Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

jak widzę ciągle pojawia się problem zamieszczania zdjęć, czyli podsumowując nikomu to nie wychodzi :(

Ponieważ sami jesteśmy zainteresowani projektem M03 (aczkolwiek jeszcze się wahamy na rzecz M09 z podniesionym dachem) to służę pomocą, skorzystamy my i też inni forumowicze (zdjęcia trzeba wgrac najpierw na jakiś ogólnodostępny serwer i zalinkować).

My mamy zamiar postawić domek na zakupionej 3 tygodnie temu działeczce, którą się niniejszym chwalimy :)

widok wiosną:

http://republika.pl/m_danielewicz/news/byszewy_wiosna1.jpg

widok zimą:

http://republika.pl/m_danielewicz/news/byszewy_zima1.jpg

Pozdrawiamy wszystkich forumowiczów i fanów M03 :)

Marcin i Justyna

Jak ktoś chce wstawić fotki M03 na forum służę pomoca i moge też je zamieścić w czyimś imieniu, zdjęcia prosze podesłać na mój e-mail: [email protected]

Witam wszystkich,

wreszcie mam wyczekiwane zezwolenie na budowe - co prawda jeszcze nie prawomocne , więc niedługo będę mógł wystartować z budową.

Aktualnie poszukuję solidnej i niedrogiej ekipy - może ktoś mogłby jakąś polecić (warszawa) ???

Z tego co zdążyłem się zorientować to średnia cena za robociznę (stan surowy z więżbą dachową , bez deskowania i pokrycia dachowego ) za ten dom ( wersja z garażem i tarasem) wynosi około 30 000 zł.

Niestety wszystkie polecane przez moich znajomych ekipy przyjmują już zamówienia na następne lato.

Nawiązując do poprzednich rożważań o zmianach w projekcie - udało się przenieść schody z salonu i wstawić je zamiast łazienki po lewo od drzwi wejsciowych - z powodu wciśnięcia ich tam na "styk" nie mogą być wylewane( betonowe) tylko drewniane.

pozdrawiam wszystkich

:D

Gratuluje!!!

Daj znać skąd jesteś, nasza budowa w okolicy Lublina.... Czekam własnie na pozwolenie, jeszcze ok dwóch tygodni. Jak nie wyniknie znowu coś "ciekawego" to w tym roku chcemy postawić surowy z dachem.

POZDRAWIAM CAŁĄ WIARĘ BUDUJĄCĄ!!!!!

emartinelli, edyta_10 : ale piękne działki macie

moja to niestety w szczerym polu obrośnięta prawie metrowym perzem i ostami :cry:

ale zaczęlismy juz walkę rundup nas wspomaga :wink:

wrzesień październik chcę wysadzić dużą ilość drzewek i krzaków coby widok z przyszłych okien sobie poprawić

jesteśmy na etapie rozmów z wybraną firmą budowlaną mają wejść 20 września

pytanie do już budujących, czy Wam też tarasy będą budować jakby w drugiej kolejności? bo nam wyceny dają bez tarasów i schodów wejściowych (nie układa się ich od razu żeby nie uszkodzić izolacji fundamentów budynku głównego - ma to sens jak patrzę na inne budowy to schody wejściowe są robione na końcu)

pozdrawiam

witam wszystkich,

chcialem dolaczyc do fascynatow tego projektu, co prawda budowa pewnie dopiero w przyszlym roku ale juz wybieramy projekt i planujemy jego zmiany. moje pomysły (jeszcze nie wiem na ile realne):

1. Schody w druga strone.

2. Poszerzenie garażu i tarasu o jakies 1,5 - 2 m zyskaną przestrzen w garażu zaadaptowac na kotłownię (trzeba bedzie dobudowac komin). Istniejące pomieszczenie gosp. przerobic na spiżarnie.

3. Wykorzystać przestrzeń nad garażem i tarasem (zaprojektować strop). Dzieci beda mialy cos na ksztalt apartamentow mniejszy kąt do spania i odgrodzoną część dzienną do nauki zabawy itp.

Zmiany poważne wiec jeszcze nie wiem na ile sie powiodą.

