gonzo29 16.01.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam Interesuje mnie ]kominek powietrzny Lechma 15kw , czy ktoś eksploatuje taki? Jak się spisuje . Prosiłbym o opinię .Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 27.08.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 ...podnoszę temat... Są tu uzytkownicy powietrznych wkładów Lechmy? Wypowiadajcie się... pozostali i przeciwnicy również Mi podoba się PP190 panorama, ale nie wiem czy to dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.08.2008 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam. Rozwiązanie dopływu powietrza do D... a może i bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 28.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam. Rozwiązanie dopływu powietrza do D... a może i bardziej W tej panoramie czy jak...? O co chodzi? Rozwiń się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 28.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Posiadame lechme Panorame i bardzo sobie chwale ten kominek. Nie wiem o co chodzi z tym problemem doprowadzenia powietrza bo ja z tym nie mialem problemu, dokupuje sie dodatkowy dolot i jest OK. Ogolnie kominek jest bardzo dobrze wykonany. Mialem kupic sparterma i wybierajac lechme zaoszczedzilem kupe kaski a i efekt wizulany o wiele lepszy bo spar w panoramie troche kiepsko wyglada, ale jak to bywa z wygladem jeden woli bmw a drugi mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.08.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam. Rozwiązanie dopływu powietrza do D... a może i bardziej W tej panoramie czy jak...? O co chodzi? Rozwiń się... dopływ powietrza pod ruszt, na szybę 0 (słownie zero) mam zdjęcia pięknie czarnej szyby lechmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 28.08.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 A tam jest na zasadzie kurtyny powietrznej czy pyrolizy w tej lechmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 29.08.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A tam jest na zasadzie kurtyny powietrznej czy pyrolizy w tej lechmie? żadnych zasad, prezepraszam zasada skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 29.08.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 http://foto3.m.onet.pl/_m/96e9df0b22f450a1dc36dde48a4696ab,21,19,0.jpg drzwiczki lechmy z szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 29.08.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Brrr.Straszny!A ja właśnie nad zakupem Lechmy się zastanawiałamDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 29.08.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dżizus...an-bud coś Ty chłopie zrobił z tą szybą???!!! Kurczaka tam smażyłeś czy jak????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 29.08.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dżizus...an-bud coś Ty chłopie zrobił z tą szybą???!!! Kurczaka tam smażyłeś czy jak????? ja tylko zrobiłem zdjęcie kominek u kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 01.09.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jak kolega scina sosne rosnaca obok domu i odrazu nia pali to sie nie ma co dziwic. Takie sa skutki jak ludzie nie montuja dolotu powietrza bo taniej i biora byle paproka aby im to montowal, jednak o tym sie nie piszenie pisze tylko odrazu produkt ocenia.To jest tak jak Polak kupi auto i gdy sie ciagle psuje to odrazu pisze "ale ten model/marka jest gowniana" jednak madrala nie pomysli, ze auto ma 1 mln. przebigu i jest po spotkaniu z betonowym słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jak kolega scina sosne rosnaca obok domu i odrazu nia pali to sie nie ma co dziwic. Takie sa skutki jak ludzie nie montuja dolotu powietrza bo taniej i biora byle paproka aby im to montowal, jednak o tym sie nie piszenie pisze tylko odrazu produkt ocenia. To jest tak jak Polak kupi auto i gdy sie ciagle psuje to odrazu pisze "ale ten model/marka jest gowniana" jednak madrala nie pomysli, ze auto ma 1 mln. przebigu i jest po spotkaniu z betonowym słupem. ledwo ścięte nawet po polaniu benzyną by zgasło Dużo zależy od wilgotności drewna, umiejętności "palacza" ale przy bublowatej konstrukcji paleniska spełnienie tych dwóch warunków nic nie pomoże akurat pokazane wyżej palenisko lechmy jest prymitywną skrzynką ( konstrukcyjnie ) podobnie zresztą jak ponad 90% palenisk dostępnych na rynku, wymieniać buble by można długo np: makroterm, edilkamin, prawie 100% marketowych itd. dla przykładu ( dobrego ) niżej dwa zdjęcia z małym opisem ( bez podawania nazwy dobrej firmy ) po tygodniu palenia ( bez wygaszania ) szyba czysta, drewno dąb marnie wysuszne ( tylko 6 miesięcy ) http://foto0.m.onet.pl/_m/4986760978a87de45edd405516fd0c0c,10,19,0.jpg palone odpadami z budowy (deski szalunkowe ) po 2 miesiącach palenia !!!! http://foto2.m.onet.pl/_m/fdae3020e9421103d4b341dbb70f5f06,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 02.09.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 an-bud skoro obsmarowujesz tych słabych podaj tych dobrych, albo wstrzymaj się od podawania producentów w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 03.09.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 an-bud skoro obsmarowujesz tych słabych podaj tych dobrych, albo wstrzymaj się od podawania producentów w ogóle. łatwiej pastwić się nad bublami te dobre też mają wady, ale małe potem zostanę posądzony o reklamowanie, a wystarczy poczytać, POMYŚLEĆ, przeanalizować. Może na drodze eliminacji jak skreślisz 99% dostępnych wkładów, to w pozostałym 1% będą prawie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 an-bud skoro obsmarowujesz tych słabych podaj tych dobrych, albo wstrzymaj się od podawania producentów w ogóle. łatwiej pastwić się nad bublami te dobre też mają wady, ale małe potem zostanę posądzony o reklamowanie, a wystarczy poczytać, POMYŚLEĆ, przeanalizować. Może na drodze eliminacji jak skreślisz 99% dostępnych wkładów, to w pozostałym 1% będą prawie dobre sorki, ale nazwałeś bublami większość popularnych marek....więc ja jako laik w temacie nie znam sie na tyle, by po wykluczeniu tych 99 % znaleźć te 1% a wśród nich te "prawie dobre"... nie wiem może napisz maciupeńkimi literkami, albo wspak czy jak? po prostu jak chcesz i możesz to pomóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 03.09.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 trzeba przeanalizować całość - dobre zależy od oczekiwań właściciela 1. potrzeby tylko wizualne ( bez grzania ) 2. tylko dogrzanie 3. ogrzanie, ale jaką powierzchnię??? 4. przeznaczone środki po przeanalizowaniu można określić co dla kogo jest dobre i z 1% wybrać wkład dla siebie ps. poczytaj poprzednie strony i wypisz "złe" - pozostałe są "chyba dobre" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 28.01.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam. Zmieniło się cos z tymi wkładami powietrznymi czy nadal tak kopcą? Interesuje mnie pp 190 standard - potrzebuje wkład do dgp tak do około 3000zł. Polecacie ten model? Ma co prawda dolot powietrza z zewnątrz ale trzeba dokupić sterowanie przepustnicą aby je regulować. Warto inwestować 200zł w tą szybę pyrolityczną czy sprawdza sie wystarczająco ta kurtyna powietrzna na szybe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apiniu 30.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Podbijam temat, straszycie ta lechma a ja mam ochote na Kominek powietrzny Lechma PP-190 Panorama. Czy problem zakopconej szyby istnieje tylko w kominkach z płaszczem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts