Ma-2005 16.01.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, jeżeli na jednym słupie zamontuje 2 anteny TV,i 1 radiową + antene do komórki czy będzie to powodować jakieś zakłócenia???? Powiedziano mi że będzie problem z "nakładaniem" sie jednego na drugie. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 17.01.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 nie bedzie zadnego problemu jezeli chodzi o radio + tv, moze byc jedynie problem z ta od telefonu... ale nie koniecznie musi byc sprobuj zamontowac tyle tylko ze te tv+radia jak najwyzej a tel na samym dole masztu i powinno byc dobrze. trzeba sprobowac i dopiero sie przekonasz... anteny te pracuja na innych czestotliwosciach ale gdy beda w bardzo duzej bliskosci od siebie moga byc zaklucenia chodzi o czywiscie o ta od telefonu bo reszta to tylko odbiorniki a z odbiornikami niema problemu jezeli chodzi o zaklucenia... sprawa ma sie gorzej gdy jedna z nich wysyla sygnal. tak czy inaczej sprobuj w jak najwiekszej od siebie odleglosci na maszcie i mysle ze powinno byc dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.01.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Anteny TV i radiowa powinny być na maszcie oddalone od siebie o ok 50cm. Z anteną do komórki nie wiem, ale myślę że należy zachować podobny dystans. A w ogóle po co ta antena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostt 17.01.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 najpierw musimy ustalic jaki rodzaj anten chcesz powiesic najpierw typ anteny GSM czy jest to antena prentowa czy kierukowa jesli jest to antena pretowa to najkozystniej ustawic ja na samym szczycie masztu i tu uwaga jesli jest to samochodowa to niebedzie dzialac poprawnie bez symulacji kawalka dachu samochodu tz musimy ja przymocowac do kawalka blachy (tego typu anteny wymagaja przeciwwagi ) jesli jest to antena kierunkowa nie musi byc ustawiona na czubku masztu ale powinna byc umieszczona jak najdalej od innych anten jesli na tym samym dachy stosujesz anteny nadawcze i odbiorcze lepiej w tych 2 nie stosowac wzmaczniaczy (no chyba ze stasujesz wzmaczniacze dobrej jakosci) a zwlaszcza wzmiacniaczy montowanych w anteny siatkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ma-2005 17.01.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 w takim układzie czy możesz polecić mi jakąś antenę kierunkową ? Przy okazji jeszcze jedno- czy "sygnał" po ściągnięciu na parter będę miał tylko na końcu kabla ( tzn do podłączenia 1 telefon) czy można podłączyć coś na zasadzie bezprzewodowego wzmacniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts