Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-30.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• 1 year później...

Nie ma się czego przyczepić. Dobry, spójny projekt, przemyślany, poukładany.

Łazienka na dole obok kotłowni, łazienka na górze nad kotłownią = krótkie drogi instalacji. Dobrze umieszczony kominek ogrzeje salon i część poddasza bez DGP.

Projekt daje możliwości zmian pod kątem konkretnych potrzeb.

Strych nad garażem ( nie wiem jaki jest wysoki ) może być składzikiem, pralnią, salą TV, siłownią lub...salonem kąpielowym. Spiżarnia może być, ale można o nią powiększyć kuchnię ( quasi spiżarnię można zrobić pod schodami ). Pod schodami może być również garderoba.

Duża kotłowani=wybór ogrzewania wg potrzeb.

Dom ma dobry podział użytkowy, część dzienna to część dzienna, gabinet to gabinet ( można nawet zrobić do niego wejście z przedsionka ), strefa gosp. w jednym miejscu.

Ładna elewacja, trochę brakuje zadaszonego tarasu, ale można go doprojektować.

Jak na swoją pow. i czterospadowy dach, projekt nie powinien być bardzo drogi. Na pewno tańszy byłby z dachem dwuspadowym.

Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Po przeanalizowaniu setek projektów chyba zdecydujemy się na ten. Zdaje sie, że najbardziej jest on funkcjonalny i odpowiadający naszym potrzebom.Wprowadzimy jednak kilka zmian:

-Ścianka kolankowa wynosi 87 cm ale podnieślibyśmy ją o jeden lub dwa bloczki.

-Małą łazienkę na dole powiększylibyśmy przenosząc drzwi od kotłowni pod schody.

-Zlikwidowalibyśmy również te drzwi z kuchni do przedsionka i może tam przenieślibyśmy spiżarkę bo wydaje mi się,że wtedy będzie lepsze połączenie kuchni z jadalnią.

Proszę o sugestie i porady.

Dziękuję i pozdrawiam.

• 1 month później...

Dwa miesiące temu kupiliśmy ten projekt i mamy już pozwolenie na budowę. Cieszę się że ktoś się odezwał na temat tego projektu - nie będę już sama. Mam nadzieję, że będziemy się dzielić uwagami co do projektu i jego budowy!!! Ciekawa jestem jak on wygląda w rzeczywistości ale niestety nie znalazłam nikogo kto wybudował już ten dom.

Pozdrawiam