ania1719508426 16.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No i co ja mam zrobic? Czy naprawde nie dostane pozwolenia na budowe z woda ze studni lub z beczek? Jak to obejsc? Znacie jakies paragrafy? Pomocy Do pozwolenia na budowę potrzebne jest tylko zaświadczenie typu "warunki przyłączenia". Takie na pewno dostaniesz góra za 100 zł. Więc robisz tak: 1. Wnioskujesz o pozwolenie jak gdybyś miał budować wodociąg. 2. Kopiesz studnię 3. Urządzasz się ze studnią jak gdyby nigdy nic 4. Wprowadzasz się do "formalnie niezakończonej budowy" 5. Mieszkasz sobie ze studnią i niczym się nie przejmujesz, bo nawet jak ktoś cię podkabluje to mandat za mieszkanie w nieskończonym jest tysiąc razy tańszy niż ten twój wodociąg. Poza tym napiszesz odwołanie aż po ostatnią instancję. Sprawa się będzie wlokła a w międzyczasie może gmina rozbuduje sieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 16.02.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No i co ja mam zrobic? Czy naprawde nie dostane pozwolenia na budowe z woda ze studni lub z beczek? Jak to obejsc? Znacie jakies paragrafy? Pomocy Do pozwolenia na budowę potrzebne jest tylko zaświadczenie typu "warunki przyłączenia". Takie na pewno dostaniesz góra za 100 zł. Więc robisz tak: 1. Wnioskujesz o pozwolenie jak gdybyś miał budować wodociąg. 2. Kopiesz studnię 3. Urządzasz się ze studnią jak gdyby nigdy nic 4. Wprowadzasz się do "formalnie niezakończonej budowy" 5. Mieszkasz sobie ze studnią i niczym się nie przejmujesz, bo nawet jak ktoś cię podkabluje to mandat za mieszkanie w nieskończonym jest tysiąc razy tańszy niż ten twój wodociąg. Poza tym napiszesz odwołanie aż po ostatnią instancję. Sprawa się będzie wlokła a w międzyczasie może gmina rozbuduje sieć... aniu - czy dobrze zrozumialam? ad.1 - chodzi ci o pozwolenie na budowe domu? Mam wrysowac tam wodociąg? ad.2 - mam kopac studnie bez zgloszenia? A co z planem zagospodarowania dzialki ? Czy ma tam wrysowywac juz te studnie? czy nic? ad3 i ad.4 - no chcialabym byc juz na tym etapie ad.5 - do kogo mam pisac odwolanie? i w jakim temacie? (Ps. a tak na marginesie tez wychowuje teraz dzieci jestem na wychowawczym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 1. Tak, tak, domu. Oczywiście że wrysuj wodociąg.2. Hmmm, no cóż, dla dobra sprawy tak trzeba. Na planie zagosp. działki jej nie zaznaczaj.5. A to już taka pieśń przyszłości. Odwołanie przysługuje zawsze i w każdej sprawie. Teraz jeszcze nie wiemy do kogo i w jakim temacie. Napisałam o odwołaniu jako metodzie "zyskiwania na czasie". Główny plan opiera się na hipotetycznym założeniu że ten wodociąg kiedyś powstanie i ty kiedyś się do niego przyłączysz, ale nie za TAKIE pieniądze. Tymczasem sobie buduj a potem mieszkaj a na wodociąg samo się będzie czekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 17.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Główny plan opiera się na hipotetycznym założeniu że ten wodociąg kiedyś powstanie i ty kiedyś się do niego przyłączysz, ale nie za TAKIE pieniądze. Tymczasem sobie buduj a potem mieszkaj a na wodociąg samo się będzie czekało. Dzieki Aniu za rade. Jak mozesz to poradz mi jeszcze czy podpisywac umowe z gminą? Chodzi o to ze w gminei powiedzieli mi ze jesli "dogadam sie z nimi" czyli kiedy podpisze umwe ze wybuduje na wlasny koszt wodociag a oni go odemnie przejma za "bezcen" to potem jesli tego nie zrobie - czyli nie wybuduje tego wodociagu to grozi mi kara 2000zl Niby to duzo mniej niz 27 tys ale zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jak mozesz to poradz mi jeszcze czy podpisywac umowe z gminą? Chodzi o to ze w gminei powiedzieli mi ze jesli "dogadam sie z nimi" czyli kiedy podpisze umwe ze wybuduje na wlasny koszt wodociag a oni go odemnie przejma za "bezcen" to potem jesli tego nie zrobie - czyli nie wybuduje tego wodociagu to grozi mi kara 2000zl Niby to duzo mniej niz 27 tys ale zawsze.... Powiedzieli? Czyżby? Na szczęście nie ma prawa mówionego. Wyślij kogoś do gminy - niech zagadnie anonimowo jeszcze raz i dostanie uchwałę rady gminy w tej sprawie. No i weź od nich wzór tej ich zakichanej umowy. Rzucimy na to okiem i coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 18.02.2007 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam Mam pytanie, planuje wiercic stdunie i zastanawiams ie czy sa jakies przepisy czy zasady ktore okreslaja gdzie ja moge wywiercic np. ile metrow od granicy dzialki, ile metrow od zabudowan itd?Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts