Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie

Jest to mój pierwszy post na forum ( jestem jednak stałym "czytaczem" tego forum od dłuższego juz czasu ) więc się przedstawię - mam na imię Paweł i jestem w trakcie budowy mojego domu .

mój domek - stan aktualny budowy jak w linku ...

Mam pytanko jak w temacie - przeszukałem forum w nadziei znalezienia odpowiedzi na moje pytanie ale poraził mnie ogrom informacji ...

Jestem w trakcie zamawiania parapetów wewnetrznych do domu - materiał - granit - jakie wymiary parapetow powinienem przyjąć i zamówić - głównie chodzi mi o głębokość parapetu - ile powinien taki parapet wystawać poza krawędź ściany - po położeniu tynku oczywiście ?? Pod parapetem bedzie się znajdował grzejnik - ile mozna taki grzejnik parapetem zasłonić - czy można tak robić czy raczej nie powinno się grzejnika zasłaniać ??

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/69587-monta%C5%BC-parapet%C3%B3w-wewnetrznych/

Czyli zakładając ze grzejnik "odstaje" od ściany około 15 cm ( grubość grzejnika cirka 10 cm / z dwoma radiatorami / plus mocowanie cirka 5cm ) można częściowo zasłonić grzejnik parapetem ...

A po długości ? - o ile szersze przyjąć od szerokości okna ? - czy też jest to wielkość względna ( jak komu sie podoba ) , czy sa jakieś normy czy wytyczne ...... ?

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/69587-monta%C5%BC-parapet%C3%B3w-wewnetrznych/#findComment-1548806