Mathylda 14.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam, W najblizszym czasie mam podjac decyzje w kwestii wyboru rodzaju parapetow. Rozwazam drewniane i chcialam prosic o wasze opinie 1) czy polecacie parapety drewniane (vs np. parapety z konglomeratu) 2) czy powinny byc w kolorze podlogi 3) jak wyglada utrzymanie i trwalosc takiego parapetu Bede wdzieczna rowniez za inne rady ktore pomoga mi w decyzji. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faalka 14.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Zainstalowaliśmy drewniane parapety w naszym własnie remontowanym mieszkaniu. Parapety są z olchy bejcowanej na merbau. Nie wiem, jak się będą sprawować, bo jeszcze nie mieszkamy a parapety zostały założone dopiero w październiku. Wyglądają wspaniale - ciepłe, przytulne, piękne po prostu. Kolor został dobrany do koloru podłogi, której zresztą jeszcze nie ma ale tak naprawdę chyba nie trzeba się kierować kolorem podłogi. Elementy drewniane można łączyć - wspólnym mianownikiem pozostaje sam materiał - drewno. No i wszystko zalezy też od tego, czy stawiasz na lekki nieład i eklektyzm czy na idealny dobor elementów. Acha - wiem już, że olcha jest chyba trochę zbyt miękka. W sypialni parapet został lekko obity - ma teraz odprysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.01.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Zrobiłem sosnowe.Nieźle wyglądają.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1370017#1370017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 17.01.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ja mam obłożone drewnem stare parapety cementowe. Modrzewiem, który został z desek podłogowych. Jak dla mnie wygląda bardzo ładnie. Zrobił to zwykły stolarz. Natomiast radzę dac dobry lakier, bo teściowie mają takie parapety i po paru "przelaniach" kwiatów wygląda to nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 17.01.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 mam parapety dębowe, bejcowane na ciemno. Przecieram je kilka razy w miesiącu , raz w miesiącu traktuję "prontem" do drewna. I tak już trzeci rok Nadal są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 17.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ja mam obłożone drewnem stare parapety cementowe. Modrzewiem, który został z desek podłogowych. Jak dla mnie wygląda bardzo ładnie. Zrobił to zwykły stolarz. Natomiast radzę dac dobry lakier, bo teściowie mają takie parapety i po paru "przelaniach" kwiatów wygląda to nieciekawie Mam dokładnie ten sam dylemat, w domu, który przebudowywuję są piękne przestronne parapety problem w tym, że wykonane z lastriko . Nie chciałabym ich demontować, tylko jakoś "obrobić" i myślałam o drewnie. Można prosić o jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 17.01.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ok, ale jutro, bo muszę poszukać płytki ze zdjęciami. Widziałam też takie stare parapety odnowione stiukiem. Też fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 17.01.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ok, ale jutro, bo muszę poszukać płytki ze zdjęciami. Widziałam też takie stare parapety odnowione stiukiem. Też fajny pomysł A gdzie te stiukowe można zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 17.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ja widziałam u znajomej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 18.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mamy parapety drewniane i jestem bardzo zadowolona. Są bukowe, natomiast podłoga brzozowa. Raz, dwa razy w mięsiącu używam pronto do pielęgnacji drewna, po roku parapety wyglądają jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Polecam. Najlepiej zrobione "własnoręcznie" (no powiedzmy z pomocą fachowca - ale minimum to samodzielne pomalowanie). No i z drewna (jesion) z drzewa które się samodzielnie posadziło będąc dzieckiem. Ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 06.05.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam, opini o użytkowaniu jeszcze nie mam, ale wyglądają ładnie co staram się pokazać na fotkach. Są to parapety dębowe pomalowane lakierobejcą duluxa 2x i lakierem do parkietu (sadolin). Mam pewne obawy co do parapetu w łazience (wilgoć). http://uniakosztowy.w.interia.pl/5.jpghttp://uniakosztowy.w.interia.pl/7.jpghttp://uniakosztowy.w.interia.pl/8.jpghttp://uniakosztowy.w.interia.pl/9.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 07.05.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja mam parapety debowe w kolorze naturalnym. Podłoga też dębowa więc gra. Uzytkuję je od sierpnia ub. roku i nie mam zastrzeżeń. Wyglądają jeszcze piękniej niz od razu po zamontowaniu bo minimalnie ściemniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arli 07.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a jak połaczyć kolor okien z podłogą..parkiet ma być w innym kolorze niż okna ( złoty dąb) i teraz jakie parapety? chyba takie jak okna prawda? zastanawia mnie tez problem wilgoci w łazience, najwyżej tam bedzie inny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 07.05.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 co do koloru parapetów to według architekta wnętrz z którym rozmawiałem warto go ( tzn kolor a nie architekta:) dopaswać do "czegoś" - żeby tworzyło parę. Np. do okna, do podłogi, do drzwi. Wtedy ponoć tworzy to harmonię. Pomalowałem moje dębowe parapety lakierem "jakotako" podobnym do okien. Efekt widać na zdęciach. Co prawda widać że odcień jest inny ale wygląda to ok i nawet jakoś mi się wydaje że nawet lepiej niż gdyby był identyczny. A o gustach sie przeicez nei dyskutuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.05.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 U nas parapety pasują do podłogi - są dębowe. Okna zwykłe białe więc tu nie maiłam dylematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toroonianka 21.03.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A czy ktoś z Was ma parapety dębowe surowe? Zrobiłam parapety u stolarza i mają piękny szaro beżowy naturalny jasny kolor. Jakikolwiek lakier zmienia kolor drewna. Nawet kapot przerobił próbkę na żółtawą Jak w praktyce sprawują się surowe parapety dębowe i czy po kilku latach nie są tak zniszczone że nadają się tylko do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lendM 21.11.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ja mam tańsza opcję „a’la drewno” cos takiego , nic wielkiego, mi jednak wystarczą, niedrogo, ale ładnie się komponują z wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.12.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Brrrr! Jak to ma być fajny parapet to ja dziękuję. Zupełnie jak panele.. Niby podłoga, ale nic więcej (zero uduchowienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts