Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prawdopodobnie nazwa filigran jest zastrzeżona i niekażdy producent może jej używać (pewnie kwestia licencji); dlatego ten strop w tej firmie nazwywa się inaczej.

Dzwoniłem, rozmawiałem o filigranie - wydawał się interesującym rozwiązaniem, choć w projekcie mieliśmy Terivę. Podali wstępną wycenę, ale nie zdecydowałem się na takie rozwiązanie. Przeprojektowałem strop na monolityczny.

Piotr.

Prawdopodobnie nazwa filigran jest zastrzeżona i niekażdy producent może jej używać (pewnie kwestia licencji); dlatego ten strop w tej firmie nazwywa się inaczej.

Dzwoniłem, rozmawiałem o filigranie - wydawał się interesującym rozwiązaniem, choć w projekcie mieliśmy Terivę. Podali wstępną wycenę, ale nie zdecydowałem się na takie rozwiązanie. Przeprojektowałem strop na monolityczny.

Piotr.

Super, dzięki za info. Jutro zamierzam do nich dzwonić. Ja mam w projekcie filigran.

Pzdr,

Arek

• 7 months później...

Jestem ciekawy czy jesteście zadowoleni z wyboru stropu Filigran?

Jak to wyszło cenowo czy dużo drożej niż np. strop monolityczny?

zlu masz może namiary na firmę Keramzyton link do strony www nie działa

U mnie w końcu filigran poszedł w niepamięć - kosztowo trochę drożej nizterriva 1, ale z przyczyn różnych wzięliśmy terive (głównie terminy, które się przesunęły). Konstruktor przeprojektował to, dołożył pół tony stali na zbrojenie i jest ok.
U mnie w końcu filigran poszedł w niepamięć - kosztowo trochę drożej nizterriva 1, ale z przyczyn różnych wzięliśmy terive (głównie terminy, które się przesunęły). Konstruktor przeprojektował to, dołożył pół tony stali na zbrojenie i jest ok.

Podaj namiary na firmę z której chciałeś zamówić filigran

Tak to jest jak nie opłaci się domeny na czas.

Ja już "usunąłem" kontakt - mail i tel. Wyguglałem coś takiego - może aktualne: http://pl.pl.allconstructions.com/portal/categories/14/1/0/1/company/5943

BTW. jak sobie sprawdzicie kto "włada" domeną na http://www.dns.pl whois , poszukacie w googlach właściciela, znajdziecie stronkę np. uzp.gov.pl. Ciekawe, czy to zbieżność imienia i nazwiska, czy gość jest z NASK, która ma monopol na rejestrację domen, tj. jest tzw. krajowym rejestratorem, czy jak to się dokładnie nazywa.