Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umywalka podblatowa/nablatowa/wpuszczana

diomedea

Recommended Posts

Witam,

Czy moglibyscie sie podzielic swoimi przemysleniami i doswiadczeniem zwiazanym z uzywaniem umywalek w polaczeniu z blatem.

Zastanawiam sie wlasnie jaki typ zamontowac w lazience. Wychodzi mi, ze najlepiej zrobic blat i do tego umywalke podblatowa. Wtedy jest duzo miejsca wokol (rozne pasty, szczoteczki, mydla i inne tego typu rzeczy), a takze pozwala na latwe zachowanie czystosci (wszystkie krople i brudy mozna zetrzec bezposrednio do umywalki).

Czy sa jakies wady tego rozwiazania? Moze tylko takie, ze trzeba miec szeroki (gleboki?) blat bo takie umywalki sa zwykle w rozmiarach 40 - 50 cm (mniejsze, jesli nawet sa to chyba niezbyt funkcjonalne).

pozdrawiam,

Lukasz

Fajnie wyglada ta wanna obudowana drewnem. Ciekawe czy robi sie wanny drewniane/drewnopodobne.

Jesli chodzi o umywalke to chce miec jednak troche miejsca wokol (blat) na rozne kosmetyki. Rozumiem, ze bedziesz miala jeszcze jakas szafke na takie rzeczy?

pozdrawiam

W mieszkaniu i w domu miałam umywalki połączone z blatem (nie wpuszczane w blat) - w zależności od miejsca jedno- albo dwustronnym. Bardzo sobie to rozwiązanie chwalę, blat jest bardzo przydatny. Umywalki podblatowe może są praktyczne, ale mi wizualnie nie odpowiadają.

Wada - moja umywalka ma ok. 110 cm szerokości i nie wszędzie się zmieści.

• 2 months później...
  • 4 months później...