leszekg 16.01.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, Mam mały problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. Szukuje sie do budowy domu. Mam na ten cel przynajmniej cześciowo środki, ale nie chce ich wykorzystywać. Chciałbym wziąć na całość budowy kredyt. Istnieje jednak pewien problem w październiku zacząłem prowadzić działąlność gospodarczą mimo tego, że przychody z tej działalności zapewniły by zdolność kredytową dużo wyższą niż potrzebny mi kredyt to w mBanku powiedziano mi, że o ile działalność gospodarcza nie jest prowadzona dłużej niż 12 miesięcy nie mogę ich zaliczyć do przychodów które posłużą do wyliczenia zdolności kredytowej. W związku z tym do wyliczenia zdolności kredytowej mogę zaliczyć tylko przychody żone z pracy na etat. Ma ktoś może pomysł lub wiedze jak sobie z tym poradzić aby podwyższyć swoją zdolność kredytową? Wiem, że najprotszą metodą jest wzięcie kogoś kto dodatkowo będzie uczestniczył w kredycie, ale w moim przypadku nie chce czegoś takiego. Sam nie lubie kredytów i nie będę tym obarczał jeszcze kogoś innego. Może ktoś z was zna bank gdzie są mniej restrykcyjne podejścia niż w mBanku. Wielkie dzieki za wszelkiej maści podpowiedzi. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 16.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Santander. Oni daja wszystkim... kredyty oczywiscie Sa najmniej restrykcyjni, ale kazdy przypadek jest inny. Musisz sam to sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 16.01.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 i są chyba jeszcze banki, które mają ten okres minimalny ustawiony na 6 m-cy; bodajże pko bp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 17.01.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 W BPH było tak, że jak działalność nie była prowadona co namniej 12 m-cy a min. 6 - to było powyższone oprocentowanie chyba o 0,9 %, alenie wiem, czy tak jest nadal.Trzeba to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 17.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 w PKO BP jest to długi okres - powiedziano mi że min rok, ale to indywidualna decycja, czasem wymagają 2 lat.W Fortisie jest 6 miesiecy, w Dombanku 1 rok,w Santanderze 6 m-cy jeśli rozliczasz się na księgę, inne wypadki 1 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 18.01.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Hey A nam PKO BP dało kredyt bez 12 miesięcy prowadzenia działalności. Wystarczyło chyba dokładnie 6 miesięcy, teraz może jest jeszcze inaczej. Ale z tego co wiem problemu nie robią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.01.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Co bank to inaczej. Zona brala kredyt na zakup mieszkania w PKOBP.Z uwagi na to ze ja przebywalem zagranica mielismy rozdzielczosc majatkowa,czyli tak jak by mnie nie bylo.Ona sama prowadzila dzialalnosc od lutego,a w czerwcu przyznali jej kredyt.Owszem byl problem ze zbyt krotkim okresem prowadzenia dzoialalnosci,ale poradzono jej w banku zeby napisala w tej sprawie pismo do dyrektora z jakims konkretnym wyjasnieniem,jakimis mocnymi argumentami.I udalo sie. Dyrektorzy sa wladni w podejmowaniu odstepstw od przepisow,regulaminu.O tym ,ze tak wlasnie jest przekonalismy sie 2,czy 3 lata pozniej w BPH ,kiedy wykupywalismy tam ten wlasnie kredyt.O ile dobrze pamietam chodzilo o zdolnosc kredytowa(ale moge sie mylic).W jednym oddziale odmowiona nam,natomist na podstawie tych samych dokumentow zalatwilismy to w innym oddziale po napisaniu wlasnie pisma do dyrektora. Wnioski pozostawim do wyciagnieca samemu. Kto nie probuje to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 18.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 to super wieści;-) ja będę miałą krótko dzxiałalność, asle podpisanych kila umów, to chyb a argument za udzieleniem kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 to super wieści;-) ja będę miałą krótko dzxiałalność, asle podpisanych kila umów, to chyb a argument za udzieleniem kredytu? Przepraszam,a w jakiej branzy jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 18.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 doradczej z cudzoziemska "Consulting" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.01.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ok ,dziekx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 18.01.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A można wiedzieć, dlaczego CIę to zainteresowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A można wiedzieć, dlaczego CIę to zainteresowało? Wspomnialas o podpisanych umowach,a to wlasnie byl jeden z argumentow zony w pismie do dyrektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 18.01.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ale myślisz, że branża ma tu znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts