piotr karpowicz 16.05.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 zaczynam niedługo budowę i nie wiem na jaki materiał się zdecydować w projekcie mam bloczki betonowe myślałem o bloczkach kermazytowych napiszcie co wybrać ,a moze coś innego i jakie korzyści i oszczędności płyną z waszego wyboru pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.05.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Mam nadproża i belki stropowe z betonu z dodatkiem keramzytu i są bardzo dobre, ale wydaje mi się ,że sam keramzyt to na fundamenty chyba się nie nadaje. Kiedy go macałam ,to kruszył się w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.05.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Wybrałem fundament z betonu B-20 ze zbrojeniem z prętów żebrowanych 12mm połączonych drutem gładkim 6mm. Zalety: tani (, solidny i wytrzymały!!! Ściany piwnic wymurowałem z bloczków betonowych 30x20x12cm jako ścianę trójwarstwową z 10cm styropianu...a na tym wszystkim domek . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Ja budowałem podobnie jak Krystian. Ławy lane i zbrojone fi 16, a następnie trójwarstwowo z bloczków, zamiast styropianu dałem polistyren ekst. - styropian ze specjalnym przeznaczeniem do ciężkich warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 28.05.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Piotruś GRUCHA !!! GRUCHA !!! duża i soczysta ! choć nie powiem jabłka też są niczego sobie . Pozdrawiamy całą rodzinkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts