zygmor 19.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 mik99,Jak mawiał mój nieżyjący kolega "szybko to można ślepych i głuchych narobić"Tu nic się nie da pogonić, ale jak juz posadzisz część dużych to ani się obejrzysz jak będziesz miał żywopłot. A niezależnie od wszystkiego zapraszam do mnie na pobranie sadzonek wiosną. zresztą jak będziesz to pogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.01.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Serdeczności nigdy Ci nie zabraknie, Auto jest.... dyplomatycznie: w niedzielę nie dam rady! a za tydzień o tej porze będę już w lepszym nastroju i wtedy sobie odbijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 19.01.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 mik99,Co się odwlecze to nie uciecze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 19.01.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jak już sobie w piątek wieczorem schodzimy na taką nutę... pozwolisz, że zapytam co preferujesz:żyto/chmiel,jęczmień/kukurydzę/winorośl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 mik99,U mnie w piątek padł internet i do rana nie było. Dziś jestem w pracy i dopiero mogę Ci odpowiedzieć CHMIEL oczywiście, (ostatnio Redd's jabłkowy), ale to tylko taka dygresja. Piję oczywiście wszystko co śię da choć jęczmień najrzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.01.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 w temacie "naszego" żywopłotu: jest koncepcja rozwiązania takiego środkiem ma być ogrodzenie: (kute odpada, a sztachety chociaż piękne to po sąsiedzku widzę, jak mchem zarastają), więc decyzja jest na niską siatkę do wysokości furtki i bramy), Żywopłot ma być sadzony z obu stron: od zew. szybkorosnącym, tanim, krzewem (pełna dowolność), a od wew. będą Cisy/kosodrzewinka. w temacie wolnych chwil przy ... ja mam swoich fawotytów: oto pierwszy: http://www.tullamoredew.com/img/insidetop_depth.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 22.01.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mik99,Co do kosodrzewiny na żywopło to ja nie mam jakoś przekonania. Najladniej ona rośnie w pełnym slońcu i posadzona swobodnie, a w żywopłocie i jeszcze zasłonięta innymi krzewami.... to zapomnij że Ci się to uda.Tylko cisy w tym miejscu. eżeli chodzi o te krzewy na drugą stronę siatki to może kolumnowe tuje, lub cyprysikii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 22.01.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Zygmor,nie mam max. poparcia dla kosodrzewiny (jednak cena, czas, znikome wymagania). Bardziej jestem za "cisowym" rozwiązaniem (ale tu minusy: koszty, czas, praca), jednak dopiero po wizycie (raczej wizytach, Twoja wizja lokalna) podejmę 100% decyzję. w sumie ogród będzie na wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.01.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A moze poduniecie jakis nazwy odmian takich wolnorosnacych cisow? Ja na swoja malutka dzialke chce wsadzis w ogrodzie pare iglakow- w tym pare troche docelowo wyzszych - max. dorstajacych do 2m. Ale takie karłowate odmiany tez by mi sie przydały. Z czego można skomponowac taką iglakową rabatę przy zachodniej i północnej stronie ogrodu? Jak widać kompletnie zielona jestem i szukam informacji po omacku Bedę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.01.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Najbliżej to katalog Pinusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2007 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 fatycznie możnaby wleić kilka ciekawszych zdjęć z opisami.Kto chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 25.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 witam, też mam zamiar rozmnożyć cisa i thuje tą odmianę dużą i zimozieloną, potrzebuje tego dobra na ok. 400m żywopłotu wiec około 900 sadzonek. Kiedy najwcześniej mogę zacząć ukorzenianie? czy można zacząć ukorzenianie teraz w domu?adamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.01.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 witam, też mam zamiar rozmnożyć cisa i thuje tą odmianę dużą i zimozieloną, potrzebuje tego dobra na ok. 400m żywopłotu... witaj w klubie Adamsa: przy tych opadach śniegu, jakie mamy to sadzenie będziemy musieli nieco odsunać, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 26.01.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ale ja pytam, czy mozna to zrobić w domu na parapecie np. a tam sniegu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIDYMOS 28.01.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jeżeli koniecznie zależy wam na zabawie z mnożeniem iglaków to naprawdę trzeba pamiętac ,że samo ukorzenienie potrwa kilka miesięcy.W tym czasie trzeba dbac o ochronę przed szarą pleśnią i innymi chorobami,regularnie zraszac i podlewac .Naprawdę masa roboty.Gotowe ukorzenione sadzonki można kupic w szkólkach młodzieży od 30gr za szt!!!! Oczywiście nie mówię tu o 5szt.Tak postępują nawet szkółki!!!!Jeśli natomiast traktujemy to jako hobby to naprawdę świetna zabawa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.01.2007 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Spójrz na to właśnie pod katem hobby i ogromnej satysfakcji, jaką ma np. Zygmor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts