taje 14.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Planujemy zrobienie w łazience sauny na wymiar o wymiarach zewnętrznych 130x210 cm, ze ściętym rogiem. Ścianki zewnętrzne chcielibyśmy obłożyć jakimś gładkim jednolitym materiałem. Chemy aby sauna z zewnątrz była czerwona . Mam następujące pytania do osób majacych doswiadczeie z sauną w domu: 1) czy mdf nadaje się na wykończenie sauny z zewnątrz? 2) ile przeciętnie trzeba liczyć na grubość ścianek sauny (wewnątrz + zewnątrz) 3) czy można zrobić saunę bez żadnych przeszkleń (nawet w drzwiach) - czy nie będzie za bardzo klaustrofobicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 wewnątrz napewno używa się litego drewna - mdf się do tego spewnością nie nadajeczym i jak wykańczać saunę na zewnątrz powie napewno człowiek który będzie Ci tą saunę robił (jeśli jesteś z wawki mogę Ci polecić dobrą firmę)Sauna musi być przesklona ponieważ wskazany jest kontakt wzrokowy z drugą osobą bądz tą pozostającą jako towarzysz w saunie, bądz z kimś przebywającym na zewnątrz - to kwestia bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 15.01.2007 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nie, no, nie podejrzewaj mnie o chęć robienia sauny z mdf . Mdf rozważam w kontekście zewnętrznej obudowy li i jedynie - widziałam już sauny obłożone drewnem i kafelkami więc pomyslałam o mdf, chodzi mi o uzyskanie gładkiego efektu z zewnątrz. Będę wdzięczna za namiar na dobrą firmę, o której wspomniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 26.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 To ja też poproszę o namiar na firmę od sauny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts