Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostatni schodek wyzszy od reszty o 6cm.Co mam robic?

Recommended Posts

On chce dokladnie tak samo ,okolo 11-12cm.Tylko ze ,od razu kolo schodow po prawej stronie sa drzwi do piwnicy a po lewej do lapacza.

Bedzie wygladalo glupio a ponadto ktos wchodzac do piwnicy moze potknac sie o ten dodatkowy stopien .To samo wchodzac z lapacza do przedpokoju.

Ciekawe ile jest prawdy w tym,ze trep sie zniszczy przy zdejmowaniu.

Gacus ,moze masz jakies pojecie na ten temat?

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On chce dokladnie tak samo ,okolo 11-12cm.Tylko ze ,od razu kolo schodow po prawej stronie sa drzwi do piwnicy a po lewej do lapacza.

Bedzie wygladalo glupio a ponadto ktos wchodzac do piwnicy moze potknac sie o ten dodatkowy stopien .To samo wchodzac z lapacza do przedpokoju.

Ciekawe ile jest prawdy w tym,ze trep sie zniszczy przy zdejmowaniu.

Gacus ,moze masz jakies pojecie na ten temat?

No to na jakieś rozwiązanie musisz się zdecydować , albo zrobić ten dodatkowy stopień , albo zostawić tak jak jest.

Jak chodzi o moje pojecie , to skończyłem T.P.D. i przez jakiś czas pracowałem w zawodzie układając podłogi , robiąc zabudowy wnęk , pawlacze itp .

Ze schodami mało miałem do czynienia .

Ale moje zdanie jest takie że da się to zdemontować bez uszkodzenia.Ewentualnie trzeba będzie dać nowe kołki oraz oczyścić z pianki.

Dla chcącego nic trudnego

Czyli jednym slowem facetowi sie nie chce tego poprawiac.

Prowizorycznie dostawilismy taki schodek i powiem szczerze ,ze wg mnie jest gorzej.Przedtem tylko jeden za wysoki a teraz dwa za niskie.I na dodatek wystaje na przedpokoj.Wyglada brzydko.

Mocno wyczuwalna roznica.

Gacus ,skoro jestes fachowcem w tej branzy to moze masz jakis patent na bezbolesne zdjecie takich trepow?

Bede wdzieczna za wszelkie porady.

Prowizorycznie dostawilismy taki schodek i powiem szczerze ,ze wg mnie jest gorzej.Przedtem tylko jeden za wysoki a teraz dwa za niskie.I na dodatek wystaje na przedpokoj.Wyglada brzydko.

Mocno wyczuwalna roznica.

Gacus ,skoro jestes fachowcem w tej branzy to moze masz jakis patent na bezbolesne zdjecie takich trepow?

Bez sensu żebym tutaj pisał jak dokładnie trzeba to zrobić skoro nie widzę tych schodów , nie widzę jak i gdzie jest zamocowana balustrada , jak są zamocowane listwy przyścienne itp A po drugie pisałem że mało miałem do czynienia ze schodami .

Z reguły fachowcy jak już coś zrobią to nie chcą poprawiać bo poprawki zajmują dwa razy więcej czasu i są jeszcze nie płatne.

Piszesz że ten dodatkowy schodek nie podoba Ci się bo wystaje na przedpokój

To musisz sobie szczerze odpowiedzieć na pytanie czy chcesz montować ten dodatkowy stopień i zrywać te pięć stopni aby zniwelować , wyrównać te stopnie?

Jeżeli tak to nawet dopłać temu stolarzowi i niech to zrobi .

Ewentualnie zaproś innego stolarza , pokaż o co chodzi i niech gość się wypowie w jaki sposób można to poprawić oraz za ile .

Wtedy będziesz miała stu procentową jasność jak to zrobić i czy warto.

Bo bez możliwości obejrzenia tych schodów na forum nie można Tobie doradzić 100%-owego rozwiązania . To jest takie gdybanie .

Pozdrawiam

mi - na Jego miejscu równiez - nie chciało by sie poprawiac po kimś fuszerek ...

pogoń do rozbiórki trepów i skuwania betonu ciesle - który schody szalował

i kierownika budowy - który szalunki odebrał

młotek, meselek - i do roboty !

(jesli to oni zmienili projekt ... oczywiście)

• 9 months później...