zaborki 16.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witajcie, Ostatnio rozmawiałam z naszym wykonawcą o tym jak będzie wyglądało wylanie stanu zero. W projekcie mamy podsypkę pod chudziakiem 20 cm żwirowo-piaskową, ale on stwierdził że jest to niepotrzebne i wystarczy sam piasek. Drodzy forumowicze, napiszcie czy ma rację. Jeszcze jedno pytanie, wprawdzie tego w projekcie nie mam, ale widziałam u innych forumowiczów zbrojenie siatką chudziaka przy wylewaniu stanu zero. Co daje takie zbrojenie? Dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 pospólka - moim zdaniem - łatwiej zagęścić ... Co daje takie zbrojenie?... w przypadku niedbałego zagęszczenia piasku daje jakas asekuracje wykonawcy ze posadzka nie popęka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Im drobniejszy piasek tym gorzej - źle się zagęszcza i wyżej podciąga kapilarnie. Zbrojenie w chudym betonie daruj sobie. Zamiast tego przypilnuj zagęszczania i odpowiedniego gruntu zasypowego (gruby piasek, pospółka, tłuczeń) , zagęszcanie warstwami 15- 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 16.01.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Im drobniejszy piasek tym gorzej - źle się zagęszcza i wyżej podciąga kapilarnie. Zbrojenie w chudym betonie daruj sobie. Zamiast tego przypilnuj zagęszczania i odpowiedniego gruntu zasypowego (gruby piasek, pospółka, tłuczeń) , zagęszcanie warstwami 15- 20 cm. Czy chodzi tu o kolejne warstwy gruntu: najpierw gruby piasek, następnie pospółkę, a na koniec tłuczeń. Czy może chodzi o mieszankę tych wszystkich składników, czy o dowolnie wybrany z nich? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a czy wkonawca powiedział Ci czym się rózni podsypka żwirowo-piaskowa od piasku? niesłuchaj mądrych rad - daj takie zbrojenie coby było można swobodnie postawić urządzenie do łapania neutrin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 16.01.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a czy wkonawca powiedział Ci czym się rózni podsypka żwirowo-piaskowa od piasku? niesłuchaj mądrych rad - daj takie zbrojenie coby było można swobodnie postawić urządzenie do łapania neutrin Po samej nazwie widzę czym się różnią te dwie podsypki , niestety wykonawca nie wyjaśnił mi jakie to ma znaczenie dla mojego domu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a czy wkonawca powiedział Ci czym się rózni podsypka żwirowo-piaskowa od piasku? niesłuchaj mądrych rad - daj takie zbrojenie coby było można swobodnie postawić urządzenie do łapania neutrin Po samej nazwie widzę czym się różnią te dwie podsypki , niestety wykonawca nie wyjaśnił mi jakie to ma znaczenie dla mojego domu. Pozdrawiam, Zamów materiał w Mietkowie i nie daj sobie wcisnąć byle czego. http://www.tarmac-kruszywa.pl/ http://www.tarmac-kruszywa.pl/produktyw.php?gid=75 Pospółka niesortowana powinna być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 16.01.2007 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.01.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ale on stwierdził że jest to niepotrzebne i wystarczy sam piasek. hmmm.... przecie pospółka na ogół tańsza jest, tak że dlaczego wystarczyłby sam piasek /droższy?/ chyba że ma gdzieś zmówionego właściciela "kopalni" piasku gdzie jest tylko sam piasek - to by wyjaśniało sprawę....[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts