Iwona123 10.02.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Miec duzy przedpokój to dodatkowy atut, temat do przemyślenia. Tylko jak dojdzie toaleta w takiej małej łazience to nie będzie za ciasno? Wszystko w jednym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 10.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 my też nie mamy WC i zamiast tego duży wiatrołap i moim zdaniem jest bardzo OK. może w nim (kiedyś...) stanąć szafa na kurtki itp a chyba najważniejsze, że gdy przychodzą goście to wszyscy się mieszczą i mogą się swobodnie rozebrać. wydaje mi się, że to ważne zwłaszcza, gdy prosto z tego pomieszczenia wchodzi się do salonu, a tak właśnie jest w MM... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 12.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam, My mieszkamy już w "Moim Miejscu" drugi miesiąc. Jeśli chodzi o wiatrołap, Oczywiście mógłby być większy (nie zmieści się w nim szafa), my go nie powiększyliśmy, ale zamiast wc zrobiliśmy sobie spiżarkę, naprawdę świetne rozwiązanie, a jeśli chodzi o dolną łazienkę mamy dokładnie taką jaka jest w projekcie, bałam się że nie będzie można się w niej obrócić, ale wyszło całkiem fajnie, mamy prysznic wc i umywalkę na szafce. Ogólnie dalej uważam że jest to bardzo ciekawy i praktyczny projekt, no może nie dla tych którzy lubią zamkniętą kuchnię ale i to można zmienić. Pokoje na dole mimo że do wielkich nie należą pomieszczą wszystko co potrzeba, pokój dzienny jest duży i wygodny.My narazie mieszkamy tylko na dole, górę może w przyszłym roku wykończymy, nie zostało nam już dużo. Teraz chcemy sobie pomieszkać i się pocieszyć. W tym roku czeka nas zagospodarowanie ogrodu. Mieszka się świetnie i życzę Wam wszystkim tego samego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 12.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 nikus możne jakieś zdjecia z łazieneczki i reszty pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 13.02.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 potwierdzam to, co mówi nikuś. spiżarnia, choćby niewielka, jest znakomitym rozwiązaniem. po prawie roku mieszkania chyba nie wyobrażam sobie też domu bez pralni. nie wiem gdzie wcześniej trzymaliśmy te wszystkie rzeczy :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 13.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja robię też spiżarkę a pralnie robię u góry po lewej stronie łazienki z wejściem od łazienki. Podnosiliśmy ścianę kolankową więc jest tam miejsce i urwiemy troszkę pokoju z długości i będzie duża pralnia, suszarnia i np deska do prasowania a spiżarnia to nawet na odkurzacz się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 13.02.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 My mieszkamy parę miesięcy. Projekt domu jest o tyle dobry że daje dużo możliwości modyfikacji. Po niewielkich „przeróbkach” projektu mamy na dole niedużą ale wygodną łazienkę, kuchnię ze spiżarką (kuchnia jest zamknięta bo taką chciałam) i całkiem wygodny wiatrołap z szafą i wieszakami. Na górze oprócz łazienki, 2 garderób i 2 pokoi mamy również pralnię. Dla mnie jest to niezbędne pomieszczenie w domu podobnie jak i spiżarka. Pralnia jest nieduża ale mieści się w niej to co potrzebuję tzn. pralka, suszarka, tzw. zlew techniczny, deska do prasowania. Prasuję sporadycznie bo dzięki suszarce większość rzeczy nie wymaga prasowania. Mieszka nam się bardzo dobrze. Jesteśmy z projektu bardzo zadowoleni m.innymi z 2 tarasów . Jeszcze tylko ogród do zrobienia i będzie pięknie również na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 13.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 guliwierka a w którym miejscu masz tą pralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 13.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Obok łazienki. W projekcie czy na wizualizacjach 3D był tam bodajże taki kącik komputerowy. My zamknęliśmy to pomieszczenie bo większy korytarz na piętrze był nam niepotrzebny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 14.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam chciałam zapytać czy ktoś z was ma kominek z płaszczem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 14.02.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 tak my mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 15.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A jaka macie moc kominka aby był wydajny na ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit35 16.02.2012 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Właśnie się dowiedziałem że moje pozwolenie na budowę jest już do odebrania . Troszkę zmieniłem w fazie adaptacji - między innymi wydłużyłem cały budynek tzn dodałem 0.75 metra od strony salonu i kuchni co je poszerzyło jak również z drugiej strony tyle samo i powiekrzyła sie łazienka i pokoje na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 17.02.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) GRATULACJE PIT35:rolleyes:no i powodzenia.My jeszcze chwilkę. A czy ktoś z nas/Was MM ma wejście z garażu do domciu, mam juz rozwiązanie ale każdy pomysł jest wart uwagi:rolleyes: Edytowane 17 Lutego 2012 przez mmjózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 20.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ojej, gosqa3, nie pamiętam już dokładnie. mamy chyba coś około 16 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 20.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 I czy wystarcza o.n.k.a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 22.02.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 tak. czasem jak nie chce się iść do kotłowni palić w piecu, rozpalamy kominek. tylko wydaje mi się, że aby w kranie pojawiła się ciepła woda trzeba trochę dłużej poczekać niż z pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 23.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A piec masz na co??A jak zapalisz to jest na tyle ciepło w każdym pokoju na dole i u góry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 25.02.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 piec jest 'na wszystko' [oprócz zboża podobno]. do tej pory paliliśmy drewnem pozostałym po budowie, miałem i węglem. jeśli chodzi o kominek to jest tak samo jak w przypadku palenia w piecu, nagrzewają się grzejniki i wsio. nigdy nie sprawdzałam czy są tak samo ciepłe na dole i na górze bo nie było takiej potrzeby (ale chyba tak bo wymusza to cyrkulacja wody). na pewno, co logiczne, cieplej jest na dole, bo tam jest kominek (i podłogówka, a od niej też jest cieplej) i na górze w pokoju z kominem. gdy się pali w kominku to w tym pokoju zakręcam grzejniki na zero, bo jest gorąco od komina. ogólnie, jak dla mnie w domu chyba jest czasem za gorąco. a jeszcze w temacie kominka - palił się intensywnie do późnej jesieni, zimą najczęściej w weekendy. w tygodniu czasem, w zależności od humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 26.02.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts