Gość 18.02.2002 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Co sadzicie o takiej metodzie (dzisiaj widzialem to na oczy):- plyta k-g- 4cm styropianu (profile do plyt maja wys. 5cm)- folia przeciw-wilgociowa- welna 15 cm (wys. krokwi 15 cm)- deskowanie- papa Z czasem welna troche "przysiadzie" i bedzie pustka wentylacyjna.Co sadzicie o polaczeniu welny i styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 19.02.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2002 1)U siebie bym tak nie zrobił-deski mogą gnić.2)Do takiego połączenia wełny i styropianu nie mam zastrzeżeń,ale nad pomieszczeniami mokrymi folię dałbym zaraz po płycie. Na profilach może być za duży przepływ ciepła-jeśli nie zostały wypełnione wełną lub/i styropian nie dociśnięty do boków profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.02.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Dalbym mniejsza grubosc waty zeby nie liczyc ze "cos siadzie" i tak jak Pacul pisze folie od wewnatrz + dokladne wypelnienie profili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.02.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Nie ma co liczyć na to że "siądzie" wełna. Trzeba bezwzględnie stosować szczelinę wentylacyjną.W zasadzie można łączyć styropian i wełnę (sądzę, że po prostu miałeś taką wełnę i chciałeś zwiększyć grubość warstwy ocieplenia, bo jeżeli to działanie z premedytacją to raczej nie trafione).Zgadzam się z przedmówcą, że należałoby folię dać zaraz po płycie G/K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.02.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Nie liczyłbym, że wełna siądzie. Tu wychodzi plus folii o wysokiej paroprzepuszczalności - nie ma problemów z układaniem wełny. Pilnujcie tylko dekarzy. Ja miałem Ultradif Master, czyli membranę, a i tak porobili dziurki. Widzę, że nie wszystkie są połatane. Krzysztofh - u mnie projektant wpisał połączenie wełna-styropian w projekcie, choć spec od Lafarge radził mi dać samą wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts