Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my też nie mamy WC i zamiast tego duży wiatrołap i moim zdaniem jest bardzo OK. może w nim (kiedyś...) stanąć szafa na kurtki itp a chyba najważniejsze, że gdy przychodzą goście to wszyscy się mieszczą i mogą się swobodnie rozebrać. wydaje mi się, że to ważne zwłaszcza, gdy prosto z tego pomieszczenia wchodzi się do salonu, a tak właśnie jest w MM...

pozdrawiam :)

Witam,

My mieszkamy już w "Moim Miejscu" drugi miesiąc. Jeśli chodzi o wiatrołap, Oczywiście mógłby być większy (nie zmieści się w nim szafa), my go nie powiększyliśmy, ale zamiast wc zrobiliśmy sobie spiżarkę, naprawdę świetne rozwiązanie, a jeśli chodzi o dolną łazienkę mamy dokładnie taką jaka jest w projekcie, bałam się że nie będzie można się w niej obrócić, ale wyszło całkiem fajnie, mamy prysznic wc i umywalkę na szafce. Ogólnie dalej uważam że jest to bardzo ciekawy i praktyczny projekt, no może nie dla tych którzy lubią zamkniętą kuchnię ale i to można zmienić. Pokoje na dole mimo że do wielkich nie należą pomieszczą wszystko co potrzeba, pokój dzienny jest duży i wygodny.

My narazie mieszkamy tylko na dole, górę może w przyszłym roku wykończymy, nie zostało nam już dużo. Teraz chcemy sobie pomieszkać i się pocieszyć. W tym roku czeka nas zagospodarowanie ogrodu.

Mieszka się świetnie i życzę Wam wszystkim tego samego

Pozdrawiam

Ja robię też spiżarkę a pralnie robię u góry po lewej stronie łazienki z wejściem od łazienki. Podnosiliśmy ścianę kolankową więc jest tam miejsce i urwiemy troszkę pokoju z długości i będzie duża pralnia, suszarnia i np deska do prasowania :) a spiżarnia to nawet na odkurzacz się przyda :)

My mieszkamy parę miesięcy. Projekt domu jest o tyle dobry że daje dużo możliwości modyfikacji. Po niewielkich „przeróbkach” projektu mamy na dole niedużą ale wygodną łazienkę, kuchnię ze spiżarką (kuchnia jest zamknięta bo taką chciałam) i całkiem wygodny wiatrołap z szafą i wieszakami.

Na górze oprócz łazienki, 2 garderób i 2 pokoi mamy również pralnię. Dla mnie jest to niezbędne pomieszczenie w domu podobnie jak i spiżarka. Pralnia jest nieduża ale mieści się w niej to co potrzebuję tzn. pralka, suszarka, tzw. zlew techniczny, deska do prasowania. Prasuję sporadycznie bo dzięki suszarce większość rzeczy nie wymaga prasowania.

Mieszka nam się bardzo dobrze. Jesteśmy z projektu bardzo zadowoleni m.innymi z 2 tarasów . Jeszcze tylko ogród do zrobienia i będzie pięknie również na zewnątrz :)

Właśnie się dowiedziałem że moje pozwolenie na budowę jest już do odebrania . Troszkę zmieniłem w fazie adaptacji - między innymi wydłużyłem cały budynek tzn dodałem 0.75 metra od strony salonu i kuchni co je poszerzyło jak również z drugiej strony tyle samo i powiekrzyła sie łazienka i pokoje na parterze

piec jest 'na wszystko' [oprócz zboża podobno]. do tej pory paliliśmy drewnem pozostałym po budowie, miałem i węglem.

jeśli chodzi o kominek to jest tak samo jak w przypadku palenia w piecu, nagrzewają się grzejniki i wsio. nigdy nie sprawdzałam czy są tak samo ciepłe na dole i na górze bo nie było takiej potrzeby

(ale chyba tak bo wymusza to cyrkulacja wody). na pewno, co logiczne, cieplej jest na dole, bo tam jest kominek (i podłogówka, a od niej też jest cieplej) i na górze w pokoju z kominem. gdy się pali w kominku to w tym pokoju zakręcam grzejniki na zero, bo jest gorąco od komina. ogólnie, jak dla mnie w domu chyba jest czasem za gorąco.

a jeszcze w temacie kominka - palił się intensywnie do późnej jesieni, zimą najczęściej w weekendy. w tygodniu czasem, w zależności od humoru ;)