczułam, że mam prawie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 05.05.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Wysokości mam różne - od 2,98 przez 3,68 po 4,36 m. PS. Po robocie hydraulików i wylewkach poczułam, że mam prawie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.09.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Darecki, co tam u ciebie słychać? ...a może już mieszkasz... i nic się nie chwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts