Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DO GRUPY TRÓJMIASTO I OKOLICE-POMOCY:)!!!!

OLI79

Recommended Posts

Witam wszystkich budujacych,jestem nowicjuszem na tym forum:)mam kilka pytan odnosnie budowy domku. Na wiosne 2008r,planujemy budowe naszego domku nie wiecej niz 125m2 powiezchni uzytkowej na mojej działc nie ma gazu wiec pozostaje inne grzanie mysle ze piec na paliwa stałe + drugie(nie mam pojęcia jakie),mam rowniez problem z kanalizacja musze miec własne szambo lub poś-co lepsze?jakie koszty?czy ktoś możę polecić mi jakies firmy które się tym zajmują oraz podzielić się swoimi doświadczeniami'

Jesli chodzi o ogrzewanie to zalezy mi aby było łatwe w obsłudze mój mąż całymi dniami w pracy wiec wszystko na mojej głowie:)

Gdzie kupuje sie palety,ekogroszek itp?czy piec taki moze np.latem ogrzewac tylko wode?

CZy jest jakaś sprawdzona firma,która zrobi za mnie to wszystko?

Jestem przerażona tym wszystkim a to dopiero początek:)

bede wdzięczna za każdą odp. dodam ze obecnie mieszkam w Gdańsk Osowa a działka Góra Pomorska(za Bolszewem)pozdrawiam Oliwia

Witaj, zapraszam tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=1259&postdays=0&postorder=asc&start=15300

a listę polecanych wykonawców znajdziesz tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61774

Zapraszam do lektury :D

Na temat ogrzewania są tematy na forum, na pewno rozwieją twoje pytania i watpliwości, mogę Ci polecić kominek norweski na początek-moim zdaniem idealny do domku.

Pozdrawiam

MajsterKlepka

ja też buduję na samym końcu.. wygląda na to, że chgyba jeszcze dalej niż Ty :wink:

ul. Piaskowa

a o kanalizacji możemy jedynie pomarzyć (pozostaje szambo bądź poś), na ogrzewanie zaplanowaliśmy ekogroszek.. znajomi w Orlu i Pruszczu Gd. przetestowali i są zadowoleni tak czy inaczej to długi temat - mój e'mail [email protected]

To może będziemy mieszkać blisko siebie:)trzeba sprawdzic:)my też ekogroszek(nie wiem jaka firma)tez pozostaje nam POŚ no i jakies drugie ogrzewanie myślłam o elektryce i kominek ale bez płaszcza wodnego.Znalazłam piece z KOSTRZEWY-takie zautomatyzowane:)ale nie wiem jaki koszt.No i oczywiście ktoś musi nam zbudować ten dom:)powiedz mi czy macie jedna firme czy tez do każdego etapu inną?

mój mail [email protected]-gdybyś mogła napisać mi troszke info. byłoby super:)

czuje sie okropnie zagubiona w tym temacie i nie wiem czy podołam tyle ważnych decyzji przed nami a mój mąż raczej sie nie nadaje do tego:)