Będę wdzieczny za wszystkie opinie

Janusz

emartinelli, edyta_10 pytanie do już budujących, czy Wam też tarasy będą budować jakby w drugiej kolejności? bo nam wyceny dają bez tarasów i schodów wejściowych (nie układa się ich od razu żeby nie uszkodzić izolacji fundamentów budynku głównego - ma to sens jak patrzę na inne budowy to schody wejściowe są robione na końcu)

pozdrawiam

Mnie też to zdziwiło ale to samo usłyszałem gdy podczas przygotowania wykopów pod ławy zapytałem o dodatkowy wykop pod tarasy. Schody io tarasy robi się później.

Jednakże stopy pod słupy podtrzymujące dach od strony tarasu i schody wejściowe będą u mnie wylewane razem ze stropem.

Pozdrawiam,

Jerzyna

wrzesień październik chcę wysadzić dużą ilość drzewek i krzaków coby widok z przyszłych okien sobie poprawić

A my mamy do wycięcia jakieś 150 drzewek (większość z drogi dojazdowej), jak ktoś chce drzewka (sosny i brzozy) to zapraszam na wykopki ;)

Czuje, ze jak zetne je wszystkie to zostane zawodowym drwalem ;)

Pozdrawiam,

Marcin

I po urlopie następny za rok, widzę że prace postępują i coraz więcej miłośników tego projektu zagląda tu, do przyszłego roku to pewnie uda mi się zobaczyć ten domek w stanie surowym mam nadzieje. My dopiero na wiosnę zaczniemy budowę 2007 jak się nic nie zmieni, gdyż w marcu dostaniemy warunki, ale miło że chociaż u Was widać efekty. :D Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam,

Właśnie odebrałem od kuriera projekt M03 więc tym samym dołączyliśmy do grona budowniczych Mojego Miejsca :)

Mamy wersje podstawową (lustrzane odbicie bez garażu i tarasu), garaż planujemy oddzielnie na dwa auta i z pomieszczeniem gospodarczym - miejsca na graty nigdy nie za dużo ;)

Teraz projekt do drobnych adaptacji i ruszamy po pozwolenie na budowe!

Pozdrawiam,

Marcin

Niniejszym pozwalam sobie dolaczyc do grona Sympatykow Forum.

Bardzo podoba mi sie projekt Moje Miejsce i jesli wystarczy sil i srodkow bede probowal go zrealizowac. Swoje miejsce znalazlem juz w Wojewodztwie Zachodniopomorskim i mam juz plan zagospodarowania terenu. Dzialka bardzo duza i jej zakup spowodowal totalna stagnacje w planach inwestycyjnych, ktora trwala 3 lata. Teraz jednak zmobilizowany optymizmem wiekszosci forumowiczow postanowilem zaczac dzialac.

Korzystajac z uprzejmosci i pomocy emartinelli zamieszczam dwie fotki z miejsca, na ktorym ma stanac chyba jednak Moje Miejsce. Oto one:

http://www.sara.toya.net.pl/murator/2/k-DSC05129.jpg

Oto dzialka z linia brzegowa jeziora

http://www.sara.toya.net.pl/murator/2/k-DSC05220.jpg

Dostep do jeziora.

sumopatt

Witam

Razem z żoną rozpoczeliśmy budowę w Maju. Obecnie mamy stan surowy zamknięty. W projekcie dokonaliśmy paru istotnych zmian, np taras z boku zaadaptowaliśmy na jadalnię. Jak macie jakieś pytania to poprostu pytajcie .

Pozdrawiam

Wawrzon1

Cześć wszystkim.

My do gorona posiadaczy tego projektu dołączyliśmy zimą tego roku.

Postanowliśmy dokonać w nim paru istotnych zmian tj:

- przejście z domu do garażu

- wyodrębnienie w garażu kotłowni co wiąże się powiększeniem garażu

- zaadoptowanie tarasu z boku na jadalnię.

Obecnie mamy stan surowy zamknięty, ale w tym roku chcemy zrobić tynki i posadzki, ocieplić, wtsawić okna i drzwi.

Mam nadzieję tylko że czasu starczy.

Pozdrawiam

Wawrzon1

wawrzon1 : ZDJĘCIA!!!

pochwal się jak wygląda Twoje miejsce :wink:

ja mam kłopoty ze znalezieniem ekipy, ta która wybralismy będzie miała czas dopiero w listopadzie. wtym roku będą tylko fundamenty (miał byc stan surowy otwarty :( ) i jak aura pozwoli w marcu ruszą ze ścianami

pozdrawiam