thrier 15.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy ktoś budował albo buduje ten dom?http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w30122g.html Bardzo proszę o wrażenia i uwagi - czy powinnam na coś zwrócic szczególną uwagę?Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrim 12.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam. Proszę o opinie na temat tego projektu.http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w30122g.htmlMoże ktoś go buduje?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 12.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Nie ma się czego przyczepić. Dobry, spójny projekt, przemyślany, poukładany. Łazienka na dole obok kotłowni, łazienka na górze nad kotłownią = krótkie drogi instalacji. Dobrze umieszczony kominek ogrzeje salon i część poddasza bez DGP. Projekt daje możliwości zmian pod kątem konkretnych potrzeb. Strych nad garażem ( nie wiem jaki jest wysoki ) może być składzikiem, pralnią, salą TV, siłownią lub...salonem kąpielowym. Spiżarnia może być, ale można o nią powiększyć kuchnię ( quasi spiżarnię można zrobić pod schodami ). Pod schodami może być również garderoba. Duża kotłowani=wybór ogrzewania wg potrzeb. Dom ma dobry podział użytkowy, część dzienna to część dzienna, gabinet to gabinet ( można nawet zrobić do niego wejście z przedsionka ), strefa gosp. w jednym miejscu. Ładna elewacja, trochę brakuje zadaszonego tarasu, ale można go doprojektować.Jak na swoją pow. i czterospadowy dach, projekt nie powinien być bardzo drogi. Na pewno tańszy byłby z dachem dwuspadowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrim 12.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedź.Po przeanalizowaniu setek projektów chyba zdecydujemy się na ten. Zdaje sie, że najbardziej jest on funkcjonalny i odpowiadający naszym potrzebom.Wprowadzimy jednak kilka zmian:-Ścianka kolankowa wynosi 87 cm ale podnieślibyśmy ją o jeden lub dwa bloczki.-Małą łazienkę na dole powiększylibyśmy przenosząc drzwi od kotłowni pod schody.-Zlikwidowalibyśmy również te drzwi z kuchni do przedsionka i może tam przenieślibyśmy spiżarkę bo wydaje mi się,że wtedy będzie lepsze połączenie kuchni z jadalnią. Proszę o sugestie i porady.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 12.04.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Funkcjonalny projekt. W moim typie Pomysl z przeniesieniem drzwi z kotlowni i powiekszeniem lazieki bardzo mi sie podoba! Zastanawia mnie tylko garaz - nie bedzie za ciasny na dwa samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 13.04.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 a na poddaszu tylko okna połaciowe?? i same skosy?? bedziecie ogladac niebo i potykac sie o skosy....według mnie gora odpada zupełnie..niefunkcjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynapestka15wp.pl 29.05.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dwa miesiące temu kupiliśmy ten projekt i mamy już pozwolenie na budowę. Cieszę się że ktoś się odezwał na temat tego projektu - nie będę już sama. Mam nadzieję, że będziemy się dzielić uwagami co do projektu i jego budowy!!! Ciekawa jestem jak on wygląda w rzeczywistości ale niestety nie znalazłam nikogo kto wybudował już ten dom.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts