ElaGdynia 20.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam, Mam na imię Ela bede budowac domke M03a - budowa rusza za 3 tygodnie..... wszyscy jestesmy na podobnym etapie Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betoniarz 28.07.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 I ja życzę budującym jak najwięcej sił, a odpoczywającym samych radości i ja z rodzinką dziś zaczynam wakacje mam nadzieje ze cudne. A fiordy będą nam jadły z ręki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emartinelli 31.07.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam, jak widzę ciągle pojawia się problem zamieszczania zdjęć, czyli podsumowując nikomu to nie wychodzi Ponieważ sami jesteśmy zainteresowani projektem M03 (aczkolwiek jeszcze się wahamy na rzecz M09 z podniesionym dachem) to służę pomocą, skorzystamy my i też inni forumowicze (zdjęcia trzeba wgrac najpierw na jakiś ogólnodostępny serwer i zalinkować). My mamy zamiar postawić domek na zakupionej 3 tygodnie temu działeczce, którą się niniejszym chwalimy widok wiosną: http://republika.pl/m_danielewicz/news/byszewy_wiosna1.jpg widok zimą: http://republika.pl/m_danielewicz/news/byszewy_zima1.jpg Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów i fanów M03 Marcin i Justyna Jak ktoś chce wstawić fotki M03 na forum służę pomoca i moge też je zamieścić w czyimś imieniu, zdjęcia prosze podesłać na mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 03.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Z pomocą Marcina przedstawiam Państwu MOJE MIEJSCE .....hmmm jeszcze bez domku, ale ...plan jest. http://www.sara.toya.net.pl/murator/1/IMG_1.JPGhttp://www.sara.toya.net.pl/murator/1/IMG_2.JPGhttp://www.sara.toya.net.pl/murator/1/IMG_3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_12 03.08.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam wszystkich,wreszcie mam wyczekiwane zezwolenie na budowe - co prawda jeszcze nie prawomocne , więc niedługo będę mógł wystartować z budową.Aktualnie poszukuję solidnej i niedrogiej ekipy - może ktoś mogłby jakąś polecić (warszawa) ???Z tego co zdążyłem się zorientować to średnia cena za robociznę (stan surowy z więżbą dachową , bez deskowania i pokrycia dachowego ) za ten dom ( wersja z garażem i tarasem) wynosi około 30 000 zł.Niestety wszystkie polecane przez moich znajomych ekipy przyjmują już zamówienia na następne lato.Nawiązując do poprzednich rożważań o zmianach w projekcie - udało się przenieść schody z salonu i wstawić je zamiast łazienki po lewo od drzwi wejsciowych - z powodu wciśnięcia ich tam na "styk" nie mogą być wylewane( betonowe) tylko drewniane.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 08.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Wtam budujących. Własnie dziś kupiłem ten projekt, po dłgotrwałym wyczekiwaniu na decyzje o warunkach zabudowy. Tak więc dołączam do grupy budujących "Moje miejsce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ermil 08.08.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Gratuluje!!! Daj znać skąd jesteś, nasza budowa w okolicy Lublina.... Czekam własnie na pozwolenie, jeszcze ok dwóch tygodni. Jak nie wyniknie znowu coś "ciekawego" to w tym roku chcemy postawić surowy z dachem. POZDRAWIAM CAŁĄ WIARĘ BUDUJĄCĄ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 10.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 emartinelli, edyta_10 : ale piękne działki macie moja to niestety w szczerym polu obrośnięta prawie metrowym perzem i ostami ale zaczęlismy juz walkę rundup nas wspomaga wrzesień październik chcę wysadzić dużą ilość drzewek i krzaków coby widok z przyszłych okien sobie poprawić jesteśmy na etapie rozmów z wybraną firmą budowlaną mają wejść 20 września pytanie do już budujących, czy Wam też tarasy będą budować jakby w drugiej kolejności? bo nam wyceny dają bez tarasów i schodów wejściowych (nie układa się ich od razu żeby nie uszkodzić izolacji fundamentów budynku głównego - ma to sens jak patrzę na inne budowy to schody wejściowe są robione na końcu) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZJK 11.08.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 witam wszystkich, chcialem dolaczyc do fascynatow tego projektu, co prawda budowa pewnie dopiero w przyszlym roku ale juz wybieramy projekt i planujemy jego zmiany. moje pomysły (jeszcze nie wiem na ile realne): 1. Schody w druga strone. 2. Poszerzenie garażu i tarasu o jakies 1,5 - 2 m zyskaną przestrzen w garażu zaadaptowac na kotłownię (trzeba bedzie dobudowac komin). Istniejące pomieszczenie gosp. przerobic na spiżarnie. 3. Wykorzystać przestrzeń nad garażem i tarasem (zaprojektować strop). Dzieci beda mialy cos na ksztalt apartamentow mniejszy kąt do spania i odgrodzoną część dzienną do nauki zabawy itp. Zmiany poważne wiec jeszcze nie wiem na ile sie powiodą. Będę wdzieczny za wszystkie opinie Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 12.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 emartinelli, edyta_10 pytanie do już budujących, czy Wam też tarasy będą budować jakby w drugiej kolejności? bo nam wyceny dają bez tarasów i schodów wejściowych (nie układa się ich od razu żeby nie uszkodzić izolacji fundamentów budynku głównego - ma to sens jak patrzę na inne budowy to schody wejściowe są robione na końcu) pozdrawiam Mnie też to zdziwiło ale to samo usłyszałem gdy podczas przygotowania wykopów pod ławy zapytałem o dodatkowy wykop pod tarasy. Schody io tarasy robi się później. Jednakże stopy pod słupy podtrzymujące dach od strony tarasu i schody wejściowe będą u mnie wylewane razem ze stropem. Pozdrawiam, Jerzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emartinelli 18.08.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 wrzesień październik chcę wysadzić dużą ilość drzewek i krzaków coby widok z przyszłych okien sobie poprawić A my mamy do wycięcia jakieś 150 drzewek (większość z drogi dojazdowej), jak ktoś chce drzewka (sosny i brzozy) to zapraszam na wykopki Czuje, ze jak zetne je wszystkie to zostane zawodowym drwalem Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betoniarz 22.08.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 I po urlopie następny za rok, widzę że prace postępują i coraz więcej miłośników tego projektu zagląda tu, do przyszłego roku to pewnie uda mi się zobaczyć ten domek w stanie surowym mam nadzieje. My dopiero na wiosnę zaczniemy budowę 2007 jak się nic nie zmieni, gdyż w marcu dostaniemy warunki, ale miło że chociaż u Was widać efekty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 04.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam, jutro mam geodetę na działce, mam już wodę, za chwilę będzie prąd. Zaczynam w przyszłym tygodniu, niestety deszcz pada i ekipa mi się ślizga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emartinelli 06.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, Właśnie odebrałem od kuriera projekt M03 więc tym samym dołączyliśmy do grona budowniczych Mojego Miejsca Mamy wersje podstawową (lustrzane odbicie bez garażu i tarasu), garaż planujemy oddzielnie na dwa auta i z pomieszczeniem gospodarczym - miejsca na graty nigdy nie za dużo Teraz projekt do drobnych adaptacji i ruszamy po pozwolenie na budowe! Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sumopatt 12.09.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Niniejszym pozwalam sobie dolaczyc do grona Sympatykow Forum.Bardzo podoba mi sie projekt Moje Miejsce i jesli wystarczy sil i srodkow bede probowal go zrealizowac. Swoje miejsce znalazlem juz w Wojewodztwie Zachodniopomorskim i mam juz plan zagospodarowania terenu. Dzialka bardzo duza i jej zakup spowodowal totalna stagnacje w planach inwestycyjnych, ktora trwala 3 lata. Teraz jednak zmobilizowany optymizmem wiekszosci forumowiczow postanowilem zaczac dzialac.Korzystajac z uprzejmosci i pomocy emartinelli zamieszczam dwie fotki z miejsca, na ktorym ma stanac chyba jednak Moje Miejsce. Oto one: http://www.sara.toya.net.pl/murator/2/k-DSC05129.jpgOto dzialka z linia brzegowa jeziora http://www.sara.toya.net.pl/murator/2/k-DSC05220.jpgDostep do jeziora.sumopatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzon1 13.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam Razem z żoną rozpoczeliśmy budowę w Maju. Obecnie mamy stan surowy zamknięty. W projekcie dokonaliśmy paru istotnych zmian, np taras z boku zaadaptowaliśmy na jadalnię. Jak macie jakieś pytania to poprostu pytajcie . Pozdrawiam Wawrzon1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzon1 13.09.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Cześć wszystkim. My do gorona posiadaczy tego projektu dołączyliśmy zimą tego roku. Postanowliśmy dokonać w nim paru istotnych zmian tj:- przejście z domu do garażu- wyodrębnienie w garażu kotłowni co wiąże się powiększeniem garażu- zaadoptowanie tarasu z boku na jadalnię. Obecnie mamy stan surowy zamknięty, ale w tym roku chcemy zrobić tynki i posadzki, ocieplić, wtsawić okna i drzwi. Mam nadzieję tylko że czasu starczy. Pozdrawiam Wawrzon1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 13.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 jakies fotki zapodajcie ja zaczynam ok. 20 pazdziernika fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 14.09.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 wawrzon1 : ZDJĘCIA!!! pochwal się jak wygląda Twoje miejsce ja mam kłopoty ze znalezieniem ekipy, ta która wybralismy będzie miała czas dopiero w listopadzie. wtym roku będą tylko fundamenty (miał byc stan surowy otwarty ) i jak aura pozwoli w marcu ruszą ze ścianami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta10 14.09.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wawrzon1 - oj koniecznie zdjecia wysyłaj! Pozr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts