_artur_ 21.07.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 ja mam taki srebrny z wełną wsrodku - pomiędzy warestwmi.. jak się do otworzyło to rozprężył się na 10m.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.07.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Ważne, żeby miał tez warstwę folii pomiędzy wełną, a wewnetrzną, perforowaną powłoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.07.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Właśnie układałem sobie w głowie moją instalację wentylacyjną i zastanawiam się w jaki sposób łączyć elastyczne przewody wentylacyjne, żeby spełniało to swoją funkcję.Czy kupować jakieś złączki? , zapewne jest jakaś alternatywa jaka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiowiec 22.09.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Regulator wydajności: Witam wszystkich.Wpadł mi w łapki używany regulator wydajności firmy "FlaktWoods" tym RW 200 link do opisu: http://www.flaktwoods.pl/582a9e5b-54b9-4ebc-b4bf-f0e1ad615523Regulator jest wyposażony w siłownik/czujnik Belimo NMV-D2-MP 24V . link do opisu http://www.belimo.pl/uploads/files/VAV_Compact_PL.pdf Pytanie do szanownych forumowiczów: Czy mi się to może przydać w domowej instalacji wentylacji mechanicznej? A może jest ktoś chętny i chciałby odkupić urządzenie? posiadam dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJSTER1234 19.01.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 witam mam do was prośbę o opinie gdyż wyliczyłem sobie wstępnie instalacje rekuperatora i proszę o sprawdzenie tj:wywiew 2 x kuchnia, łazienka+ wc tj 70 i 50 m 3 czyli 120 m3 wywiewy 4 pokoje po 30 -40 ms czyli 120-160 m3rekuperator o sprawności 300 m3 średnice głównych kanałów do czerpni i wyrzutni oraz do puszek rozgałęźnych fi 150 i tu ie jestem pewien jaki rodzaj rur ale chyba typu flex w wełnie kanały odgałęźne do do kuchni 150 do wc 100 (moze 150 tego też nie jestem pewien)kanały nawiewów 100 czy dobrze dobrałem te parametry proszę o waszą opinie i z góry dziękuje ps. czy coś jeszcze powinienem uwzględnić ? jakieś straty ciśnienia ? za bardzo z tym ciśnieniem to nie wiem jak to ugryźć bede wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 26.01.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Właśnie układałem sobie w głowie moją instalację wentylacyjną i zastanawiam się w jaki sposób łączyć elastyczne przewody wentylacyjne, żeby spełniało to swoją funkcję. Czy kupować jakieś złączki? , zapewne jest jakaś alternatywa jaka?! Przy rurach PE-Flex (zielone) każda rolka jest zakończona z jednej strony złączką plastikową. Rozwijasz rurę i układasz odcinki Ci potrzebje. Jak rozwiniesz i Ci zabraknie na jakiś odcinek, to łączysz z drugim krążkiem i dalej rozwijasz (nowy krążek). Nie są potrzebne żadne dodatkowe złączki . Złączki plastikowe - z jednej i drugiej strony wchodzi zielona rura na wcisk i słyszalny "klik". Potem obwijasz to jeszcze taśmą alu dla szczelności i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 06.10.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Mam pytanie; czy sufity podwieszane są konieczne w całym domu przy wm? Pytam bo mam w projekcie 285cm. Tyle bym chciała w salonie. Reszta pomieszczen może być niższa o sufit podwieszany. Czy podwyższyć całość czy można wm zapanować tak aby w salonie nie było sufitów podwieszanych? Nie chciałbym zwiększać kubatury całego budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Nie trzeba. Kanały można rozprowadzić po podłodze poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.10.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Nie trzeba. Kanały można rozprowadzić po podłodze poddasza. Czy przy takim rozprowadzeniu będzie miejsce na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 A dlaczego nie? kanały mają max 7,5 cm a styropianu pewnie położysz około 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.10.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 A dlaczego nie? kanały mają max 7,5 cm a styropianu pewnie położysz około 10. Nie mowie ze nie tylko pytam czy nie bedzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 08.10.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 czy takie kanały kompaktowe kadzone w podłodze nie wychodzą drożej niż większe kanały w sufitach podwieszanych? jeśli tak wolałabym podwyższyć dom- jest na etapie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.10.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ale to są te same kanały. Rolka 50m antystatycznego kosztuje około 330 a antygrzybicznego 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PandaWielka 10.10.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Czy z podlogowka to się nie będzie gryzło? Projektant mowil cos o konkretnej firmie- vasco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muaddib 08.05.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Mam pytanie odnośnie WM w suficie podwieszanym gdy są krokwie, w sumie jeszcze nawet nie kupiłem projektu domu ale chciałbym szacunkowo wiedzieć jak taki sufit optymalnie zrobić. Od dołu do sufitu chciałbym przybić płytę OSB, od góry między krokwie ocieplenie, powiedzmy 20 cm wełny i pytanie, czy gdy wełna będzie równo z krokwiami na górę dać jeszcze ze 20 cm wełny tak aby była jednolita powierzchnia (poddasze nie będzie używane), wówczas jeszcze folie paroizolacyjną ma OSB i można robić sufit. Czy też robić te dodatkowe ocieplenie od dołu pomiędzy płytami GK a OSB a jeśli tak to jak to krok po kroku zrobić, szczególnie kiedy dać tą folie, czy rury z WM lepiej dać w ociepleniu czy pod ociepleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz, 29.01.2017 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Czy są gdzieś dostępne w sieci dane dotyczące spadku ciśnienia w skrzynkach rozprężnych i anemostatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts