olutka75 16.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No własnie, czy są jakieś standarty co do tego, żeby sie wygodnie ogladało? Mam lcd 37 cali, odległość oglądania 4- 4.5 m, kanapy- niskie. co radzicie? gdzieś kiedys sie spotkałam z taką propozycją, aby dolna krawędź tv byla na wysokości 90 cm...doradźcie..jak wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.01.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 To chyba zależy na jakiej wysokości zazwyczaj siedzisz oglądając TV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Gdzieś wyczytałem, że górna krawędź ekranu powinna być na "wysokości wzroku na wprost". Lepiej ogląda sie jak oczy są skierowane lekko "w dół". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 16.01.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Gdzieś wyczytałem, że górna krawędź ekranu powinna być na "wysokości wzroku na wprost". Lepiej ogląda sie jak oczy są skierowane lekko "w dół". hmm a ja ogladam telewizor jak leże i co wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.01.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mam ten sam problem. Może drugi telewizor na suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 tak trochę poza temeatem to: ceny LCD spadają, ale nie jest to jakiś super skokw dół, ale w zasadzie to już mierzch tej technologi, w IV kwartał tego roku wejdą już do sprzedaży tańsze i lepsze TV LASER natomiast ja tak mysałem na TV gdzie go powieścić i najlepiej to na suficie nad łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 16.01.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 W sobote wieszliśmy u rodziców 42 calową plazme , dolna krawedz jest 130cm od podłogi .Oglada sie super , nawet lepiej niz gdy stał na stojaku na szafce na wysokosci 80 cm .Przecież siedząc nie siedzisz pod katem prostym, zawsze po oparću patrząc na wprost patrzysz trochę w górę .Dla nas wysokość 130 cm jest ok, pokój ma 6 m wiec patrzymy z dalsza.Najlepiej dwie osoby niech trzymają a ty usiadz i sam zadecyduj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a nie lepiej po prostu popróbować, ja np. tak zrobiłem. dodam jeszcze, że ekran może być nachylony do przodu lub całkiem równolegle do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melex2 20.02.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Z tego co wiem to ogólna zasada jest taka, ze ekran powinien być na wysokości około 110 cm od podłogi. Info znalezione tutaj: http://www.wnetrzarium.pl/porada/wyposazenie-dekoracje/4114-na-jakiej-wysokosci-zawiesic-telewizor/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glazura 21.02.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 To właśnie zależy na jakiej wysokości siedzisz oglądając telewizor. U mnie jest to ok 130 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wykopaliście wątek sprzed pięciu lat, ale ok, temat trochę ponadczasowy Ogólna zasada jest taka, że oglądający ma mieć twarz na wprost, a nie zadzierać głowę do góry. Zatem środek ekranu na wysokości oczu siedzącego człowieka. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 22.02.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Zobacz sobie u mnie, wysokość optymalna idealna do siedzenia jak i do leżenia więcej w moim dzienniku budowy we wpisie: "Zabudowa telewizora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts