NJerzy 02.02.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Się nie otwiera bo jest spacja w adresie.Prawidłowy adres:http://www.ibmer.org.pl/Polecam również:http://www.ekofil.gdynia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 02.02.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Fajne stronki. Dzięki. Ale zdecyduję się chyba raczej na wersję z rozsączem. Mam bardzo dobre warunki glebowe i sporą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 No a teraz skrytykujcie mój pomysł Krytykować? Skądże! Inicjatywę trzeba chwalić.Choć nie wiadomo jaki będzie efekt,to popieram kolegę.Sam też zrobiłem POŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 04.02.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam! czytałem i słyszałem o zapychaniu się rur drenażowych w POŚ-iu, było o tym na forum. Czy szanowny wiochman mógłby coś napisać w sprawie INVICTY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 04.02.2007 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 ...........Sam też zrobiłem POŚ. A mógłbyś się pochwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 05.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 To prawda po kilkunastu latach moze sie zdazyc ze drenaz sie zamuli. Sa do udrazniania specjalne środki. A ja mam tyle gleby ze przeloze sobie obok i juz. Koszt prawie zaden . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.02.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Niema czym się chwalić bo wszystko zakopane w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 07.02.2007 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Niema czym się chwalić bo wszystko zakopane w ziemi. Tak myślę że wszystko w ziemi, ale może powiesz jaki typ oczyszczalni i jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.02.2007 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Zapodaję fotkę mojego batyskafu.http://republika.pl/blog_uw_3055088/3061913/tr/batyskaf.jpgJedno z nielicznych zdjęć.Zrobione zaraz po wrzuceniu do dziury,przed zalaniem wodą.Oczyszczalnia trzykomorowa o ile pamiętam 3,5m3.Z niej wychodzą trzy nitki łączące się na końcu wywiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 08.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Typowa drenażówka. Musiałeś mieć aż tak dużą? 3,5tys l to przeszło 1m3 na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Tylko takie mieli a kosztowała ok.1900,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.02.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 A gdzie taki zbiornik można tak tanio kupić? Czy jest on trzykomorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.02.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Trzy komorowy.Widać na fotce.Kupiłem trzy lata temu ale wtedy to też było tanio.http://www.zachemic.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 16.02.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 czesc co prawda domu jeszcze nie mam ale bardzo mi sie podoba staw kolo domu i woda deszczowka czy ja te oczyszczac zeby nie wpuszczac do stawu brudu z blachodachowki czy zbiornik 500 l i jakies filtry wystarcza czy tylko polacxzyc rury i do stawu woda niech plynie pozdrawiamv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 16.02.2007 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jeśli tą deszczówkę chcesz spożywać to filtrowanie konieczne, ale przypuszczam że chcesz do podlewania trawnika, a do tego celu jest doskonała w stanie naturalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 17.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam ! A propos szambo http://www.szagru.com.pl - to firma, która ma siedzibę koło Pszczyny w Studzienicach.Dobrze jest szukać na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 25.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Osadnik gnilny można zrobić z kręgów betonych w postaci 2 lub 3 zbiorników z przelewem. Zwykłe kręgi betonowe można kupić wszędzie. Pytanie - czy znacie może "system" kręgów betonowych , które montuje się szczelnie, albo takie które są zrobione z dodatkiem materiałów uszczelniających w masie - jakiś producent, strona www czy może nie tracić czasu na szukanie czegoś droższego i być może trochę lepszego niż tradycyjne połaczenie kręgów na zaprawę betonową plus impregnacja lepikiem na zimno z zew. i wew. kręgów czy może jednak lepsze, trwalsze ale nie tańsze będą gotowe osadniki 2,3-komorowe z PEHD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.02.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Nie da się szczelnie połączyć kręgów betonowych (normalnym sposobem). Próbowałem - robiłem z kręgów hydrofornię. Kręgi poskładane były na zaprawie ze szkłem wodnym, wysmarowane dwoma warstwami IZOLBETU A, oklejone z zewnętrz dwoma warstwami papy termozgrzewalnej. Przeciekają.Teraz będę robił zbiorniki na wodę - myślę o gumowej uszczelce. Guma +- 0.5 cm pocięta w zaokrąglone pasy, posklejane ze sobą. Górny krąg będzie dociskał mocno i może woda się nie przeciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 27.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 To może znacie jakieś gotowe monobloki betonowe, 2 lub 3-komorowe do POŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 27.02.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kilka postów wyżej masz dwa linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts